Dieną pradėkime sveikai - 42 greitų ir maistingų pusryčių idėjos

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2023-04-11
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 22)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 22)
Sveiki pusryčiai
@Shutterstock

Pasimėgavę sočiais pusryčiais, galvos sukti apie maistą nereikės iki pietų, o ir sąžinė negrauš, jei pusryčiai bus maistingi! Vasara - puiki proga peržvelgti savo mitybą, todėl kviečiame pasisemti naujų idėjų ir įkvėpimų.

Čia į pagalbą skubame mes - atrinkome net 42 puikius receptus, kurie paruošiami nesudėtingai, o pradžiugins puikiais skoniais ir pavasariškais įkvėpimais, dalinamės jais su Jumis, kad pusryčiai būtų greiti, skanūs ir maistingi!

 

Vadinamosios „naktinės“ (angl. overnight) avižinės košės puikios tuo, jog galima pasiruošti iš vakaro, o ryte mėgautis gardžiais ir maistingais pusryčiais be jokio papildomo vargo ir skubėjimo. Šį subtiliai citrininė variacija pavyksta gaivi ir kreminė, o uogų sluoksnis tobulai viską subalansuoja. Žinoma, vietoje uogų tinka ir mėgiami vaisiai, pvz. su trupučiu cinamono bei klevų sirupo pakepinti obuoliai, kubeliais pjaustyti mangai, bananų riekelės ar kt.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Minkštučiai, natūraliai saldūs, labai varškiniai ir tiesiog tobuli sotiems, maistingiems pusryčiams. Skoniu jie primena švelnius varškėtukus, bet mums patinka net labiau. Aguonos ir citrinos žievelė tinka idealiai, bet ir be šių priedų blyneliai bus puikūs.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Susiplakus šį glotnutį norisi žiūrėti į jį ir žiūrėti - toks dailus jis pavyksta. Ir tikrai labai skanus! Beje, jei saldžiai nemėgstate, bananą recepte galite praleisti arba pakeisti trupučiu eritritolio ar stevijos - taip glotnutis bus ne tik labai maistingas, bet ir dar sotesnis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Frittata - tikras džiaugsmas, kai norisi greitai paruošti pusryčius visai šeimai ar draugų kompanijai. Gaminama vienoje skardoje ir darbo daug įdėti nereikia, o skonis ir vaizdas džiugina tikrai. Šią frittatą tinka valgyti vieną kaip omletą ar užsikandant riekele duonos.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos LaMaistas.lt redakcijos

Šie fritatos tipo keksiukai maistingi, skanūs, spalvingi ir itin paprastai pagaminami. Daržoves jiems drąsiai galite rinktis pagal savo skonį. Patys skaniausi šie keksiukai šilti, bet gardūs ir atvėsę.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Šis pusryčių skanėstas yra tiesiog viskas viename - skanus, sotus, maistingas, o dar ir žavingai atrodo. Smagiausia, jog paruošiamas itin paprastai - tiesiog sumaišykite ingredientus trintuve, palaukite 30 minučių (arba per naktį) ir mėgaukitės!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Po Velykų liko margučių ar virtų kiaušinių? Šios salotos - puiki idėja, kur juos laaaaabai skaniai panaudoti!

Receptą rasite čia.

Šis dubenėlis yra be galo skanus, maistingas ir dar žaviai atrodantis. Jeigu grikius užmerksite iš vakaro jam paruošti užtruksite vos 10 minučių - kol grikiai šils, pasismulkinkite priedus, sutrinkite padažą, serviruokite ir mėgaukitės!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Naktinės avižinės košės taip vadinamos, nes jų nereikia virti. Pakanka sumaišyti ingredientus, palikti šaldytuve nakčiai, o ryte skanauti. Jų variacijų yra begalės, tačiau šis variantas su kava, skoniu kažkuo primenantis legendinį tiramisu desertą, yra viena mūsų mėgstamiausių. O dar ir taip žavingai atrodo! Kavos, su kuria ruošite šią košę, stiprumą taikykite pagal savo skonį, kava be kofeino taip pat tinka.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Greitai paruošiama, paprasta, bet tokia puiki užtepėlė tikrai tiks sotiems pusryčių sumuštiniams. Arba vieno kąsnio užkandėlėms ar brusketoms, net tikrai ir gardu, ir žaviai atrodo.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Kiek kartų jau kepėte savo mėgstamiausius blynelius? Tikriausiai labai daug – tiek daug, kad galbūt nė nesuskaičiuotumėte! Siūlome trumpam pamiršti tuos nuostabius receptus ir išbandyti šį tą naujo. Rasite tris skirtingus pusryčių blynelių receptus. Visi jie be kvietinių miltų, be glitimo, be pieno produktų, o grikių blyneliai – dar ir veganiški (be kiaušinių ir kitų gyvulinės kilmės produktų). Ir tikrai neišsigąskite ingredientų stulpeliuose pamatę neįprastesnius miltų ar pieno produktų pavadinimus - visus juos tikrai rasite didesniuose prekybos centruose ar sveiko maisto parduotuvėlėse.

Receptą rasite čia.

Labai greitai paruošiami sumuštinukai maistingiems pusryčiams ar net pietums ar vakarienei. Sumuštiniai bus labai skanūs ne tik su lašiša (tinka rūkyta, sūdyta ar kepta), bet ir su silke!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Fantastiško skonio varškės vafliai su migdolų miltais, be pridėtinio cukraus. Ne tik skanūs, bet ir labai dailūs.

Receptą rasite čia.

Šis glotnutis pavyksta kremiškas, subtiliai salstelėjęs, ryškiai žalias ir gausus vitaminų. Vietoje mangų, žinoma, tiks ir bananai, bet su mangais skonis tikrai pakyla į kitą lygmenį. Beje, vietoje špinatų glotnučiui tinka ir kitokie žalumynai - lapiniai kopūstai, sultenė, gražgarstė, lapinės salotos ar kt.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Minkštutė, nuostabiai skani jogurtinė duonelė be kvietinių miltų. Ji išties labai gardi, puikiai tinka maistingiems pusryčių sumuštinukams su avokadais ar jų užtepėle, kiaušiniais, sūdyta lašiša ar mėgstama užtepėle. Puikiai tiks mityboje vengiantiems glitimo!

Receptą rasite čia.

Ši obuoliais ir cinamonu kvepianti nevirta avižinė košė - tobulas variantas, kai norisi gardžių pusryčių, bet rytais gaminti nėra laiko. Ją galima pasiruošti iš vakaro ir sudėti į stiklainiukus. Ryte vieną stiklainiuką pasigriebti su savimi keliaujant į darbą ir prie rytinės kavos mėgautis gardžiais bei maistingais pusryčiais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Nuostabaus skonio kremas puikiai tiks ne tik pusryčiams, bet net ir greitai vakarienei. Užtruksite vos 5 minutes, prireiks vos 3 ingredientų ir galėsite mėgautis dieviško skonio mango kremu - maistingu ir fantastiškai gardžiu! Tiekite iš karto, kad kremas neapkarstų.

Receptą rasite čia.

Jei norite pasilepinti pusryčiais, kurie būtų ne tik labai skanūs, bet ir maistingi, šis receptas yra TAI. Ši avižinė košė puiki ir tuo, kad paruošiama iš vakaro, tad ryte teliks gardžiuotis be jokio sukinėjimosi virtuvėje ir rytinio streso!

Receptą rasite čia.

Šie silkės sumuštinukai tobulai tinka rudeniui, kai šakninių daržovių derlius pats gausiausias. Šįkart jiems gaminti naudojoma burokėlius ir morkas, bet jei norite įdomiau, galite išbandyti ir burokėlių bei sviestinių (arba muskatinių) moliūgų derinį. Jei turite laiko, duonos riekeles galite paskrudinti (skrudintuve ar orkaitėje ar sausoje keptuvėje) - bus dar skaniau. Galima ruošti ir kaip nedidelius, vieno kąsnio sumuštinukus.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos LaMaistas.lt redakcijos

Puikaus skonio kepta avžininė košė su bananais ir uogomis (tinka ir šaldytos), nesunku paruošti, o labai skanu ragauti tiek pusryčių, tiek pietų metu. Labai tinka tiekti su pienu, jogurtu ar tiesiog trintomis mėgstamomis uogomis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Šie iš Danijos kilę pusryčių sumuštiniai (ten vadinami Smorrebrod) yra spalvingi, sotūs ir itin paprastai pagaminami. Danijoje jų sutiksite su pačiu įvairiausiu viršumi, o šįkart mes dalinamės savo mėgstamiausia variacija su burokėliais, virtais kiaušiniais, silke ir agurkais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Tai klasikinis čija pudingas, pagardintas kremišku citrininio kremo sluoksniu, kurio švelni rūgštelė ir subtilus kokosiškumas čia labai dera. Neišsigaskite, nors šis maistingas desertas atrodo rafinuotai, pagaminsite jį super paprastai.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Jeigu manėte, kad kiaušinienė tinka tik pusryčiams, tkriausiai dar neragavote Šakšukos! Tirštame, kvapniame, greitai paruošiamame naminiame pomidorų padaže iškepti kiaušiniai – tikras skanėstas. Recepto autorė kviečia išbandyti klasikinį variantą, bet nebijoti ir eksperimentuoti ir patiekalą patobulinti mėgstamomis daržovėmis bei prieskoniais.

Receptą rasite čia.

Nostalgiškas ir labai paprastai pagaminamas skanėstas. Jeigu norite klasikinio, gaminkite su razinomis ir riešutų kepurėlės galite neruošti. O jeigu norite įdomiau, vietoje razinų naudokite džiovintus abrikosus, datules ar kitus mėgstamus džiovintus vaisius.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Tai yra mano dažniausiai gaminami šiokiadienių pusryčiai, nes paruošiami kone akimirksniu, o kadangi ingredientai geri subalansuoti, sotumo suteikia bent 3-4 valandoms. Varijuojant šaldytomis uogomis, žalumynais ir kitais priedais skonis kaskart pavyks vis kitoks, o drauge ir bus proga pavasarį pakrauti kūną skirtingomis maistinėmis medžiagomis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Sotūs, maistingi ir labai paprastai pagaminami brokolių, sūrio ir kiaušinių keksiukai. Skanūs ir karšti, ir atvėsę. Skoniu primena frittatą. Puikiai tinka pusryčiams ar kaip užkandis į pietų ar iškylos dėžutę. Jeigu norite gaivesnių keksiukų, dėkite perpus mažiau kiaušinių ir daugiau nevandeningų daržovių, pvz., prokolių, smidrų, stambiai tarkuotų morkų ar saldžiųjų bulvių, arba apkepintų vandeningesnių daržovių, pvz., svogūnų, paprikų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Puiki idėja sveikuoliškiems, greitiems ir labai gardiems pusryčiams! Sumuštiniai sotūs, tad neišalksite iki pietų. Rekomenduojame ruošti su juoda duona, o gardinti juos galite ne tik recepte siūlomais, bet jei norite sočiau, ir kitais priedais - virta ar kepta vištiena, konservuotu tunu, sūdyta ar rūkyta lašiša - skanumėlis!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Universalieji grikiai gali virsti ir labai gardžiais pusryčiais, ir pietumis, ir vakariene, O jei dar su daržovėmis ir be lukšto kiaušiniu - liežuvį galima praryti. Beje, grikių išsivirti galite ir iš anksto, nes išvirtus grikius šaldytuve galima dąsiai saugoti bent 3 - 4 dienas.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ kitchenJulie

Šis omletas nereikalauja daug pastangų, o kol keps orkaitėje, galėsite pasiruošti puodelį kavos ar arbatos. Omletas purus, lengvas, o špinatai jam suteikia nuostabaus skonio. Ruošti galima tiek su fermentiniu, tiek su fetos ar kietuoju sūriu, o jei sūrio neturite ar nemėgstate, jį šiame recepte tinka pakeisti varške. Beje, jei nespėsite papusryčiauti namuose, ši omletą galima pasiimti su savimi, nes labai skanus ir atvėsęs. 

Receptą rasite čia.

Tobuli pusryčių sumuštiniai su šviežiais agurkais, virtais kiaušiniais ir sūdyta lašiša - skanūs pusryčiai garantuoti!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Valerijos Bieliakės, LaMaistas.lt redakcijai

Kai pusryčiai ne tik skanūs, bet ir labai gražūs, juk daug smagiau, ar ne? Šis chia pudingas būtent toks - fiesta ir akims, ir skonio receptoriams, o paruošiamas labai paprastai. Jį taip pat galite iš vakaro susluoksniuoti stiklainiukuose, o ryte pasigriebti su savimi keliaudami į darbą.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Nuo tada kai šių duonelių receptą kažkada seniai atradome, jos tapo vienu dažniausiai gaminamų pusryčių patiekalų. Tiesą sakant, mėgstame kepti jas ne tik pusryčiams, bet ir kai norisi lengvesnės vakarienės ar sveikesnio užkandžio prie filmo ar draugų vakarui. Šios duonelės gardžios tiek šiltos, tiek atvėsusios, tiek su pagardais, tiek vienos.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Tikrai puikus varškės apkepas! Minkštutis, purus ir valgant net nesitiki, jog jame nėra pridėtinio cukraus. Vietoje uogų apkepui puikiai tinka obuoliai ar kriaušės, tiesiog juos nulupkite ir supjaustykite kubeliais bei apvoliokite šaukštelyje cinamono.

Receptą rasite čia.

Lengvai pagaminamas, labai gražiai atrodantis, lengvai saldus ir sveikas chia pudingas. Mėgstantiems tiramisu desertą šis receptas puiki alternatyva!

Receptą rasite čia.

Šie vafliukai minkšti, sotūs, maistingi ir žaviai atrodantys, o pagaminami super paprastai. Ilgiausia dalis - tiesiog sulaukti, kol vaflinė padarys savo darbą.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Super skanios salotos, kai norisi kažko sotaus, bet neapsunkinančio! Ypatingo skonio salotoms suteikia užpilas, bet jei neturite visų reikiamų ingredientų, galite pagardinti ir tiesiog šlakeliu aliejaus. Salotos ruošiamos su ridikėliais, bet vietoje jų galima dėti ir smulkintų morkyčių ar tiesiog nedėti.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Jei norite pradėti dieną su skaniais, sočiais ir maistingais pusryčiais, kurie suteiks jums energijos ir tikrai pradžiugins, išbandykite šį receptą. Labai lengvas ir greitas paruošimas, o reikės tik kelių ingredientų. 

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

Rekomenduojame pasinaudoti šiuo puikiu granolos receptu sveikiems ir maistingiems pusryčiams. Galima naudoti ne vieną riešutų rūšį, o juos maišyti - gardinti ir lazdyno, ir graikiniai, ir žemės, ir kitais turimais bei mėgstamais riešutais. Puiku ir tai, kad jos galima pasiruošti iš anksto daugiau ir galėsite ramiai pusryčiauti rytais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Nuostabiai kvapni avižinė košė tokia gardi ir tokios puikios tekstūros, kad jos nė nereikia saldinti net patiems tikriausiems smaližiams. Recepte košė ruošiama su persimonais ir jie priduoda puikaus natūralaus saldumo, tačiau dera ir kitokie mėgstami vaisiai, pvz., pusė didelio, gerai prinokusio banano ar sauja vynuogių. Skanaus!

Receptą rasite čia.

Šiems vafliukams nereikia papildomo cukraus - saldumo priduoda obuoliai ir razinos. Jie puikiai tinka tiek užkandžiams, tiek pusryčiams ar vaikams įdėti į pietų dėžutes.

Receptą rasite čia.

Labai gardi pusryčių idėja - žalioji šakšuka. Visiškai nesudėtinga pagaminti, o patiks visiems prie pusryčių stalo. Papildomai galima pagardinti fetos sūriu ir mėtos lapeliais.

Receptą rasite čia.

Drėgna, puri, šviesi ir sveika duona iš kalafiorų. Jau nieko nebenustebinsi su picos padu iš kalafiorų, o vat duona – kai kas naujo ir neragauto. Skonis – įdomus ir tikrai geras. Ypatingai užtepus sviestuko. Tai bazinis receptas, drąsiai berkite į tešlą savo mėgstamus prieskonius, česnaką, smulkintas alyvuoges, smulkiai tarkuotą kietąjį sūrį ar žiupsnį fantazijos. Gaminimo procesas nesudėtingas, ypač kai reikia vos 5 ingredientų.

Receptą rasite čia.

Jei negalite išsirinkti, ko norite pusryčiams - ar blynelių, ar keptų kiaušinių, siūlome išbandyti patiekalą, kuriame šie du skanėstasi susijungia. Skamba galbūt šiek tiek neįprastai, bet tikrai labai gardu.

Receptą rasite čia.

Tokie keksiukai yra puikiausi pusryčiai ir ilgam pasotina. Išsikepti juos galima iš vakaro bei prisigriebti į darbą, jeigu nespėjate papusryčiauti namuose, ar įdėti mažiesiems į mokyklą. Šis receptas yra bazinis ir skanus, koks yra, bet galima į pagarinti kokoso drožlėmis, uogomis, pieną galima keisti augaliniu. Kremas keksiukams nėra būtinas, bus labai skanu ir be jo. O jeigu kremą norite paruošti, bet neturite rikotos, ją galima pakeisti varške.

Receptą rasite čia.

Greitai paruošiama ir labai labai gardi užtepėlė. Tinka ir ant duonos tepti, ir su virtomis bulvėmis skanauti. Beje, užtepėlė ruošiama be majonezo, tad tai dar ir sveikesnė alternatyva daugeliui pažįstamiems pagardams!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Nesudėtingas ir greitai paruošimas, o vaizdas ir skonis - ypatingas ir puikus. Tradiciškai ruošiamas pusryčiams, tačiau šis patiekalas tiks ir lengvai vakarienei, patiekti ypač tinka su šilta, šviežia duona.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Greta, Wild Spoons

Labai greitai paruošiami, maistingti ir sotūs avokadų sumuštiniai sveikesniems pusryčiams, pietums ar vakarienei. Skanu ne tik tepti ant skrebučio, bet ir kabinti traškučiais!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Purus, minkštas ir labai gardus omletas orkaitėje, kurį paruošti paprasta, o skonis tiesiai iš vaikystės. O šiam skanėstui reikės tik keturių ingredientų. Gardžiausia ragauti dar karštą.

Receptą rasite čia.

Omletas ne tik pusryčiams - labai gardūs ir greitai paruošiami omleto suktinukai. Pusryčiams jie, be abejo, taip pat tinka, bet puikiai papuoš ir šventinį vaišių stalą, o skanauti juos tinka ir šiltus, ir jau atvėsusius.

Receptą rasite čia.

Nesudėtingai ir greitai paruošiamas patiekalas karštai vasaros dienai. Ši užtepėlė labai gaivi! Ir nebūtinai užtepta ant duonos - galite ją kabinti daržovių lazdelėmis, sukti į salotą, gardinti šviežias virtas bulvytes ar kaip tik sugalvosite, ji skani ir kaip padažas, ir kaip garnyras, ir kaip užkandis. Beje, užtepėlę galima ruošti ir be avokadų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Tik trys pagrindiniai ingredientai, truputis improvizacijų ir Ispaniška tortilija puikuosis ant Jūsų stalo! O pagal šį receptą paruošta tortilija dar ir sveikuoliška - su brokoliais! Tiekite su jogurtiniu padažu ir šviežiomis daržovėmis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Liucija

Išvirti skystą kiaušinį be lukšto nėra sudėtinga, svarbu laikyti kelių taisyklių. Į vandenį įpilkite vandens, kiaušinį įmuškite į atskirą puodelį, būtinai išsukite vandenį ir pilkite kiaušinį į sūkurio vidurį. Ir didesnė tikimybė sulaukti sėkmės - virti po vieną kiaušinį.

Receptą rasite čia.

LaMaistas.lt
Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital