Turkiški pusryčių kiaušiniai jogurto patale

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 11)
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 11)
Turkiški kiaušiniai su jogurtu
Turkiški kiaušiniai su jogurtu
Turkiški kiaušiniai su jogurtu
Turkiški kiaušiniai su jogurtu
Turkiški kiaušiniai su jogurtu
Turkiški kiaušiniai su jogurtu
Autorius apie receptą: Apie turkiškus kiaušinius pirmą kartą perskaičiau kažkokioje maisto apžvalgoje prieš keletą metų. Pati idėja man patiko iškart, nes esu viena iš tų žmonių, kurie negali Apie turkiškus kiaušinius pirmą kartą perskaičiau kažkokioje maisto apžvalgoje prieš keletą metų. Pati idėja man patiko iškart, nes esu viena iš tų žmonių, kurie negali atsivalgyti be lukšto virtų kiaušinių. O čia jie dar apsupti kreminio jogurto su prieskoniais! Kas gali būti geriau?! Turkiški kiaušiniai galbūt netiks tam rytuj kai valgymui negali skirti daugiau nei kelių minučių, bet tai tikrai nėra sudėtingas ir daugybės laiko reikalaujantis patiekalas. Sudėtingiausia dalis yra išvirti kiaušinius be lukšto, o visa kita yra neitikėtinai lengva. Aš dažniausiai taip pusryčiauju labai lėtai. Tai puikus laikas apmastyti ateinančią dieną arba kaip tik atvirkščiai - negalvoti apie visiškai nieką, o mėgautis maistu. (...daugiau) Greta, Wild Spoons
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
500 gramų graikiško jogurto (arna paprasto jogurto)
4 vienetai kiaušinių
30 gramų sviesto
1 šaukštelis čili dribsnių
0.5 šaukštelio saldžiosios paprikos miltelių (nebūtina)
2 skiltelės česnako
1/3 vieneto žaliųjų citrinų
1 šlakelis alyvuogių aliejaus
1 šlakelis acto
šiek tiek druskos
Patiekiant:
šiek tiek mėtų (ar kitų mėgstamų žalumynų)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Česnako skilteles smulkiai sukapoti. Taip pat susmultinti ir mėtų lapelius. Viską sudėti į karščiui atsparų indą kartu su jogurtu, pasūdyti ir išmaišyti.
2.
Nemažame puode užvirti vandenį kiaušiniams. Kai šis užverda, sumažinti ugnį iki mažiausios ir šliukštelti acto. Su šaukštu išsukti vandenį puode, kad susidarytų sukurys, tuomet į jo centrą atsargiai įmušti kiaušinį, paskui antrą. Jei sukurys dingo vėl labai lengvai pasukti vandenį, ir sumušti likusius kiaušinius. Kad būtų lengviau, kiaušinį pirmiausia galima įmušti į nedidelį dubenėlį, o išsukus vandenį jį gražiai įleisti į sukurio centrą. Kiaušinius virti 3,5 - 4 minutes (priklausomai nuo jų dydžio), kadangi šiam patiekalui reikia kiaušinių su minkštais tryniais.
3.
Kiaušinius išgriebti į atskirą lėkštę, tačiau vandens kuriame virė kiaušiniai neišpilti. Padidinti ugnį ir virš to paties vandens dėti indą su jogurtu. Indas neturėtų liesti vandens. Taip vis pamaišant leisti jogurtui sušilti iki truputį aukštesnės nei kambario temperatūros.
4.
Kol šyla jogurtas, į keptuvę įpilti šlakelį alyvuogių aliejaus ir sudėti sviestą. Kai šis ištirpsta kelias akimirkas jį pakaitinti ir suberti čili dribsnius bei saldžiają papriką. Nukelti nuo ugnies.
5.
Pašildytą jogurtą padalinti į du dubenėlius, per vidurį dėti po du kiaušinius ir viską apipilti lydytu sviestu su čili. Galiausiai užspausti žaliosios citrinos sulčių ant viršaus ir papuošti keliais mėtų lapeliais. Valgyti su lengvai paskrudinta duona.
Daugiau gardžių ir patikrintų receptų galite rasti šioje Gretos knygoje
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (3)
Smoky
2024-03-06 10:39
Labai netikėtai skanu. Gaminau beveik analogiškai pagal anskčiau rastą receptą. Tik jogurto nešildau, šilti kiaušiniai jį sušildo iki puikios temperatūros. Ir kiaušinius be lukšto man asmeniškai sunkoka virti sukūryje. Man geriau sekasi sumažinti karšti iki tol, kol nekyla nuo puodo dugno jokių burbulų ir samteliu suleisti po vieną kiaušinius. Kai jie apsitraukia ir pabąla, karštį padidinu ir verdu apie 5min. Tikrinu ar tinkamai išvirė paprastai - švelniai bakstelnu baltymą ar trynį, nes labai nemėgstu, kai baltymas nėra sutvirtėjęs. ATSAKYTI
Gabrielė
2020-09-15 12:27
Tikrai skanu! Ir įdomi kombinacija ATSAKYTI
Neda
2018-07-05 15:30
Nuostabus patiekalas, ačiū!! Ir man, ir vyrui labai patiko ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital