Apkepų keliais - 42 gardžios sotaus apkepo idėjos!

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2018-10-20
Apkepo receptai
@ Shutterstock

Apkepus tikriausiai mėgsta daugelis, o jų įvairovė tiesiog užburia - saldūs varškės, sotūs bulvių, su mėsa, visa gausybe daržovių, su kreminiu padažu...

Atrinkome net 42 gardžiausių apkepų receptus ir dalinamės jais su Jumis!

 

Pasakiškai kvapnus,  tirpsantis burnoje bulvių apkepas! Nereikės jokių įmantrių ingredientų, tik kantrybės, kol iškeps. Apkepas tikrai sotus, bet kiekvienas jo kąsnis, oi kaip vertas mažos nuodėmės!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Debesų purumo varškės apkepas su manų kruopomis. Esame įsitikinę, kad abejingų nepaliks nei mažųjų, nei suaugusiųjų! Gardžiuokitės su uogiene, jogurtu ar grietine. Beje, cukraus kiekį recepte galite drąsiai koreguoti savo nuožiūra.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @ Shuttertsock

Sotus ir labai gardus makaronų apkepas su užburiančiai tąsiu ir kreminiu sūrio ir grietinėlės padažu... Nenustebkite recepte pamatę maltus džiūvėsėlius - jie apkepo paviršiui suteikia traškumo, papildomo skonio ir įdomesnę tekstūrą.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Liucija

Pagal šį itin greitą receptą pagaminsite gardžią vakarienei netvisai šeima, bet įspėjame - apkepas toks skanus, kad gali nesinorėt dalintis! Jeigu norite išskirtinio skonio, apkepą galite papildomai pagardinti pelėsiniu sūriu ar žiupsniu itališkų žolelių.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Labai gardus bulvių ir vištienos apkepas! Nors apkepas ypatingai gardus, jam reikia visai nedaug ingredientų! Jei norite, papildomai galite gardinti pievagrybiais, rūkytais šoninės gabaliukais ar morkomis, o užpilui galite naudoti grietinėlę. Apkepą puoškite kvapniais pavasariškais žalumynais.

Receptą rasite čia.

Minkštas, sultingas ir purus cukinijų apkepas vakarienei be mėsos. Jeigu norite lengvesnio apkepo, dalį sūrio galima pakeisti varške, tik tuomet reikėtų gardinti daugiau prieskoniųl Beje, apkepas skanus ir atvėsęs.

Receptą rasite čia.

Jeigu norisi gardžiai paįvairinti savo pietų ar vakarienės meniu, galite išsikepti šį gardų pyragą. Nereikia nei daugybės pastangų, nei didelių išlaidų. Gali būti ir puikus pagrindinis patiekalas, ir garnyras. Tinka sūrį maišyti perpus su nuo skysčio nupilta grūdėta varške.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Sotus, taupus ir labai gardus bulvių apkepas su mėsa. Paruošti visai paprasta, tereikės pašauti į orkaitę ir šiek tiek palaukti, kol iškeps. Ypač skanu su raugintomis daržovėmis.

Receptą rasite čia.

Labai paprastai paruošiamas ir labai skanus žiedinių kopūstų apkepas. Jį tinka tiekti ir kaip pagrindinį patiekalą, kai nesinori mėsos, ir kaip garnyrą, jei ruošiate ypatingą vakarienę.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai paprastas labai skanaus kugelio receptas! Paruošti jį tikrai visai nesudėtinga, o skanausite pasimėgaudami visa šeima. Jeigu mėgstate, į bulvių masę galite dėti smulkinto svogūno, kepintos šoninės gabalėlių.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @ Shutterstock

Labai paprasta ir greitai paruošiama užkepėlė, ypač, jei jau turite išvirtų ryžių likučių ar juos išsivirstie iš vakaro, o jei dar turite ir keptos ar virtos vištienos, tad tai ir puiki idėja, kaip panaudoti likučius naujai! Užkepėlę galima ruošti ir be vištienos, ji ir taip bus labai gardi!

Receptą rasite čia.

Sotus, labai skanus ir nebrangus apkepas, pamaitinsiantis visą būrį! Apatinį piemenų pyrago sluoksnį sudaro malta mėsa, sumaišyta su trupučiu daržovių, o viršutinį - švelnutėlė bulvių košė, kuri, apskrudinus orkaitėje, tampa auksinės spalvos. Dalinamės patarimais, kaip pagaminti šį paprastą patiekalą.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Tikrai puikus varškės apkepas! Minkštutis, purus ir valgant net nesitiki, jog jame nėra cukraus. Būtinai naudokite didelius, gerai prinokusius bananus, o jeigu turimi bananai mažiau sunokę, dėkite juos ne tris, o keturis arba papildomai įdėkite šiek tiek medaus. Vietoje uogų apkepui puikiai tinka obuoliai ar kriaušės, tiesiog juos nulupkite ir supjaustykite kubeliais bei apvoliokite šaukštelyje cinamono.

Receptą rasite čia.

Nuostabiai skanus, kremiškas cukinijų apkepas su ryžiais ir tąsiu, užburiančiai skaniu sūriu... Apkepą paruošite greitai, o išragausite dar greičiau. Apkepas tinka tiek, kaip vakarienės be mėsos idėja, tiek kaip garnyras prie žuvies ar mėsos patiekalų. Skanaus!

Receptą rasite čia.

Apkepas labai skanus ir labai sotus! Puikiai tiks ne tik įprastiems šeimos pietums ar vakarienei, bet ir pavaišinti svečius, nes jis ne tik gardus, bet ir puikiai atrodo. Sultingas maltos mėsos sluoksnis puikiai dera su žiediniais kopūstais ir džiuginą skrandį.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Tai puikus pasiūlymas, jei norėsis šiek tiek kitokio skonio plokštainio. Paruošimui sugaišite mažai laiko ir galėsite mėgautis puikiu skoniu. Patiekti galite su lašiša, grietine ar tiesiog, kaip mėgstate.

Receptą rasite čia.

Sotus ir visai nesudėtingai pagaminamas apkepas, kuris puikus ir tuo, kad galima drąsiai improvizuoti. Jis ne tik puikiai tinka panaudoti grikių likučius, bet galima kepti su virtos, keptos ar rūkytos mėsos gabalėliais, taip pat tiks ir mėgstamas sūris ar net kelių mišinys.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @ Shutterstock

Tradicinis itališkos lazanijos receptas, kuris nudžiugins net tuos, kurie retai sukasi virtuvėje, nes nes receptas labai detalus. Lazanijos paruošimas užtruks, tačiau rezultatas išties puikus!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Apkepas tikrai sotus, švelnaus skonio ir tiesiog nuodėmingai gardus. Labai rekomenduojame jį išbandyti! Bulvės ir Bešamelio (baltasis) padažas - pasirodo, yra puikus skonių derinys.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Greitas, sotus ir labai skanus apkepas. Paruošti tikrai neužtruks, o apkepas toks skanus, kad nuo stalo išgaruos akimirksniu!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Sotus, nebrangus ir labai skanus apkepas! Jam paruošti puikiai tiks ir bulvių košės likučiai, o papildomai galite gardinti tuo, ką rasite šaldytuve - rūkytu kumpiu ar vištiena, kepinta paprika, morkomis ar grybais, saulėje džiovintais pomidorais ar net alyvuogėmis...

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Jei labai nesinori ilgai suktis virtuvėje, bet norisi kažko ypatingo - šis patiekalas tiesiog puikus! Gardi ir kiek pikantiška koldūnų užtepėlė pasotins visai dienai. Gardžiausia, žinoma, iš naminių koldūnų, bet galima ruošti ir su kokybiškais pirktiniais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Greitas, minkštas, skanus ir sotus apkepas. Patiekiant apkepą galima pagardinti kepinta šonine, grietine, spirgučių ar pievagrybių padažu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @ Shutterstock

Sotus ir taupus makaronų apkepas su mėsa. Paruošti tikrai nesudėtinga, o skonis patiks visai šeimai - tiek mažiems, tiek dideliems. Tiekti tinka su šviežiomis salotomis ar raugintomis daržovėmis.

Receptą rasite čia.

Kitoks kugelio variantas - iš bulvių ir cukinijų! Su nuostabiai traškia plutele ir minkštutėlis viduje... Tiekite su grietine, spirgučių ar pievagrybių padažu - visaip bus labai skanu! Į apkepo masę galite papildomai įmaišyti tarkuotų morkų ar smulkintos paprikos - jos čia taip pat labai tiks.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai gardi naminė lazanija su puikiu minkštu ir kreminiu varškės įdaru ir špinatais. Lazanija puikiai tinka gardiems pietums ar vakarienei. Receptas gan sveikuoliškas ir dietinis, palyginus su riebesne mėsos lazanija.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @ Shutterstock

Puikus apkepas tiems, kas mėgsta kopūstus. Toks apkepas gali būti puikus pagrindinis patiekalas, ypač patiekiamas su grietine ar stikline kefyro, na, o jeigu norite sočiau, apkepą tiekite kaip garnyrą.

Receptą rasite čia.

Šį nuostabų apkepą galima kepti ir orkaitėje, ir keptuvėje, jis visai paprastas ir patiks tikriausiai visiems, kas mėgsta bulves! Apkepas primena lietuvišką kugelį ir ispanišką bulvių tortiliją. Apkepas traškia plutele, puikiu prieskonių deriniu vilioja įsidėti dar ir dar gabalėlį.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Jurgitos receptai

Paprastas, greitas ir labai skanus apkepas, kurį galite pagardinti ir kitais skanėstais, kurių rasite šaldytuve - morkomis, paprikomis, pievagrybiais ar net rūkytu kumpiu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai lengvai pagaminamas ir be galo skanus. Kartais kepu jį vienoje didelėje apkepo formoje, o kartais išskirstau į atskiras užkepėlių formeles, tada dar šventiškiau būna, bet čia skonio reikalas.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @ Shutterstock

Ruošti galima su jautienos, kiaulienos ar net paukštienos faršu. Puikus patiekalas sunaudoti likučius - truputis faršo, virti makaronai, dar keli ingredientai ir gardusis apkepas paruoštas! Jei turite, galima dėti šaldytų žirnelių, šparaginių pupelių, paprikos, morkų, moliūgo, brokolių, kokių tik norite daržovių ar net grybų - pagal savo skonį ir šaldytuvo turinį!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Puikus bulvių apkepas su malta mėsa. Sotus ir visai nesudėtingai paruošiamas. Labai skanu su grietine, pievagrybių padažu ar tiesiog vienas.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Puikaus skonio apkepu gardžiuotis galite ne tik karštu, bet ir atvėsusiu! Apkepui nereikia jokių įmantrių ingredientų, patikėkite, šis apkepas labai skanus! Papildomai galite gardinti pievagrybiais, morkomis, paprikomis ar kitomis daržovėmis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @ Shutterstock

Minkštas, purus ir drėgnas daržovių kugelis. Proporcijas galite keisti pagal šaldytuvo turinį ir mėgstamas daržoves. Kepti tinka tiek kaip vieną didelį apkepą, tiek atskiruose indeliuose. Skanaus!

Receptą rasite čia.

Ypatingai gardus ir sotus, močiutės virtuvę primenantis apkepas. Rauginti kopūstai, bulvės ir mėsa jame dera tiesiog tobulai. Jeigu mėgstate aštriau, galite faršo sluoksnį pagardinti čili pipiriuku arba trupučiu aitriosios paprikos miltelių.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @ Shutterstock

Švelnaus skonio, minkštutėlis ir kreminis varškės apkepas su uogomis! Recepte naudojamos avietės, tačiau jūsų galite jas pakeisti ir braškėmis, vyšniomis ar kitomis! Jeigu naudosite šaldytas uogas, jas į tešlą dėkite neatitirpintas, taip pat galima keisti ir šviežių ar konservuotų vaisių gabaliukais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @ Shutterstock

Sotus ir labai skanus brokolių apkepas su vištiena ir daug daug sūrio! Paruošti šį apkepą tikrai labai paprastai. Brokolius galima pakeisti ir žiediniais kopūstais.

Receptą rasite čia.

Labai skanus pyragas, kuriam nereikia jokių įmantrių ingredientų! Ir darbo visai nedaug - tereikia supjaustyti, sutarkuoti, sumaišyti ir į orkaitę. Pyragas sotus bei puikiai tinka valgyti ir atvėsęs, todėl tiks pasiimti į darbą ar kelionę, kur neturėsite galimybės pasišildyti maisto.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Tik trys pagrindiniai ingredientai, truputis improvizacijų ir Ispaniška tortilija puikuosis ant Jūsų stalo! O pagal šį receptą paruošta tortilija dar ir sveikuoliška - su brokoliais! Tiekite su jogurtiniu padažu ir šviežiomis daržovėmis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Liucija

Kitoks, švelnesnio skonio kugelis iš virtų bulvių. Šis receptas puikiai tiks ir tuomet, kai norite sunaudoti virtų bulvių likučius. Tiekti rekomenduojame su pievagrybių ar spirgučių padažu, grietine.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Puikus didelis sumuštinis - užkepėlė visos šeimos pusryčiams! Tai puiki idėja savaitgaliui, kai prie stalo susirenka visa šeima. Tiekiame su šviežiomis daržovėmis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Kokosų pieną šiame apkepe galima keisti paprastu, o kruasanus geriausia naudoti dienos senumo ar kiek labiau padžiuvusius. Kruasanus galima pakeisti ir kitokiomis saldžiomis bandelėmis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Natalija, Tasha.lt

Skonis tiesiog puikus. Šį sotų apkepą galite ruošti ir be cukinijos, ir taip bus labai skanu. Valgome su mėgstamu garnyru ar vieną!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Viktorija

Labai skanus, sotus ir puošnus pyragas, kuris tiks ir savaitgalio pietums, ir šventiam stalui. Pyragą paruošti nesudėtinga, o gardus jis ir šiltas, ir atvėsęs, tai puikiai tiks neštis į darbą pietums, net jei neturite galimybės pasišildyti.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Minkštas, purus ir labai skanus kugelis ypatingiau - su maltos mėsos kukulaičiais. Taip paruoštas kugelis ir atrodo šventiškai ir jo skonis tikrai ypatingas. Kiaušinis į šį kugelį dedamas, nes jis ruošiamas iš labai šviežių bulvių, jei rinksitės kitokias, kiaušinio galite ir nedėti. Rekomenduojame išbandyti!

Receptą rasite čia.

Gardi ir net šiek tiek gurmaniška užkepėlė ypatingai vakarienei. Receptas visai nesudėtingas ir ypač patiks greitų ir paprastų patiekalų mėgėjams.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Liucija

Nuostabų kugelį galima iškepti ne tik iš bulvių! Kugelį kepti rekomenduojame būtent iš cukinijų! Pagaminti šį kugelį tikrai labai paprasta, o skonis maloniai nustebins net išrankiausius!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Nuostabus šeimyniškas patiekalas. Skaniausia valgyti kiek atvėsusį arba kambario temperatūros su lengvom salotom arba su šviežiai paraugintais agurkais ar kitokiomis raugintomis daržovėmis!

Receptą rasite čia.

Greita užkepėlė su maltos mėsos kukuliais (juos ruoškite iš jautienos, kiaulienos ar paukštienos) ir žiediniais kopūstais. Žiedinius kopūstus galima keisti brokoliais. Labai skanu!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Sotus, taupus ir labai skanus apkepas! Nuostabiai jaukiu ir sušildančiu kvapu prisipildys visi namai! Šiam apkepui nereikės ruošti jokio papildomo garnyro ar salotų - viskas telpa vienoje skardoje.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Taupus ir gardus makaronų apkepas. Gardinamas konservuotu tunu ir žirneliais! Papildomai galima gardinti morkomis, pievagrybiais, paprikomis. O tuną galima keisti ir kitokia mėgstama žuvimi.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Skonis kreminis, švelnus ir, dėl sūrio, gan tąsus. Su ypatingu užpilu, kokosų pieną galima pakeisti ir kitokiu, bet kokosų pienas šiam apkepui suteikia ypatingą skonį.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Alina, Apie viską

Kas galėtų pagalvoti, kad grikiai taip dera ruošiant užkepėles? Paragaukite ir įsitikinsite! Receptas neįtikėtinai paprastas, o apkepo skonis nuostabus. Pagal skonį galite dėti ir kitokių daržovių bei žalumynų. Skanaus!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Audronė

LaMaistas.lt
Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis