Tarta su kreminiu cukinijų ir žirnelių įdaru

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Tarta su kreminiu cukinijų ir žirnelių įdaru
Tarta su kreminiu cukinijų ir žirnelių įdaru
Tarta su kreminiu cukinijų ir žirnelių įdaru
Tarta su kreminiu cukinijų ir žirnelių įdaru
Tarta su kreminiu cukinijų ir žirnelių įdaru
Autorius apie receptą: Tarta su trapiu sviestiniu pagrindu bei kreminiu ir gaiviu cukinijų ir žaliųjųžirnelių įdaru. Švelnaus skonio, pagardinta citrinos žievele ir žalumynais. Nesunkiai Tarta su trapiu sviestiniu pagrindu bei kreminiu ir gaiviu cukinijų ir žaliųjųžirnelių įdaru. Švelnaus skonio, pagardinta citrinos žievele ir žalumynais. Nesunkiai pagaminama tarta puikiai tiks norint įdomesnių pusryčių ar lengvųpietų. Pagaminta be kiaušinių ir pieno produktų. (...daugiau) Aistė, Plantasticblondie
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
Tešlai:
300 gramų kvietinių miltų (naudojau Kauno Grūdų aukščiausios rūšies 550 C)
200 gramų sviesto (naudojau augalinį)
25 mililitrai vandens (šalto)
1 žiupsnelis druskos
0.5 šaukštelio džiovintų bazilikų
Įdarui:
500 gramų cukinijų
180 gramų tofu (paprasto, be skonio)
150 mililitrų augalinio migdolinio gėrimo
80 gramų žaliųjų žirnelių (šaldytų)
1 vienetas citrinų (nedidelės)
4 šaukštai kukurūzų krakmolo
3 skiltelės česnako (didesnių arba 4 mažesnių)
3 šaukštai maistinių mielių („Nutritional yeast “)
2 šaukštai alyvuogių aliejaus (arba saulėgrąžų)
1 šaukštelis svogūnų granulės
0.5 šaukštelio druskos
0.5 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
0.5 šaukštelio džiovintų bazilikų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Tešlai į virtuvinį kombainą arba dubenį įberkite miltus, druską ir džiovintus bazilikus. Įdėkite gabaliukais supjaustytą kietą sviestą ir naudodamiesi maišytuvu arba pirštais sumaišykite viską kartu. Kad tešla gerai sukibtų, įpilkite vandenį ir baikite minkyti. Įvyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą 1 val.
2.
Sutarkuokite citrinos žievelę ir cukinijas.
3.
Į įkaitintą keptuvę dėkite česnaką, šiek tiek pakepinkite.
4.
Suberkite tarkuotą cukiniją ir kepkite apie 10 min., kol beveik nugaruoja visas vanduo, gautas iš cukinijos. Palikite atvėsti.
5.
Įkaitinkite orkaitę iki 175°C laipsnių temperatūros. Funkcija vėjelis, viršus-apačia.
6.
Išimkite tešlą ir iškočiokite maždaug 30 cm skersmens ir 4 mm storio apskritimą. Atsargiai įklokite tešlą į tartos kepimo formą (25cm skersmens) ir suformuokite kraštukus. Tešlą lengvai subadykite šakute ir dėkite į įkaitintą orkaitę. Kepkite 20 minučių.
7.
Įdarui į maišytuvą dėkite tofu, pilkite migdolų pieną, berkite maistines mieles, kukurūzų krakmolą, druską, pipirus, džiovintus bazilikus, svogūno granules ir citrinos žievelę. Suplakite iki vientisos kreminės konsistencijos.
8.
Gautą masę sumaišykite su pravėsusia cukinija. Įdarą supilkite ant tartos pado, išlyginkite ir viršų pabarstykite žaliaisiais žirneliais.
9.
Kepkite 45–50 min., leiskite visiškai atvėsti prieš pjaustant.
10.
Viršų galima paskaninti šviežiais krapais ir svogūno laiškais.
RECEPTO DRAUGAS:
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital