Avinžirnių salotos su agurkais, pomidorais ir fetos sūriu

AUTORIUS:
Laurinta
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Avinžirnių salotos su agurkais, pomidorais ir fetos sūriu
Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos
Avinžirnių salotos su agurkais, pomidorais ir fetos sūriu
Avinžirnių salotos su agurkais, pomidorais ir fetos sūriu
Autorius apie receptą: Šios salotos įkvėptos graikiškų salotų ingredientų, tik papildytos avinžirniais ir jogurtiniu padažu. Jos puikiai tinka į pietų dėžutę, vakarienei ar įdomesniam Šios salotos įkvėptos graikiškų salotų ingredientų, tik papildytos avinžirniais ir jogurtiniu padažu. Jos puikiai tinka į pietų dėžutę, vakarienei ar įdomesniam garnyrui prie gilio arba kitų patiekalų. Salotos pavyksta maloniai traškios, o feta ir jogurtinis padažas suteikia švelnaus kremiškumo. Recepto įkvėpimas iš Clean food crush tinklaraščio. (...daugiau) Laurinta
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
250 gramų konservuotų avinžirnių (1 skardinės)
150 gramų fetos sūrio
100 gramų alyvuogių kalamata (be kauliukų)
100 gramų vyšninių pomidorų (arba 1 didelio pomidoro)
1 vienetas ilgavaisių agurkų (arba 2-3 trumpavaisių)
1 vienetas raudonosios paprikos
1 vienetas rausvųjų svogūnų (nedidelio)
Padažui:
100 gramų graikiško jogurto
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
2 šaukštai citrinų sulčių
1 skiltelė česnako
1 pundelis krapų
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Padažui česnaką ir krapus smulkiai supjaustyti, suberti į dubenėlį, tuomet dėti graikišką jogurtą, pilti alyvuogių aliejų, citrinų sultis, berti druskos, pipirų ir išmaišyti.
2.
Agurką supjaustyti nedideliais gabalėliais, pomidorus perpjauti pusiau, papriką susmulkinti mažais gabalėliais, alyvuoges perpjauti į 3 dalis, svogūną susmulkinti.
3.
Visus supjaustytus ingredientus sudėti į dubenį, sukrėsti paruoštą padažą, užtrupinti fetos sūrio ir išmaišyti.
4.
Patiiekiant pabarstyti žalumynais (pvz. petražolėmis, mėtomis ar svogūnų laiškais).
AUTORIUS: Laurinta
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital