Meksikietiškai marinuota vištiena

AUTORIUS:
LaMaistas.lt
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Porcijų skaičius: 3
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Meksikietiškai marinuota vištiena
Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Autorius apie receptą: Vištiena ir cinamonas galbūt atrodo neįprastas derinys, bet tikrai labai tinka. Maloniai nustebinantis skonis, kuris sužavės cinamono mėgėjus. Puikus būdas šį nuostabų Vištiena ir cinamonas galbūt atrodo neįprastas derinys, bet tikrai labai tinka. Maloniai nustebinantis skonis, kuris sužavės cinamono mėgėjus. Puikus būdas šį nuostabų prieskonį įtraukti ir į pietų gaminimą. Vištiena iškepa labai skani, puikaus aromato. Recepto įkvėpimas little sunny kitchen tinklaraštis. (...daugiau) LaMaistas.lt
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 3
400 gramų vištienos krūtinėlės (arba šlaunelių mėsos)
4 skiltelės česnako
3 šaukštai alyvuogių aliejaus
1 šaukštas citrinų sulčių
1 šaukštelis aitriosios paprikos miltelių
2 šaukšteliai rūkytos paprikos miltelių (galima keisti saldžios paprikos milteliais)
1 šaukštelis džiovinto raudonėlio
1 šaukštelis druskos
1/4 šaukštelio cinamono (arba pagal skonį)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Vištienos krūtinėlės kievieną gabalėlį perpjauti išilgai į dvi dalis.
2.
Į dubenėlį pilti alyvuogių aliejų, citrinų sultis, berti druską, cinamoną, raudonėlį, rūkytos paprikos ir aitriosios paprikos miltelius, įspausti česnako (arba smulkiai sukapoti). Gerai išmaišyti. Marinato bus labai nedaug, bet nesijaudinkite, jo tiek ir turi būti. Dėti vištieną ir kiekvieną gabalėlį aptrinti marinatu.
3.
Į šaldymui skirtą maišelį sudėti vištieną su visu marinatu, tuomet dėti į šaldytuvą bent 2 valandoms ar visai parai.
4.
Mes vištieną kepėme griliuje apkepdami iš abiejų pusių, bet galite kepti ir iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje (idealu - ant orkaitės grotelių) ar tiesiog keptuvėje. Vištiena bus iškepusi, kai storiausioje kepsniuko vietoje temperatūra sieks 74 C laipsnius.
LaMaistas.lt
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Normeda
2022-12-28 17:11
Nesu bandžiusi šio recepto, bet vištiena su cinamonu - nuostabus, man tobulas, skonio derinys. Mėgstu cinamone marinuotos vištienos šašlyką(vištienos gabaliukai, cinamonas, druska, pipirai, česnakas, citrinos sultys, provanso žolelės. Nenaudoju paprikos, nes vaikai alergiški jai. Bet paprikos milteliai irgi idealiai tiktų. Viską sumaišyti, palikti marinuotis šaldytuve apie parą). ATSAKYTI
Monika
2024-03-09 14:56
Ačiū, būtinai pabandysiu ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital