Bulvių apkepas su rūkyta lašiša

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 5
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Bulvių apkepas su rūkyta lašiša
Bulvių apkepas su rūkyta lašiša
Bulvių apkepas su rūkyta lašiša
Autorius apie receptą: Nuostabus šeimyniškas patiekalas. Karštą dieną galima valgyti kiek atvėsusį arba kambario temperatūros su lengvom salotom arba su šviežiai paraugintais agurkais. Niekur Nuostabus šeimyniškas patiekalas. Karštą dieną galima valgyti kiek atvėsusį arba kambario temperatūros su lengvom salotom arba su šviežiai paraugintais agurkais. Niekur tokių gardžių šviežiai raugintų agurkų nevalgiau kaip Lietuvos kaime. Laukiu nesulaukiu, skaičiuoju dienas, kol leisiuosi į kelionę gimtinėn. Jau greitai … visai gretai! (...daugiau) Dangira, DuokDruskos.com
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 5
700 gramų bulvių
1 stiklinė pieno
4 vienetai kiaušinių
2 vienetai poro (pjaustytų griežinėliais)
150 gramų rūkytos lašišos filė
100 mililitrų grietinėlės
3 šaukštai sviesto
2 šaukštai krapų
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Bulves nuskuskite, supjaustykite griežinėliais ir išvirkite pasūdytame vandenyje, nusunkite ir padėkite į šalį.
2.
Keptuvėje ištirpinkite du šaukštus sviesto ir kepkite porus, kol suminkštės.
3.
Dubenėlyje lengvai išplakite kiaušinius ir sumaišykite su pienu bei grietine. Pagardinkite druska ir pipirais. Sviestu patepkite nedidukę kepimo formą, maždaug 23 cm skersmens. Formos dugną išklokite maždag terčdaliu virtų bulvių, paberkite puse keptų porų ir puse lašišos, paberkite žiupsnelį krapų, vėl dėkite bulvių, porų, lašišos, krapų ir vėl ant viršaus bulvių.
4.
Apliekite kiaušinių ir grietinės mišiniu ir kepkite iki 160 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45 minutes. Ištraukus iš orkaitės patepkite dar šaukštu sviesto. Palaukite dar apie 10 minučiu ir mėgaukitės.
Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Dangiros knygoje "Prancūzijos virtuvė"
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Siga
2017-08-31 20:12
Pabandžiau ir aš, labai skanus, tik keli pastebėjimai: bulvių prieš tai neapviriau, dėjau supjausčius griežinėliais žalias, jos sėkmingai iškepė (tiesiog pasilengvinau darbą), ir viršų apibarsčiau sūrių, jis gale kepimo labai skaniai apskrudo. ATSAKYTI
Lina
2017-03-17 17:06
Man dar labai tiko ten kaparėlių truputį įdėti, o valgėm apsišlakstę citrina! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital