Lietinių blynų apkepas su vištiena ir sūriu

AUTORIUS:
Tomas Rimydis
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3
Lietinių blynų apkepas su vištiena ir sūriu
Lietinių blynų apkepas su vištiena ir sūriu
Lietinių blynų apkepas su vištiena ir sūriu
Autorius apie receptą: Gardus lietinių blynų apkepas su vištiena ir sūriu labai patiks mėgstantiems sočius ir greitai paruošiamus patiekalus. Gardus lietinių blynų apkepas su vištiena ir sūriu labai patiks mėgstantiems sočius ir greitai paruošiamus patiekalus. Tomas Rimydis
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
200 gramų pieno
2 vienetai kiaušinių
50 gramų kvietinių miltų
50 gramų aliejaus
pagal poreikį šafrano (nebūtina)
pagal skonį druskos
Įdarui:
150 gramų vištienos filė
100 gramų čederio sūrio (arba kitokio mėgstamo)
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
Padažui:
100 gramų sviesto
100 gramų grietinėlės
10 gramų krapų
pagal skonį druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Kiaušiniai švelniai išmaišomi iki vientisos masės
2.
Pilama dalis pieno.
3.
Dedama dalis miltų ir viskas neskubant išmaišoma iki vientisos masės.
4.
Sudedama likusi dalis miltų, išmaišoma. Supilamas likęs pienas, aliejus, įberiama šafrano, pagal skonį pagardinama druska ir išmaišoma.
5.
Įkaitinama keptuvė (ne per stipriai). Pilama tešlos ir iškepami ploni lietiniai blynai (patarimų kaip iškepti plonus lietinius, rasite čia ).
6.
Vištienos file išklojama ant maistinės plėvelės, supjaustoma plonais gabalėliais. Pasūdoma ir gardinama pipirais, po to uždengiama plėvele ir švelniai paplekšnojama (galima kočėlu).
7.
Imamas vienas blynas, ant jo dedama paruošta vištiena. po to dedamas tarkuotas čederio sūris, po to - kitas blynas, tada - vėl vištiena. Taip susluoksniuojamas blynų tortas.
8.
Viršus pabarstomas sūriu ir kepama iki 160 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių.
9.
Padažui į prikaistuvį pilama grietinėlė, dedamas sviestas ir smulkinti krapai. Ant nedidelės maišant pakaitinama. Pagal skonį pagardinama druska.
10.
Lietinių apkepas patiekiamas su padažu. Galima dar pašlakstyti žalumynų aliejumi .
Patarimai:
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.
AUTORIUS: Tomas Rimydis
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
salotos, mišrainės
užkandžiai
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital