Apkepų keliais - 46 gardžios sočių apkepų idėjos

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2023-03-03
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 14)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 14)
Apkepo receptai apkepai
@ Shutterstock

Apkepus tikriausiai mėgsta daugelis, o jų įvairovė tiesiog užburia - saldūs varškės, sotūs bulvių, su mėsa, visa gausybe daržovių, su kreminiu padažu...

Atrinkome net 46 gardžiausių apkepų receptus ir dalinamės jais su Jumis!

 

Tikras restoranas namuose! Kreminis, sotus, iš įprastų ingredientų, bet toks be galo skanus patiekalas, kurio norisi kartoti dar ir dar. Paruošimas labai paprastas, o kaip žaviai atrodo! Lyg tiesiai iš paveiksliuko. Tiks ir savaitgalio pietums, ir šventiniam stalui.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Labai paprastai paruošiamas ir labai skanus žiedinių kopūstų apkepas. Jį tinka tiekti ir kaip pagrindinį patiekalą, kai nesinori mėsos, ir kaip garnyrą, jei ruošiate ypatingą vakarienę.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Lengvai ir greitai paruošiamas grikių apkepas patiks visiems, mėgstantiems jaukų namų maistą: sotus, gardus, kremiškas, apkeptas švelniu ir tąsiu mocarelos sūriu (galima keisti ir fermentiniu).

Receptą rasite čia.

Labai skanus ir sotus bulvių apkepas su malta mėsa - tai lyg dekonstruoti cepelinai orkaitėje!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Tai ne šiaip sau koks varškės apkepas, o TOBULAS varškės apkepas, kuris skoniu praktiškai prilygsta pyragui. Šis Astos receptas yra sulaukęs labai daug pelnyto dėmesio ir pagyrų!

Receptą rasite čia.

Tokį apkepą pagaminsite labai paprastai, vos keli veiksmai virtuvėje, o kol padengsite stalą, apkepas iškeps orkaitėje: aromatingas, sotus ir labai skanus. Nuostabus pasirinkimas sočiai šeimos vakarienei ar pietums.

Receptą rasite čia.

Tradicinis itališkos lazanijos receptas, kuris nudžiugins net tuos, kurie retai sukasi virtuvėje, nes nes receptas labai detalus. Lazanijos paruošimas gal šiek tiek užtruks, tačiau rezultatas bus neatsivalgomas!

Receptą rasite čia.

Ši sodrių tex mex skonių įkvėpta lazanijos alternatyva yra puiki idėja, kai vakiarienės norisi greitai, bet nenuobodžiai. Maltą mėsą jai drąsiai rinkitės bet kurią savo mėgiamą arba galite gaminti vegetarišką lazanijos variantą - tiesiog įdarui naudokite daugiau pupelių bei daržovių.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Tai puikus pasiūlymas, jei norėsis šiek tiek kitokio skonio plokštainio. Paruošimui sugaišite mažai laiko ir galėsite mėgautis puikiu skoniu. Patiekti galite su lašiša, grietine ar tiesiog, kaip mėgstate.

Receptą rasite čia.

Makaronų rageliai skęstantys super kremiškame sūrio padaže - taip, tai garsusis sotusis Mac n Cheese, JAV tapęs kone nacionaliniu patiekalu ir beveik kiekvieno amerikiečio vaikystės nostalgija panašia kaip mums kugelis. Šis Mac n Cheese be galo kremiškas, sūriškas, tobulai skanus karštas, bet gardus ir pašildytas. Daug žodžių čia nereikia - paragavę įsitikinsite patys, koks šis makaronų ir sūrio apkepas yra puikus.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Jei į savo racioną dar neįtraukėte žiedinio kopūsto, šis apkepas tai pakeis! Kremiškas, sotus, malonios konsistencijos ir labai skanus. Tobulai tiks gardiems ir sotiems pietums ar vakarienei su šeima. Apkepas patiks net ir tiems, kurie nemėgsta žiedinių kopūstų, nes valgant sunku suprasti, jog jie yra šiame patiekale ir suteikia to malonaus kremiškumo.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Patiekalas pavyks minkštas, švelnus, jaukus ir labai gardus. Rinkdamiesi daržoves įdarui, taip pat drąsiai pasikliaukite savo skoniu, receptą galite pakoreguoti pagal savo skonį, svarbiausia – išlaikykite proporcijas ir nepagailėkite jums skaniausio, gerai besilydančio sūrio. 

Receptą rasite čia.

Sotus, labai skanus ir nebrangus apkepas, pamaitinsiantis visą būrį! Apatinį piemenų pyrago sluoksnį sudaro malta mėsa, sumaišyta su trupučiu daržovių, o viršutinį - švelnutėlė bulvių košė, kuri, apskrudinus orkaitėje, tampa auksinės spalvos. Dalinamės patarimais, kaip pagaminti šį paprastą patiekalą.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Sotus, taupus ir labai gardus bulvių apkepas su mėsa. Paruošti visai paprasta, tereikės pašauti į orkaitę ir šiek tiek palaukti, kol iškeps. Ypač skanu su raugintomis daržovėmis.

Receptą rasite čia.

Paprastas, aromatingas ir labai skanus varškės apkepas. Kiekvienas jo kąsnelis sutirpsta burnoje - tobulai skanu!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Šis makaronų ir tuno apkepas yra pats skaniausias ir kremiškiausias iš visų mūsų ragautų, o ingredientai visiškai paprastučiai. Apkepui pagardinti mes dažniausiai renkamės konservuotus kukūrūzus ir saldžiąją papriką, bet drasiai galite naudoti ir kitas savo mėgiamas daržoves.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Kremiškas bulvių apkepas gratin dauphinois yra prancūzų virtuvės pasididžiavimas. Ir ne be reikalo. Plonos bulvių riekelės susluoksniuotos kvapniame grietinėlės padaže lėtai kepant virsta patiekalu, kurio paragavus norisi dar ir dar. Valgant sunku patikėti, jog vos keli ingredientai gali susijungti į tokį puikų skonį.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Apkepas labai skanus ir labai sotus! Puikiai tiks ne tik įprastiems šeimos pietums ar vakarienei, bet ir pavaišinti svečius, nes jis ne tik gardus, bet ir puikiai atrodo. Sultingas maltos mėsos sluoksnis puikiai dera su žiediniais kopūstais ir džiuginą skrandį.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Galima ir taip - purus kugelis be pieno produktų! Minkštas ir labai skanus! Kuo jį pliko šefas? Paprasta paruošti pagal video receptą. Jeigu norite, kugeliui, žinoma, galite naudoti ir pieną. Vietoje alyvuogių aliejaus tinka ir kitoks švelnaus skonio aliejus, jis suteikia kugeliui drėgmės, o prieskonines žoleles galima rinktis savo nuožiūra, jos taip pat tiks ir džiovintos. Patiekti galima ir tiesiog su grietine.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Nuostabi lazanija be mėsos, bet su varške! Receptas kvieste kviečia improvizuoti - galite kepti su špinatais ar vietoje jų naudoti kelias saujas tarkuotų ir nusunktų cukinijų - jos čia taip pat labai dera, lazanija būna minkštutėlė ir sultinga. Skanaus!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

Kai norisi prie valgomojo stalo sukviesti tiek didelius, tiek mažus, ir kad visų akys vienodai žibėtų, - makaronai visada yra gera mintis. Galima juos ruošti šimtais skirtingų būdų, vienas iš jų – įmaišyti į apkepą su pomidorais, špinatais ir daug sūrio. Pastarojo čia yra net trijų rūšių: rikotos, mocarelos ir kietojo. Rikotą, jei norite, galite pakeisti varške, tačiau mocarela ir kietasis sūriai lai būna nepakeičiami. Mocarela apkepui suteikia malonaus tąsumo, o kietasis sūris (rinkitės mėgstamiausią!) – malonaus pikantiškumo. Tai sotus apkepas, puikiai tiksiantis šeimos pietums ar vakarienei. Nors skaniausia jį valgyti, žinoma, šviežią, net ir pašildytas (orkaitėje, uždengtame inde) dėl gausaus padažo kiekio išlieka skanus.

Receptą rasite čia.

Jei labai nesinori ilgai suktis virtuvėje, bet norisi kažko ypatingo - šis patiekalas tiesiog puikus! Gardi ir kiek pikantiška koldūnų užtepėlė pasotins visai dienai. Gardžiausia, žinoma, iš naminių koldūnų, bet galima ruošti ir su kokybiškais pirktiniais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Sotu, skanu ir paprasta! Balandėlių skonis kitaip - kiek greičiau, paprasčiau, nereikės vynioti balandėlių, patiekiamas kaip apkepas.

Receptą rasite čia.

Piemenų pyragas kitaip - su vištiena grietinėlės padaže ir žiedinių kopūstų koše vietoje bulvių! Sotus, maistingas ir labai labai skanus.

Receptą rasite čia.

Gardžią lazaniją namuose paruošti visai nesudėtinga, ypač pagal puikų receptą! Šiame recepte ingredientų kiekiai skirti 2 - 3 porcijoms, todėl, jei norite paruošti daugiau lazanijos, atitinkamai didinkite ingredientų keikį.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Šis apkepas labai skanus, sušildantis ir greitai paruošiamas. Mėsos kukuliukai apkepami orkaitėje, tad nereikia kaisti keptuvės ir visas gaminimo procesas be galo paprastas. Prieskoniais ir pagardinimais drąsiai improvizuokite savo nuožiūra, pvz. į apkepą galima įmaišyti pakepintų saldžiųjų paprikų, morkų, brokolių ar kitų mėgiamų daržovių. Sūris irgi tiks bet koks jūsų mėgiamas/turimas, svarbu jog būtų gerai besilydantis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

Tai labai skanus ir vienas greičiausių įdarytų makaronų ala Cannelloni receptų, kurį priskirtume receptų gelbėtojų kategorijai. Jam naudojamamas pirktinis pomidorų padažas, tad tereikia pakepinti mėsą ir prikimšti makaronus. Jei labai skubate, galite makaronus kimšti ir neapkepinta malta mėsa - jis tikrai iškeps per laiką orkaitėje, visgi su apkepinta mums daug skaniau.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Kartais vakarienės norisi ir tokios visai paprastos, bet tuo pačiu ir ypatingai skanios, jaukios ir kvapnios. Šią apkepėlę tiekti rekomenduojame su stikline kefyro!

Receptą rasite čia.

Greitas, sotus ir labai skanus apkepas. Paruošti tikrai neužtruks, o apkepas toks skanus, kad nuo stalo išgaruos akimirksniu!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Cukinijos tikra klasika patapusi daržovė, o štai čia ir puikus apkepas su cukinijomis ir sūriu! Aromatas pasklis po visus namus ir suteiks jaukumo, o skonis, minkštumas ir purumas nuneš į pačius gražiausius jausmus!

Receptą rasite čia.

Šiuo puikaus skonio apkepu gardžiuotis galite ne tik karštu, bet ir atvėsusiu. Apkepui nereikia jokių įmantrių ingredientų, bet jis pavyksta be galo skanus. Papildomai galite gardinti pievagrybiais, morkomis, paprikomis ar kitomis daržovėmis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Daugelio pamėgtas bulvių apkepas kitaip - su silke. Puikus pasirinkimas nustebinti artimuosius. Iškepusį tinka, bet nebūtina pabarstyti žalumynais. Beje, vietoje grietinėlės apkepui puikiai tiks ir grietinė, o vietoje kietojo sūrio ir paprastas fermentinis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Skani, vegetariška užkepėlė. Jei mėgstate žiedinius kopūstus, siūlome būtinai išbandyti. Nesudėtingai paruošiama ir tikrai labai skanu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Galbūt jau matėte internete sklandančius alternatyvius lazanijų receptus, kuriuose makaronai keičiami cukinijomis, saldžiosiomis bulvėmis ar kitomis daržovėmis. Tokie sprendimai palankūs ne tik kviečių (ar apskritai makaronų) vengiantiems, bet ir naujų skonių ieškantiems, o taip pat – visiems, kurie stengiasi kiekvieną dieną valgyti daugiau daržovių. O tai juk visada sveikintina, tiesa?

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Asta, Saulėta virtuvė

Be galo kremiška ir minkštutė - ši lazanija mums yra viena skaniausių ragautų ir turbūt pati gardžiausia kada nors ragauta lazanija su paukštiena. Valgant atrodo neįtikėtina, jog tokie nesudėtingi ingredientai gali susijungti į šį tobulą skonį. Taip, šiaip lazanijai (kaip ir daugumai jos lazaniškų pusserių) pagaminti laiko skirti reikės, ji tikrai nebus “pusvalandžio vakarienė”. Bet galime pažadėti, kad tai bus viena tų puikiųjų vakarienių, kurios minimos dar gerokai po to, kai dingsta paskutinis gabalėlis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Užkepti spagečiai su cukinija, tai ypatingas skonių derinys, kuris tikrai sužavės. Paruošiami ypatingai greitai ir paprastai, tad puikus pasirinkimas greitiems pietums.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Vėsiais vakarais, kai norisi kažko jaukaus ir sušildančio, šie užkepti tortilijų suktinukai yra labai labai. Įkvėpti tex-mex stiliaus enčiladų, gausiai pagardinti prieskoniais ir sūriu, užkepti daržovėmis ir kremišku padažu - jie tiesiog tobulas comfort food, o pagaminami itin paprastai.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Puikus bulvių apkepas su malta mėsa. Sotus ir visai nesudėtingai paruošiamas. Labai skanu su grietine, pievagrybių padažu ar tiesiog vienas.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Ją mėgsta net tie, kurie tvirtina nemėgstantys cukinijų. Cukinijų lazanijoje įprasti lazanijos lakštai - makaronai, keičiami plonai pjaustytomis cukinijų juostelėmis, tuo tarpu kiti lazanijos ingredientai išlieka. Todėl savo skoniu šis patiekalas primena klasikinę lazaniją, bet maistinėmis savybėmis yra gerokai vertingesnis, turi ženkliai mažiau kalorijų ir daugiau naudingųjų medžiagų. Žinoma, būtų naivu tikėtis identiško skonio - visgi cukinijos tekstūra kitokia negu makaronų. Šis lazanijos variantas daržoviškesnis, gaivesnis, vandeningesnis, bet tikrai labai gardus!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Kristina, Ant medinės lentelės

Musaka – tai baklažanų ir mėsos apkepas su baltu padažu. Bene didžiausias nesutarimas - ar dėti bulves į Musaką. Kadangi Baltijos šalyse bulvės labai populiarios - bulvės yra ingredientų sąraše. Labai sotus patiekalas, kuriame susijungia baklažanų ir jautienos skoniai, o juos pabrėžia Persiladas (petražolės) ir čiobreliai.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Tai puiki vegetariška Šepardo (Piemenų) pyrago versija. Veganiškai versijai pieną galite keisti augaliniu. Jei nemėgstate lęšių, juos galite pakeisti avinžiriniais ar tiesiog didesniu kiekiu pievagrybių ar morkų, papildomai galite dėti žiedinių kopūstų. Receptas nėra labai jautrus proporcijoms, todėl, jei mėgstate, galite dėti didesnį daržovių ar bulvių košės sluoksnį.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

Gardus lietinių blynų apkepas su vištiena ir sūriu labai patiks mėgstantiems sočius ir greitai paruošiamus patiekalus.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Pietums ar vakarienei rekomenduojame pasigaminti nepaprastai skanią vištienos užkepėlę. Patikėkit, darbo nedaug, o rezultatas - superinis!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Audronė

Lietinius pripildę sotaus įdaro, suguldę į kepimo indą ir gausiai apibarstę sūriu, orkaitėje iškepsite aromatingą ir labai gardų lietinių apkepą. Patiekite jį šeimos pietums ar vakarienei – tokie jaukūs valgiai yra džiaugsmas ne tik pilvui, bet ir širdžiai.

Receptą rasite čia.

Super greitai paruošiama ir super skani lazanija. Puiki tuo, kad nereikia atskirai virti nei bešamelio, nei jokio kito padažo, tad paruošite be galo paprastai. Varškės įdaro sutrynimas suteikia konsistencijai dar daugiau kremiškumo, bet jei skubate, galite šį žingsnį praleisti. Špinatus irgi galite keisti kitomis mėgiamomis daržovėmis ar net nedėti visai.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

Ypatingai gardus ir sotus, močiutės virtuvę primenantis apkepas. Rauginti kopūstai, bulvės ir mėsa jame dera tiesiog tobulai. Jeigu mėgstate aštriau, galite faršo sluoksnį pagardinti čili pipiriuku arba trupučiu aitriosios paprikos miltelių.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @ Shutterstock

Labai skanus pyragas, kuriam nereikia jokių įmantrių ingredientų! Ir darbo visai nedaug - tereikia supjaustyti, sutarkuoti, sumaišyti ir į orkaitę. Pyragas sotus bei puikiai tinka valgyti ir atvėsęs, todėl tiks pasiimti į darbą ar kelionę, kur neturėsite galimybės pasišildyti maisto.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Kokosų pieną šiame apkepe galima keisti paprastu, o kruasanus geriausia naudoti dienos senumo ar kiek labiau padžiuvusius. Kruasanus galima pakeisti ir kitokiomis saldžiomis bandelėmis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Natalija, Tasha.lt

Puikus apkepas pietums ar vakarienei, kai lieka bulvių košės. Šiam patiekalui reikės vos keturių ingredientų, o ragautojai bus sužavėti!

Receptą rasite čia.

Nuostabus šeimyniškas patiekalas. Skaniausia valgyti kiek atvėsusį arba kambario temperatūros su lengvom salotom arba su šviežiai paraugintais agurkais ar kitokiomis raugintomis daržovėmis!

Receptą rasite čia.

Greita užkepėlė su maltos mėsos kukuliais (juos ruoškite iš jautienos, kiaulienos ar paukštienos) ir žiediniais kopūstais. Žiedinius kopūstus galima keisti brokoliais. Labai skanu!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Kas galėtų pagalvoti, kad grikiai taip dera ruošiant užkepėles? Paragaukite ir įsitikinsite! Receptas neįtikėtinai paprastas, o apkepo skonis nuostabus. Pagal skonį galite dėti ir kitokių daržovių bei žalumynų. Skanaus!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Audronė

LaMaistas.lt
Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital