Makaronų apkepas su rikota ir špinatais

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Makaronų apkepas su rikota ir špinatais
Makaronų apkepas su rikota ir špinatais
Makaronų apkepas su rikota ir špinatais
Makaronų apkepas su rikota ir špinatais
Autorius apie receptą: Kai norisi prie valgomojo stalo sukviesti tiek didelius, tiek mažus, ir kad visų akys vienodai žibėtų, - makaronai visada yra gera mintis. Galima juos ruošti šimtais skirtingų Kai norisi prie valgomojo stalo sukviesti tiek didelius, tiek mažus, ir kad visų akys vienodai žibėtų, - makaronai visada yra gera mintis. Galima juos ruošti šimtais skirtingų būdų, vienas iš jų – įmaišyti į apkepą su pomidorais, špinatais ir daug sūrio. Pastarojo čia yra net trijų rūšių: rikotos, mocarelos ir kietojo. Rikotą, jei norite, galite pakeisti varške, tačiau mocarela ir kietasis sūriai lai būna nepakeičiami. Mocarela apkepui suteikia malonaus tąsumo, o kietasis sūris (rinkitės mėgstamiausią!) – malonaus pikantiškumo. Tai sotus apkepas, puikiai tiksiantis šeimos pietums ar vakarienei. Nors skaniausia jį valgyti, žinoma, šviežią, net ir pašildytas (orkaitėje, uždengtame inde) dėl gausaus padažo kiekio išlieka skanus. (...daugiau) Asta, Saulėta virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
300 gramų makaronų (vidutinio dydžio, mėgstamos formos)
1 žiupsnelis druskos
Padažui:
500 mililitrų pomidorų tyrės
250 mililitrų daržovių sultinio (naudojome 1 „Gallina Blanca“ sultinio kubelį)
3 skiltelės česnako
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
1 šaukštas pomidorų pastos
1 šaukštelis cukraus
1 šaukštelis džiovinto raudonėlio
1 žiupsnelis grūstų juodųjų pipirų
1 žiupsnelis druskos
Įdarui:
250 gramų rikotos sūrio
250 gramų mocarela sūrio
100 gramų kietojo sūrio (tarkuoto)
100 gramų špinatų
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis grūstų juodųjų pipirų
Viršui:
100 gramų mocarela sūrio
50 gramų kietojo sūrio
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Orkaitę įkaitinkite iki 180 ᵒC temperatūros. Pasiruoškite didesnį ir gilesnį kepimo indą.
2.
Makaronus išvirkite žiupsniu druskos pasūdytame vandenyje pagal instrukciją ant pakuotės, tik pora minučių trumpiau (kad liktų šiek tiek kietesni). Nukoškite, perliekite šaltu vandeniu ir atidėkite į šalį.
3.
Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų. Suberkite smulkiai kapotas česnako skilteles ir pakepinkite, kol paskleis malonų aromatą. Sudėkite pomidorų pastą, supilkite pomidorų tyrę, sultinį, pagardinkite cukrumi, raudonėliais, druska ir pipirais. Pakaitinkite, kol užvirs, ir leiskite virti apie 5-10 minučių, kol dalis skysčio nugaruos ir padažas sutirštės. Nuimkite nuo ugnies ir atidėkite į šalį.
4.
Atskirame didesniame dubenyje sumaišykite visus rikotos ir sūrio įdarui skirtus ingredientus: rikotą, tarkuotą mocarelą, kietąjį sūrį, pasmulkintus špinatų lapelius. Pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį. Įmaišykite virtus makaronus.
5.
Ant kepimo indo dugno paskleiskite pusę pomidorų padažo. Ant viršaus sudėkite rikotos ir sūrio įdarą, ant šio – tolygiai supilkite likusį pomidorų padažą.
6.
Apkepo viršų apibarstykite tarkuotu mocarelos sūriu ir tarkuotu kietuoju sūriu.
7.
Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes, uždengę kepimo indą dangčiu ar lakštu folijos. Tuomet dangtį (arba foliją) nuimkite ir kepkite dar 15 minučių, kol sūris apskrus. Patiekite nedelsiant.
Daugiau saldžių ir žavingų Astos receptų galite rasti šioje Saulėtos virtuvės saldumynų knygoje
RECEPTO DRAUGAS:
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital