Grikių kepsneliai su sūriu

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Grikių kepsneliai su sūriu
Grikių kepsneliai su sūriu
Grikių kepsneliai su sūriu
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
3 vienetai   kiaušinių
1 stiklinė   grikių
75 gramai   kvietinių miltų (naudojau Kauno Grūdų BAJORIŠKUS aukščiausios rūšies 405 C)
1 vienetas   rausvųjų svogūnų  (didelio)
1 vienetas   morkų
1 vienetas   salierų stiebų
35 gramai   kietojo sūrio  (tarkuoto)
5 riekelės   čederio sūrio  (arba fermentinio sūrio, nebūtina)
1 skiltelė   česnako
pagal skonį   prieskoninių žolelių
pagal skonį   druskos
pagal skonį   maltų juodųjų pipirų
pagal poreikį   alyvuogių aliejaus  (arba kito mėgiamo)
Padažui:
5 šaukštai   graikiško jogurto
1 šlakelis   citrinų sulčių
1 vienetas   raugintų agurkų
1 šlakelis   alyvuogių aliejaus
1 saujelė   krapų
pagal skonį   druskos
pagal skonį   maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Gerai perplautus grikius iš vakaro užpilkite 2 puodeliais verdančio vandens, įdėkite druskos ir palikite per naktį išbrinkti. Jei skubate tiesiog išvirkite ir atvėsinkite. Jei lieka šiek tiek vandens, perkoškite.
2.
Švelniai įkaitintoje keptuvėje su aliejumi kelias minutes apkepkite smulkiai supjaustytą svogūną. Įspauskite česnako skiltelę, sudėkite smulkiai pjaustytą saliero stiebą ir burokine tarka sutarkuotą morką.
3.
Įberkite druskos ir prieskonių. Kepkite, kol suminkštės.
4.
Grikius sumaišykite su keptomis daržovėmis. Ranka švelniai paplakite kiaušinius, kol suputos ir supilkite į grikius. Įmaišykite tarkuotą sūrį. Suberkite miltus ir išmaišykite.
5.
Įkaitinkite keptuvę su aliejumi.
6.
Rankas drėkinkite vėsiame vandenyje ir formuokite nedidelius kepsnelius. Kepkite iš abiejų pusių. Jei norite, pabaigoje ant kiekvieno kepsnelio uždėkite po čederio sūrio juostelę. Sūriui aptirpus, kepsnelius išimkite.
7.
Padažui su maišykite visus ingredientus.
8.
Kepsnelius patiekite su šviežiomis salotomis ir padažu.
RECEPTO DRAUGAS:
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
kūčių patiekalai
kalėdų patiekalai
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
užkandžiai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital