Vištienos salotos su pomidorais ir feta

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Porcijų skaičius: 3
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Vištienos salotos su pomidorais ir feta
Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Autorius apie receptą: Šios salotos puiki idėja pavasariškiems, vasariškiems pietums. Pavyksta labai sočios, skanios ir lengvos. Šios salotos puiki idėja pavasariškiems, vasariškiems pietums. Pavyksta labai sočios, skanios ir lengvos. Laurinta
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 3
500 gramų vištienos krūtinėlės (arba vištienos šlaunelių)
300 gramų salotų mišinio (arba romaninių salotų)
150 gramų fetos sūrio
2 saujos graikinių riešutų
2 vienetai pomidorų (vidutinio dydžio)
Marinatui:
5 šaukštai balzaminio acto
3 šaukštai alyvuogių aliejaus
2 šaukštai vandens
1 šaukštas itališkų žolelių
1 šaukštas medaus
2 skiltelės česnako (didesnių)
1/4 šaukštelio druskos (arba pagal skonį)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Į dubenėlį pilti balzaminį actą, alyvuogių aliejų, vandenį, berti itališkas žoleles, įspausti česnaką arba suberti smulkiai kapotą, dėti medaus, berti druskos ir gerai išmaišyti. Į atskirą dubenėlį įpilti 6 šaukštus paruošto marinato ir atidėti, jį naudosime salotų apšlakstymui prieš tiekiant.
2.
Vištienos krūtinėles padalinti išilgai pusiau, tokiu būdu bus keturi gabalėliai.
3.
Į dubenėlį su marinatu sudėti vištienos krūtinėlę, permaišyti, kad visi gabalėliai pasidengtų marinatu ir palikti pastovėti apie 15 minučių.
4.
Graikinius riešutus paskrudinti sausoje keptuvėje iki paskleis malonų aromatą. Baigiant skrudinti galima įberti šiek tiek mėgiamų prieskonių (man patinka Cajun prieskonių mišinys) ir žiupsnelį druskos, bet tas nebūtina.
5.
Pomidorą ir fetos sūrį supjaustyti kubeliais.
6.
Keptuvę įkaitinti, dėti vištienos krūtinėlės gabalėlius ir kepti iš abiejų pusių apie 7 minutes iki kol iškeps.
7.
Vištieną supjaustyti juostelėmis.
8.
Į dubenį dėti salotų lapus, tuomet vištieną, pomidorus, fetos sūrį, riešutus, pašlakstyti atidėtu padažu ir tiekti. Viską galima serviruoti viename dideliame dubenyje arba dalinti į atskiras lėkštes.
Kviečiu prisidėti prie pagalbos Ukrainai. Tą galime padaryti aukodami organizacijai "Blue Yellow" ir registruodamiesi "Striprūs kartu",. priimti ar pavežti bėgančius nuo karo. Mūsų visų vienybė ir pagalba Ukrainai yra nenusakomai svarbi!
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
grilio patiekalai
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
užkandžiai
pyragai, kepiniai
desertai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital