Sotus bulvių apkepas su malta mėsa ir daržovėmis

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 30)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 30)
Bulvių apkepas su faršu
Autorius apie receptą: Norėjau kepti kugelį, bet tarkavimo mašino sugedo. Tai vietoj jo iškepiau štai tokį apkepą. Paprastas, sotus ir labai skanus. Naudojau 24 - 26 centimetrų skersmens formą. Norėjau kepti kugelį, bet tarkavimo mašino sugedo. Tai vietoj jo iškepiau štai tokį apkepą. Paprastas, sotus ir labai skanus. Naudojau 24 - 26 centimetrų skersmens formą. Andželika
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
10 vienetų bulvių
500 gramų faršo (naudojau kiaulieną ir jautieną)
200 gramų pievagrybių
2 vienetai morkų
2 vienetai kiaušinių
1 vienetas svogūnų
3 šaukštai grietinės
pagal skonį petražolių (smulkintos)
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
šiek tiek aliejaus (kepimui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Faršą apkepti keptuvėje su prieskoniais, aš kepu be aliejaus. Pabaigoje įmaišyti 1 - 2 šaukštus grietinės, smulkintas petražoles ir dar šiek tiek patroškinti. Išimti faršą iš keptuvės.
2.
Morkas nuskusti, sutarkuoti stambia tarka, svogūną supjaustyti ir apkepti kartu su morkomis, kol suminkštės. Pagardinti druska ir pipirais.
3.
Kitoje keptuvėje trumpai apkepti supjaustytus pievagrybius, pagardinti druska ir pipirais, įmaišyti 1 šaukštą grietinės.
4.
Bulves nuskusti, sutarkuoti stambia tarka, šiek tiek nusunkti rankomis. Įmušti kiaušinius, įberti druską, pipirus ir išmaišyti.
5.
Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi, sudėti pusę bulvių masės, ant jos - faršą, po to morkų - svogūnų sluoksnį, ant jo - pievagrybių sluoksnį ir ant viršaus likusias tarkuotas bulves.
6.
Kepti 180 - 190 laipsnių orkaitėje apie 65 - 75 minutes. Patiekti su salotomis ar grietine.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Alina
2020-04-20 13:10
Toks kazkoks neuzbaigtas, truks visko apjungiancio padazo. Ir su morkom ir svogunais rekomenduociau nepersistengti, nes labai jauciasi jie, verciau vos vos deti, arba bandyt be ju. ATSAKYTI
Ieva
2020-04-20 15:05
Mes su grietine ir salotom valgėm, kaip autorė ir siūlo, tai mums pats tas buvo :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
gardumynai tėvo dienai
grilio patiekalai
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital