Makaronų apkepas su vištiena ir pomidorais

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 12)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 12)
Makaronų apkepas su vištiena ir pomidorais
Makaronų apkepas su vištiena ir pomidorais
Makaronų apkepas su vištiena ir pomidorais
Makaronų apkepas su vištiena ir pomidorais
Makaronų apkepas su vištiena ir pomidorais
Makaronų apkepas su vištiena ir pomidorais
Makaronų apkepas su vištiena ir pomidorais
Makaronų apkepas su vištiena ir pomidorais
Makaronų apkepas su vištiena ir pomidorais
Makaronų apkepas su vištiena ir pomidorais
Makaronų apkepas su vištiena ir pomidorais
Autorius apie receptą: Makaronų patiekalai – vieni jaukiausių, subalansuoti sočioms šeimos vakarienėms ar savaitgalio pietums. Tokį apkepą pagaminsite labai paprastai: keptuvėje paruošę Makaronų patiekalai – vieni jaukiausių, subalansuoti sočioms šeimos vakarienėms ar savaitgalio pietums. Tokį apkepą pagaminsite labai paprastai: keptuvėje paruošę padažą su vištiena ir pomidorais, o puode išvirę mėgstamų makaronų, viską sumaišysite viename dubenyje. Pridėsite tarkuoto sūrio, sukrėskite į kepimo indą ir paliksite orkaitėje dvidešimčiai minučių. Kol padengsite stalą, apkepas iškeps: aromatingas, sotus ir labai skanus. (...daugiau) Asta, Saulėta virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
400 gramų vištienos krūtinėlės
400 gramų konservuotų pomidorų (smulkintų)
200 gramų makaronų
125 mililitrai grietinėlės, 35% riebumo
100 gramų špinatų
100 gramų fermentinio sūrio
100 gramų mocarela sūrio
1 vienetas svogūnų
3 skiltelės česnako
1 pundelis baziliko
4 šaukštai alyvuogių aliejaus
2 šaukštai pomidorų pastos
1 šaukštelis druskos
0.5 šaukštelio grūstų juodųjų pipirų
0.5 šaukštelio džiovintų čiobrelių
1/4 šaukštelio aitriųjų paprikų dribsnių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Paruoškite ingredientus.
2.
Keptuvėje virš vidutinio dydžio ugnies įkaitinkite du šaukštus alyvuogių aliejaus. Sudėkite gabalėliais supjaustytą vištienos filė ir kepkite kelias minutes, vis apversdami, kol pabals ir bus iškepusi. Kepimo pabaigoje pagardinkite žiupsniu druskos ir pipirų. Išimkite gabalėlius iš keptuvės į lėkštę ir atidėkite į šalį.
3.
Į keptuvę supilkite likusius du šaukštus alyvuogių aliejaus. Suberkite smulkiai pjaustytą svogūną ir česnako skilteles. Kepkite, vis pamaišydami, kelias minutes, kol daržovės suminkštės.
4.
Sudėkite pomidorų pastą, suberkite druską, pipirus, džiovintus čiobrelius ir aitriųjų paprikų dribsnius. Išmaišykite ir pakaitinkite minutę. Supilkite konservuotus pomidorus, grietinėlę. Išmaišykite ir leiskite užvirti. Sudėkite pasmulkintus špinatų lapelius ir dar trumpai pakaitinkite, kol jie sukris.
5.
Nuimkite keptuvę nuo ugnies, Sudėkite keptus vištienos gabalėlius ir išmaišykite.
6.
Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje pagal instrukciją ant pakuotės. Nukoškite.
7.
Suberkite makaronus į keptuvę su padažu ir išmaišykite. Įmaišykite maždaug du trečdalius tarkuoto fermentinio ir mocarelos sūriu.
8.
Paruoštą masę sukrėskite į gilesnę kepimo formą (22 cm skersmens).
9.
Ant viršaus užberkite likusį tarkuotą fermentinį ir mocarelos sūrį.
10.
Orkaitę įkaitinkite iki 190 °C temperatūros (kaitinimas iš viršaus iš apačios). Dėkite kepimo indą į įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 20 minučių, kol visas apkepas perkais, o sūris viršuje gardžiai išsilydys ir apskrus.
Patarimai:
Vištienos krūtinėlę galite keisti malta vištiena (arba jautiena, jei ją mėgstate labiau).
Prieskonius ir jų kiekį drąsiai koreguokite pagal savo skonį. Jei mėgstate pikantiškesnius patiekalus, galite įberti dosnesnį žiupsnį aitriųjų paprikų dribsnių ar pridėti žiupsnį Kajeno paprikų.
Rinkitės mėgstamos formos makaronus ar tuos, kurių turite namuose. Apkepas pavyks gardus, nepaisant jų formos!
Apkepą galite paruošti iš vakaro, sandariai uždengti ir pernakt laikyti šaldytuve. Rytojaus dieną kepkite uždengtą folija, 190 °C temperatūroje, apie 40-45 minutes. Prieš baigiant kepti foliją nuimkite ir leiskite sūriu apskrusti.
Daugiau saldžių ir žavingų Astos receptų galite rasti šioje Saulėtos virtuvės saldumynų knygoje
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Ieva
2023-06-24 19:00
labai skanu, rekomenduoju ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital