Lengva kalafioro ir mėsos kukulių užkepėlė

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Lengva kalafioro ir mėsos kukulių užkepėlė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
1 vienetas žiedinių kopūstų
400 gramų faršo
1 vienetas kiaušinių
1 vienetas svogūnų
1 vienetas česnako
šiek tiek druskos
šiek tiek petražolių
šiek tiek pipirų
šiek tiek krapų
šiek tiek svogūnų laiškų
šiek tiek aliejaus (kepimui)
Padažui:
350 mililitrų vandens (likusio nuo žiedinio kopūsto virimo)
200 mililitrų pieno
100 gramų sūrio (tarkuoto)
25 gramai miltų
20 gramų sviesto
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
šiek tiek malto muskato (nebūtina)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Faršą pagardinti druska ir pipirais, sudėti smulkiai supjaustytą svogūną, česnaką, krapus, petražoles, įmušti kiaušinį ir viską išmaišyti. Formuoti kukuliukus ir apkepti keptuvėje.
2.
Žiedinį kopūstą nuplauti, sulaužyti žiedynais ir išvirti pasūdytam vandeny apie 3 - 5 minutes.
3.
Keptuvėje išlydyti sviestą, įmaišyti miltus, supilti pieną ir vandenį nuo kalafioro, gerai išmaišyti, porą minučių pavirti ir suberti prieskonius.
4.
Į kepimo formą dėti kukuliukus, žiedinį kopūstą, pabarstyti pjaustytais svogūnų laiškais, užpilti padažą ir pabarstyti tarkuotu sūriu.
5.
Kepti 200 C laipsnių orkaitėje apie 20 minučių, kol gražiai apskrus ir paruduos. Patiekti galima su ryžiais, bulvėmis ar duona.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital