Sviestinė vištiena su smidrais

AUTORIUS:
LaMaistas.lt
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Sviestinė vištiena su smidrais
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Autorius apie receptą: Greitiems pietums ar vakarienei - svieste kepta vištiena su gardžiais smidrais. Puikus būdas įtraukti smidrus į savo valgiaraštį, o jei dar jų neprisijaukinote, šis patiekalas Greitiems pietums ar vakarienei - svieste kepta vištiena su gardžiais smidrais. Puikus būdas įtraukti smidrus į savo valgiaraštį, o jei dar jų neprisijaukinote, šis patiekalas puikiai tinka susidraugauti su šia maistinga daržove. Patiekalo įkvėpimas buvo Eat Well tinklaraštis. (...daugiau) LaMaistas.lt
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
2 vienetai vištienos krūtinėlės
450 gramų smidrų
125 mililitrai vištienos sultinio (galima naudoti baltą vyną)
100 gramų sviesto
3 skiltelės česnako
1 šlakelis citrinų sulčių
1 pundelis petražolių
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
1 šaukštelis itališkų žolelių
1 šaukštelis aitriųjų paprikų dribsnių
1 šaukštelis druskos
1 šaukštelis maltų juodųjų pipirų
2 šaukšteliai česnako miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Vištienos krūtinėles supjaustyti vieno kąsnio gabalėliais. Sudėti į dubenį, pabarstyti druska, pipirais ir česnako milteliais, išmaišyti ir palikti kelias minutes iki kol paruošite smidrus.
2.
Smidrus nuplauti ir nulaužti galiukus. Jei smidrai storesni, juos sudėti į dubenį ir užpilti verdančiu vandeniu, palikti 2 minutes, tuomet smidrus sudėti į sietelį ir perlieti šaltu vandeniu. Jei jūsų naudojami smidrai ploni, šį žingsnį galite praleisti.
3.
Į didesnę keptuvę dėti 25 gramus sviesto, pilti aliejų, ištirpinti ir gerai įkaitinti. Sudėti vištienos gabaliukus ir maišant kepti ant didesnės kaitros iki gražiai apskrus iš visų pusių. Tuomet sumažinti kaitrą, dėti susmulkintą 1 skiltelę česnako, berti itališkas žoleles, dėti dar 25 gramus sviesto ir pakepti apie minutę iki kol pasklis malonus česnako kvapas. Keptuvės turinį perdėti į lėkštę ir atidėti.
4.
Į keptuvę berti likusias smulkintas česnako skilteles, pilti vištienos sultinį ir užvirti. Virti iki kol sultinys šiek tiek nugaruos ir jo kiekis bus pusiau mažesnis. Sudėti likusius 50 gramų sviesto, pilti citrinos sultis, smulkintas petražoles ir maišyti iki kol sviestas ištirps.
5.
Dėti smidrus ir pakepti apie 2 minutes, tuomet šalia sudėti vištienos gabaliukus ir pavartant pakepti dar porą minučių.
LaMaistas.lt
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
joninių skanėstai
valgome sveikiau!
grilio patiekalai
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
užkandžiai
pyragai, kepiniai
desertai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital