Grikių apkepas su vištiena ir brokoliais

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Grikių apkepas su vištiena ir brokoliais
Grikių apkepas su vištiena ir brokoliais
Grikių apkepas su vištiena ir brokoliais
Grikių apkepas su vištiena ir brokoliais
Autorius apie receptą: Lengvai ir greitai paruošiamas grikių apkepas patiks visiems, mėgstantiems jaukų namų maistą: sotus, gardus, kremiškas, apkeptas švelniu ir tąsiu mocarelos sūriu. Lengvai ir greitai paruošiamas grikių apkepas patiks visiems, mėgstantiems jaukų namų maistą: sotus, gardus, kremiškas, apkeptas švelniu ir tąsiu mocarelos sūriu. Asta, Saulėta virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
500 gramų vištienos šlaunelių mėsos (be kaulo)
625 mililitrai vištienos sultinio
200 gramų grikių
250 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
1 vienetas brokolių
150 gramų fermentinio sūrio
125 gramai mocarela sūrio (galima keisti fermentiniu)
1 vienetas svogūnų
1 vienetas morkų
2 skiltelės česnako
30 gramų sviesto
1 šaukštelis džiovintas čiobrelis
0.5 šaukštelio rūkytos paprikos miltelių
pagal skonį druskos
pagal skonį druskos
1 pundelis petražolių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Didesniame puode (geriausia tokiame, kurį vėliau galėsite dėti į orkaitę) virš vidutinio dydžio ugnies ištirpinkite sviestą ir suberkite kubeliais supjaustytą vištieną, ištrintą žiupsniu druskos ir pipirų. Kartais pamaišydami kepkite apie 5 minutes, kol vištiena bus iškepusi. Neperkepkite, vištiena turi likti sultinga. Išimkite iš keptuvės į lėkštę ir atidėkite į šalį.
2.
Į tą patį puodą suberkite smulkiais kubeliais supjaustytą svogūną, smulkiai kapotas česnako skilteles ir tarkuotą morką. Maišydami pakepinkite porą minučių, kol svogūnas taps skaidrus ir suminkštės. Nuimkite nuo ugnies ir atidėkite daržoves į šalį.
3.
Į puodą supilkite sultinį, suberkite grikius. Užvirkite. Sumažinkite ugnį, uždenkite dangčiu ir virkite 10 minučių. Tuomet įmaišykite žiedynais išskaidytus brokolius, grietinėlę, vėl uždenkite dangčiu ir virkite dar apie 5-7 minutes, kol grikiai ir brokoliai bus išvirę. Nuimkite nuo ugnies.
4.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 ᵒC temperatūros.
5.
Grikius ir brokolius sumaišykite su keptos vištienos gabalėliais, keptomis daržovėmis, tarkuotu fermentiniu sūriu, džiovintais čiobreliais, malta rūkyta paprika. Pagardinkite druska ir pipirais. Gerai išmaišykite.
6.
Paviršių išlyginkite, apiberkite tarkuotu mocarelos sūriu.
7.
Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių, kol mocarela išsilydys ir apskrus.
8.
Patiekite apibarstę šviežiomis petražolėmis, valgykite dar šiltą.
Patarimai:
Šiam apkepui geriausia rinkitės vištos šlaunelių mėsą be kaulo ir odos – jis bus minkštesnė ir sultingesnė negu vištienos krūtinėlė.
Drąsiai galite ruošti ir vegetarišką apkepo variantą – vištieną pakeiskite dar vienu brokoliu ar kitomis mėgstamomis daržovėmis.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (3)
Jūratė
2020-04-29 18:39
Produktų saraše yra grietinėlė. Patiekalo eigos aprašyme grietinėlė niekur nepaminėta. Tai reikia ar ne? ATSAKYTI
Agnė
2020-04-30 10:07
Trečiame žingsnyje yra aprašyta ;) ATSAKYTI
Giedrė
2020-04-20 09:15
Labai skanus ir nesudėtingas, super. Ačiū ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital