Šalta ridikėlių sriuba

AUTORIUS:
Dovilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 76)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 76)
Šalta ridikėlių sriuba
Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
1 litras kefyro (naudojome šaltibarščių)
300 gramų ridikėlių
300 gramų agurkų
1 pundelis krapų
1 pundelis svogūnų laiškų
pagal skonį druskos
1 žiupsnelis pipirų
šiek tiek citrinų sulčių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
1.
Ridikėlius ir agurkus smulkiai supjaustyti. Ridikėlius mes paprastai pjaustome šiaudeliais, o agurkus - plonais ketvirčiais. Žinoma, tinka bet kokie mėgiami pjaustymo būdai.
2.
Krapus ir svogūnus smulkiai sukapoti.
3.
Ridikėlius, agurkus ir žalumynus suberti į dubenį, užpilti kefyru ir išmaišyti.
4.
Įspausti šlakelį citrinos sulčių. Pagal skonį pagardinti druska ir pipirais.
5.
Patiekti galima kaip tik norisi - pagardinus virtu kiaušiniu, pašlaksčius alyvuogių aliejumi, su virtomis bulvytėmis šalia. Ar tiesiog gardžiuotis be priedų, nes ši sriuba puiki savaime!
Patarimai:
Ši sriuba skaniausia bent 1-2 valandas palaikyta šaldytuve.
Mes mėgstame šią sriubą tirštą. Jeigu jums patinka skystesnė, kefyro pilkite daugiau.
Jeigu norite įdomiau, vietoje paprastos citrinos sulčių naudokite žaliosios citrinos sultis ir sriubą papildomai pagardinkite sauja smulkintų mėtos lapelių. Patiekdami pašlakstykite trupučiu kokybiško alyvuogių aliejaus ir pabarstykite smulkintais graikiniais riešutais. Bus tobula!
Jeigu norite augalinio šios šaltos ridikėlių sriubos varianto, vietoje kefyro naudokite kokosų jogurtą (būna daugumoje didesnių prekybos centrų) ir jį praskieskite šaltu vandeniu iki norimo tirštumo. Citrinų sulčių spauskite daugiau, nes jos padės subalansuoti kokosų salstelėjimą. Beje, su kokosų jogurtu ypač dera žaliųjų citrinų sultys.
AUTORIUS: Dovilė
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (3)
R.n.
2019-05-24 19:03
Aš dar dedu kiaušinį virtą. ATSAKYTI
Dalia
2019-05-20 19:58
Be galo skanu, aš dar įdėjau mėtų ATSAKYTI
Erika
2017-06-25 23:33
Labai labai skanūs, dariau su šaltibarščių kefyru ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital