Mini karšti sumuštiniai su sūriu ir saulėje džiovintais pomidorais

AUTORIUS:
LaMaistas.lt
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 19)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 19)
Mini karšti sumuštiniai su sūriu ir saulėje džiovintais pomidorais
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Mini karšti sumuštiniai su sūriu ir saulėje džiovintais pomidorais
Mini karšti sumuštiniai su sūriu ir saulėje džiovintais pomidorais
Mini karšti sumuštiniai su sūriu ir saulėje džiovintais pomidorais
Autorius apie receptą: Vieno kąsnio užkandžiai visada būna nepamainoma klasika ant šventinio ar kasdienio stalo. Jie lengvai paruošiami, labai skanūs, tokie žavūs, o ir ragauti labai patogu. Būtent Vieno kąsnio užkandžiai visada būna nepamainoma klasika ant šventinio ar kasdienio stalo. Jie lengvai paruošiami, labai skanūs, tokie žavūs, o ir ragauti labai patogu. Būtent tokie yra ir šie karšti sumuštinukai, kuriems atsispirti tiesiog sudėtinga. Na, bet ir nereikia, nes jais gardžiuotis tiesiog nuostabu. Beje, pačius sumuštinius galite pasiruošti iš anksto - atėjus tiekimo laikui tiesiog pašausite į orkaitę ir skanausite. (...daugiau) LaMaistas.lt
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
8 riekės sumuštinių duonos
150 gramų varškės užtepėlės (arba kreminio sūrio, naudojome Vilkyškių varškės užtepėlę su česnakais)
80 gramų saulėje džiovintų pomidorų (nusunktų nuo aliejaus)
50 gramų kietojo sūrio (arba kitokio mėgiamo sūrio, naudojome VILVI Grand reserve)
0.5 šaukštelio džiovinto raudonėlio (arba baziliko, nebūtina)
0.5 šaukštelio juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Įjunkite orkaitę kaisti iki 200 °C (kaitinimo režimas - viršus+apačia, su vėjeliu).
2.
Duonos riekių pluteles nupjaukite. Riekeles lengvai paskrudinkite skrudintuve (ar sausoje keptuvėje ar orkaitėje), kad jos būtų tvirtesnės ir tepant įdarą sumuštinukai išlaikytų formą.
3.
Saulėje džiovintus pomidorus elektriniu smulkintuvu susmulkinkite iki beveik vientisos masės. Sumaišykite su varškės užtepėle, pipirais ir raudonėliu.
4.
Šį kremą užtepkite ant pusės duonos riekelių. Uždenkite likusiomis riekelėmis, švelniai spustelėdami. Kiekvieną sumuštinį perpjaukite į 4 dalis.
5.
Sumuštinukus sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Pabarstykite tarkuotu sūriu.
6.
Kepkite iki 200 °C įkaitintos orkaitės viduryje 2–3 min - iki sūris išsilydys ir lengvai apskrus.
Patarimai:
Varškės užtepėlę sumuštinukams naudojome, nes ji, nors pagaminta iš 97% varškės, yra tobulai kremiška, švelnaus skonio, o kepant išlaiko konsistenciją ir struktūrą, todėl puikiai tinka karštų sumuštinių gamybai. Žinoma, galite rinktis ir tiesiog tepamą sūrelį ar kreminį sūrį, bet varškės užtepėlės suteikiama konsistencija ir skonis mums patinka dar labiau.
RECEPTO DRAUGAS:
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital