Apkepų keliais - 46 gardžios sočių apkepų idėjos

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2020-02-27
Apkepo receptai apkepai
@ Shutterstock

Apkepus tikriausiai mėgsta daugelis, o jų įvairovė tiesiog užburia - saldūs varškės, sotūs bulvių, su mėsa, visa gausybe daržovių, su kreminiu padažu...

Atrinkome net 46 gardžiausių apkepų receptus ir dalinamės jais su Jumis!

 

Šis nuostabus bulvių apkepas - patobulinta ir sūriu pagardinta klasikinio prancūziško bulvių apkepo variacija. Apkepas skalsus, sotus ir be mėsos! Kiekvienas kąsnelis kremiškas ir tiesiog ištirpsta burnoje.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai paprastai paruošiamas ir labai skanus žiedinių kopūstų apkepas. Jį tinka tiekti ir kaip pagrindinį patiekalą, kai nesinori mėsos, ir kaip garnyrą, jei ruošiate ypatingą vakarienę.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Debesų purumo varškės apkepas su manų kruopomis. Esame įsitikinę, kad abejingų nepaliks nei mažųjų, nei suaugusiųjų! Gardžiuokitės su uogiene, jogurtu ar grietine. Beje, cukraus kiekį recepte galite drąsiai koreguoti savo nuožiūra.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @ Shuttertsock

Švelni ir kremiška lazanija kitaip - be raudonos mėsos - pomidorų padažo, bet su vištiena, pievagrybiais, špinatais ir daug daug sūrio.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Sotus ir labai gardus makaronų apkepas su užburiančiai tąsiu ir kreminiu sūrio ir grietinėlės padažu... Nenustebkite recepte pamatę maltus džiūvėsėlius - jie apkepo paviršiui suteikia traškumo, papildomo skonio ir įdomesnę tekstūrą.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Liucija

Ryžius galima paruošti ir saldžiai! Minkštas ir kvapnus ryžių apkepas tikriems smaližiams. Obuoliai jam suteikia malonios drėgmės ir gaivos. Skanus tiek šiltas, tiek atvėsęs.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Tai puikus pasiūlymas, jei norėsis šiek tiek kitokio skonio plokštainio. Paruošimui sugaišite mažai laiko ir galėsite mėgautis puikiu skoniu. Patiekti galite su lašiša, grietine ar tiesiog, kaip mėgstate.

Receptą rasite čia.

Mėgstate kugelį, bet norite ko nors sveikesnio? Siūlome išbandyti šį puikų saldžių bulvių kugelį. Patiekti jį labai skanu su graikišku jogurtu, pabarsčius žalumynais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Tradicinis itališkos lazanijos receptas, kuris nudžiugins net tuos, kurie retai sukasi virtuvėje, nes nes receptas labai detalus. Lazanijos paruošimas užtruks, tačiau rezultatas išties puikus!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Sotus, labai skanus ir nebrangus apkepas, pamaitinsiantis visą būrį! Apatinį piemenų pyrago sluoksnį sudaro malta mėsa, sumaišyta su trupučiu daržovių, o viršutinį - švelnutėlė bulvių košė, kuri, apskrudinus orkaitėje, tampa auksinės spalvos. Dalinamės patarimais, kaip pagaminti šį paprastą patiekalą.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Pagal šį itin greitą receptą pagaminsite gardžią vakarienei netvisai šeima, bet įspėjame - apkepas toks skanus, kad gali nesinorėt dalintis! Jeigu norite išskirtinio skonio, apkepą galite papildomai pagardinti pelėsiniu sūriu ar žiupsniu itališkų žolelių.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Pasakiškai kvapnus,  tirpsantis burnoje bulvių apkepas! Nereikės jokių įmantrių ingredientų, tik kantrybės, kol iškeps. Apkepas tikrai sotus, bet kiekvienas jo kąsnis, oi kaip vertas mažos nuodėmės!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Sotus, taupus ir labai gardus bulvių apkepas su mėsa. Paruošti visai paprasta, tereikės pašauti į orkaitę ir šiek tiek palaukti, kol iškeps. Ypač skanu su raugintomis daržovėmis.

Receptą rasite čia.

Paprastas, aromatingas ir labai skanus varškės apkepas. Kiekvienas jo kąsnelis sutirpsta burnoje - tobulai skanu!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Kremiškas, labai skanus, minkštas žiedinių kopūstų apkepas - tinka ir pusryčiams, ir pietums, ir vakarienei. Jeigu norite sočiau, papildomai galite dėti kepintos rūkytos šoninės, bet skanu ir taip!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Tikrai puikus varškės apkepas! Minkštutis, purus ir valgant net nesitiki, jog jame nėra cukraus. Būtinai naudokite didelius, gerai prinokusius bananus, o jeigu turimi bananai mažiau sunokę, dėkite juos ne tris, o keturis arba papildomai įdėkite šiek tiek medaus. Vietoje uogų apkepui puikiai tinka obuoliai ar kriaušės, tiesiog juos nulupkite ir supjaustykite kubeliais bei apvoliokite šaukštelyje cinamono.

Receptą rasite čia.

Apkepas labai skanus ir labai sotus! Puikiai tiks ne tik įprastiems šeimos pietums ar vakarienei, bet ir pavaišinti svečius, nes jis ne tik gardus, bet ir puikiai atrodo. Sultingas maltos mėsos sluoksnis puikiai dera su žiediniais kopūstais ir džiuginą skrandį.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Galima ir taip - purus kugelis be pieno produktų! Minkštas ir labai skanus! Kuo jį pliko šefas? Paprasta paruošti pagal video receptą. Jeigu norite, kugeliui, žinoma, galite naudoti ir pieną. Vietoje alyvuogių aliejaus tinka ir kitoks švelnaus skonio aliejus, jis suteikia kugeliui drėgmės, o prieskonines žoleles galima rinktis savo nuožiūra, jos taip pat tiks ir džiovintos. Patiekti galima ir tiesiog su grietine.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Sotus ir visai nesudėtingai pagaminamas apkepas, kuris puikus ir tuo, kad galima drąsiai improvizuoti. Jis ne tik puikiai tinka panaudoti grikių likučius, bet galima kepti su virtos, keptos ar rūkytos mėsos gabalėliais, taip pat tiks ir mėgstamas sūris ar net kelių mišinys.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @ Shutterstock

Sotu, skanu ir paprasta! Balandėlių skonis kitaip - kiek greičiau, paprasčiau, nereikės vynioti balandėlių, patiekiamas kaip apkepas.

Receptą rasite čia.

Apkepas tikrai sotus, švelnaus skonio ir tiesiog nuodėmingai gardus. Labai rekomenduojame jį išbandyti! Bulvės ir Bešamelio (baltasis) padažas - pasirodo, yra puikus skonių derinys.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Soti ir labai gardi idėja pietums - blynelių apkepas su vištiena ir pievagrybiais. Blynelių įdarą galima koreguoti pagal savo mėgstamus ar turimus ingredientus, bet kokiu atveju, tikrai verta išbandyti!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Kartais vakarienės norisi ir tokios visai paprastos, bet tuo pačiu ir ypatingai skanios, jaukios ir kvapnios. Šią apkepėlę tiekti rekomenduojame su stikline kefyro!

Receptą rasite čia.

Greitas, sotus ir labai skanus apkepas. Paruošti tikrai neužtruks, o apkepas toks skanus, kad nuo stalo išgaruos akimirksniu!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Daugelio pamėgtas bulvių apkepas kitaip - su silke. Puikus pasirinkimas nustebinti artimuosius. Iškepusį tinka, bet nebūtina pabarstyti žalumynais. Beje, vietoje grietinėlės apkepui puikiai tiks ir grietinė, o vietoje kietojo sūrio ir paprastas fermentinis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Soti, bet kartu nelabai nuodėminga moliūgų lazanija kaip mat užkariaus šeimos simpatijas. Rekomenduojame šį patiekalą 4-6 asmenims, bet ji tokia skani, kad gali nesinorėti dalintis.

Receptą rasite čia.

Labai skani lazanija tiems, kurie nevalgo kiaulienos, ar tiesiog norisi jos su kiek lengvesne, liesesne mėsa, ypač, kai ir patys padažai yra gana tiršti ir sotūs.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Jei labai nesinori ilgai suktis virtuvėje, bet norisi kažko ypatingo - šis patiekalas tiesiog puikus! Gardi ir kiek pikantiška koldūnų užtepėlė pasotins visai dienai. Gardžiausia, žinoma, iš naminių koldūnų, bet galima ruošti ir su kokybiškais pirktiniais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Greitas, minkštas, skanus ir sotus apkepas. Patiekiant apkepą galima pagardinti kepinta šonine, grietine, spirgučių ar pievagrybių padažu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @ Shutterstock

Užkepti spagečiai su cukinija, tai ypatingas skonių derinys, kuris tikrai sužavės. Paruošiami ypatingai greitai ir paprastai, tad puikus pasirinkimas greitiems pietums.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Labai gardi naminė lazanija su puikiu minkštu ir kreminiu varškės įdaru ir špinatais. Lazanija puikiai tinka gardiems pietums ar vakarienei. Receptas gan sveikuoliškas ir dietinis, palyginus su riebesne mėsos lazanija.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @ Shutterstock

Labai lengvai pagaminamas ir be galo skanus. Kartais kepu jį vienoje didelėje apkepo formoje, o kartais išskirstau į atskiras užkepėlių formeles, tada dar šventiškiau būna, bet čia skonio reikalas.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @ Shutterstock

Puikus bulvių apkepas su malta mėsa. Sotus ir visai nesudėtingai paruošiamas. Labai skanu su grietine, pievagrybių padažu ar tiesiog vienas.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Ruošti galima su jautienos, kiaulienos ar net paukštienos faršu. Puikus patiekalas sunaudoti likučius - truputis faršo, virti makaronai, dar keli ingredientai ir gardusis apkepas paruoštas! Jei turite, galima dėti šaldytų žirnelių, šparaginių pupelių, paprikos, morkų, moliūgo, brokolių, kokių tik norite daržovių ar net grybų - pagal savo skonį ir šaldytuvo turinį!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Idealus patiekalas skubantiems ar nemėgstantiems užsibūti virtuvėje. Tortilijos Jus ir vėl išgelbės! Siūlome pasigaminti sveikesnį įdarą. Jautiena – neriebi mėsa, o kartu su pomidorais, mocarela ir trupučiu baziliko pavyks puikus skonis. Galima valgyti karštą, bet skanu ir kaip šaltas patiekalas.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Musaka – tai baklažanų ir mėsos apkepas su baltu padažu. Bene didžiausias nesutarimas - ar dėti bulves į Musaką. Kadangi Baltijos šalyse bulvės labai populiarios - bulvės yra ingredientų sąraše. Labai sotus patiekalas, kuriame susijungia baklažanų ir jautienos skoniai, o juos pabrėžia Persiladas (petražolės) ir čiobreliai.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Tai puiki vegetariška Šepardo (Piemenų) pyrago versija. Veganiškai versijai pieną galite keisti augaliniu. Jei nemėgstate lęšių, juos galite pakeisti avinžiriniais ar tiesiog didesniu kiekiu pievagrybių ar morkų, papildomai galite dėti žiedinių kopūstų. Receptas nėra labai jautrus proporcijoms, todėl, jei mėgstate, galite dėti didesnį daržovių ar bulvių košės sluoksnį.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

Gardus lietinių blynų apkepas su vištiena ir sūriu labai patiks mėgstantiems sočius ir greitai paruošiamus patiekalus.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Minkštas, purus ir drėgnas daržovių kugelis. Proporcijas galite keisti pagal šaldytuvo turinį ir mėgstamas daržoves. Kepti tinka tiek kaip vieną didelį apkepą, tiek atskiruose indeliuose. Skanaus!

Receptą rasite čia.

Pietums ar vakarienei rekomenduojame pasigaminti nepaprastai skanią vištienos užkepėlę. Patikėkit, darbo nedaug, o rezultatas - superinis!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Audronė

Ypatingai gardus ir sotus, močiutės virtuvę primenantis apkepas. Rauginti kopūstai, bulvės ir mėsa jame dera tiesiog tobulai. Jeigu mėgstate aštriau, galite faršo sluoksnį pagardinti čili pipiriuku arba trupučiu aitriosios paprikos miltelių.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @ Shutterstock

Labai skanus pyragas, kuriam nereikia jokių įmantrių ingredientų! Ir darbo visai nedaug - tereikia supjaustyti, sutarkuoti, sumaišyti ir į orkaitę. Pyragas sotus bei puikiai tinka valgyti ir atvėsęs, todėl tiks pasiimti į darbą ar kelionę, kur neturėsite galimybės pasišildyti maisto.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Kokosų pieną šiame apkepe galima keisti paprastu, o kruasanus geriausia naudoti dienos senumo ar kiek labiau padžiuvusius. Kruasanus galima pakeisti ir kitokiomis saldžiomis bandelėmis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Natalija, Tasha.lt

Puikus apkepas pietums ar vakarienei, kai lieka bulvių košės. Šiam patiekalui reikės vos keturių ingredientų, o ragautojai bus sužavėti!

Receptą rasite čia.

Gardi ir net šiek tiek gurmaniška užkepėlė ypatingai vakarienei. Receptas visai nesudėtingas ir ypač patiks greitų ir paprastų patiekalų mėgėjams.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Liucija

Nuostabus šeimyniškas patiekalas. Skaniausia valgyti kiek atvėsusį arba kambario temperatūros su lengvom salotom arba su šviežiai paraugintais agurkais ar kitokiomis raugintomis daržovėmis!

Receptą rasite čia.

Greita užkepėlė su maltos mėsos kukuliais (juos ruoškite iš jautienos, kiaulienos ar paukštienos) ir žiediniais kopūstais. Žiedinius kopūstus galima keisti brokoliais. Labai skanu!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Kas galėtų pagalvoti, kad grikiai taip dera ruošiant užkepėles? Paragaukite ir įsitikinsite! Receptas neįtikėtinai paprastas, o apkepo skonis nuostabus. Pagal skonį galite dėti ir kitokių daržovių bei žalumynų. Skanaus!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Audronė

LaMaistas.lt
Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
salotos, mišrainės
užkandžiai
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital