Purus kugelis be pieno

AUTORIUS:
Tomas Rimydis
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3
Purus kugelis be pieno
Purus kugelis be pieno
Autorius apie receptą: Galima ir taip - purus kugelis be pieno produktų! Minkštas ir labai skanus! Galima ir taip - purus kugelis be pieno produktų! Minkštas ir labai skanus! Tomas Rimydis
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
2 kilogramai bulvių (naudotos šviežios, jaunos)
200 gramų svogūnų
200 gramų burokėlių sulčių (arba morkų, pomidorų, špinatų ar kitų daržovių sulčių)
100 gramų alyvuogių aliejaus
4 vienetai kiaušinių
20 gramų krapų
20 gramų petražolių
20 gramų peletrūno
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Bulves švariai nuplauti, nuskusti ir smulkiai sutarkuoti (tarkuoti galima bulvių tarkavimo mašina arba smulkia tarka).
2.
Keptuvėje įkaitinti aliejų ir jame pakepinti smulkiai pjaustytus svogūnus iki suminkštės ir bus gražiai auksiniai (apie 10 min).
3.
Į keptuvę su svogūnais pilti burokėlių sultis. Pakaitinti apie 2 minutes, tada sudėti smulkintus krapus, petražoles ir peletrūnus.
4.
Verdančiomis sultimis užplikyti bulvių tarkius ir sudėti prieskonius. Pagal skonį pagardinti druska ir pipirais.
5.
Kiaušinius lengvai paplakti dubenėlyje (kad trynys ir baltymas susijungtų) ir įmaišyti į tarkius.
6.
Masę supilti į aliejumi pateptas kepimo formas ir kepti iki 180 įkaitintoje orkaitėje iki viršus gražiai apskrunda. Kepant atskirose nedidelėse formelėse kugelis iškepa ir per 30 minučių, o jeigu kepsite vienoje didesnė, gali užtrukti ir 1-1.5 valandos.
Patarimai:
Šį kugelį labai skanu patiekti su grietinės sniegu ir sultenėmis (pašlakstytomis turpučiu citrino sulčių). Grietinės sniegą pasigaminsite labai paprastai - tiesiog grietinę paskleiskite plokštesniame dubenyje ir užšaldykite šaldiklyje. Patiekdami kugelį aštresniu šaukštu patrinkite sušalusios grietinės paviršių ir šį “sniegą” užberkite ant kugelio. Patiekite iškart.
Vietoje burokėlių sulčių tinka bet kokios kitos daržovių sultys. Taip pat galite eksperimentuoti ir su rūgštesnėmis vaisių sutimis, pvz. obuolių!
Jeigu kugelį kepsite su krakmolingesnėmis žieminėmis bulvėmis, kiaušinių galite dėti ir mažiau ar net nedėti visai.
AUTORIUS: Tomas Rimydis
Rašyti komentarą
Spausdinti

REKLAMA

Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital