Pusryčių blyneliai be glitimo - 3 receptai žingsnis po žingsnio

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 1)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 1)
Blynai be glitimo

Kiek kartų jau kepėte savo mėgstamiausius blynelius? Neabejoju, kad labai daug – tiek daug, kad galbūt nė nesuskaičiuotumėte! Šįkart siūlau trumpam pamiršti tuos nuostabius receptus ir išbandyti šį tą naujo. Šiame straipsnyje rasite tris skirtingus pusryčių blynelių receptus. Visi jie be kvietinių miltų, be glitimo, be pieno produktų, o grikių blyneliai – dar ir veganiški (be kiaušinių ir kitų gyvulinės kilmės produktų). 

Ir tikrai neišsigąskite ingredientų stulpeliuose pamatę neįprastesnius miltų ar pieno produktų pavadinimus - visus juos tikrai rasite didesniuose prekybos centruose ar sveiko maisto parduotuvėlėse. O straipsnio apačioje pasidalinau savo asmeniniais patarimais ir pastebėjimais, kas svarbu norint iškepti gardžius beglitimius blynelius.

Tad išsirinkite, nuo kurių norėtumėte pradėti, ir skanaukime! 

 

Obuoliniai avižinių miltų blyneliai be glitimo



10-12 didelių blynelių reikės:

  • 1 stiklinės (100 g) avižinių miltų
  • 1 stiklinės (250 ml) migdolų pieno
  • 0.5 stiklinės (125 ml) graikiško jogurto
  • 2 didesnių arba 3 mažų obuolių
  • 2 šaukštų ispaninio šalavijo sėklų (vadinamų chia sėklų)
  • 2 šaukštelių kepimo miltelių
  • 1 šaukštelio vanilės ekstrakto
  • 1 šaukštelio malto cinamono
  • 0.25 šaukštelio malto muskato
  • žiupsnio druskos
  • sviesto kepimui (naudojau ghee sviestą)



Patiekti:

  • 1 didelio obuolio
  • 1 šaukšto sviesto (naudojau ghee sviestą)
  • 1 šaukšto klevų sirupo (jeigu mėgstate saldžiau, galima ir daugiau)
  • 0.5 šaukštelio malto cinamono
  • saujelės graikinių riešutų


Pradedam!

 

1. Pasiruoškite visus blyneliams skirtus ingredientus.

 

 

2. Visus produktus, išskyrus obuolius, sudėkite į plaktuvą ar dubenį, gerai išplakite iki vientisos tolygios tekstūros.

 

 

 

3. Leiskite blynelių tešlai subręsti: palaikykite šaldytuve 30-60 minučių. Prieš kepdami dar kartą tešlą išmaišykite, sudėkite mažais kubeliais supjaustytus obuolius, vėl išmaišykite. Jeigu mėgstate saldžiau, galite tešlą pagal skonį pasaldinti (cukrumi, medumi, klevų sirupų ar kitu saldikliu).

 

 

 

4. Virš vidutinės ugnies įkaitintą keptuvę ištepkite sviestu. Pilkite po nedidelį samtelį tešlos, formuodami blynelius. Kepkite juos, kol blyneliai sutvirtės ir viršuje ims kilti burbuliukai. Tuomet atsargiai mentele apverskite ir apkepkite kitą pusę, kol bus gražiai auksinės spalvos.
 

5. Patiekite su keptais obuoliais: keptuvėje ištirpinkite šaukštą sviesto, suberkite obuolių kubelius, supilkite klevų sirupą, suberkite cinamoną. Pakaitinkite virš vidutinės ugnies, kol obuoliai suminkštės. 

 



 

 - - - - - - - - - - - - - - -

 



Veganiški grikių miltų blyneliai su šokolado gabalėliais



18-20 nedidelių blynelių reikės:

  • 1.25 stiklinės (310 ml) migdolų pieno (arba kitokio pieno)
  • 1.25 stiklinės (150 g) grikių miltų
  • 0.5 stiklinės (75 g) ryžių miltų
  • 50 g juodojo šokolado
  • 2-3 šaukštų cukraus (naudojau kokoso žiedų cukrų)
  • 2 šaukštai (20 g) maltų linų sėmenų
  • 6 šaukštai (90 ml) vandens
  • 1.5 šaukštelio. kepimo miltelių
  • 1 šaukštelio vanilės ekstrakto
  • 0.25 šaukštelio druskos
  • 0.25 stiklinės (50 g) kokosų aliejaus
  • kokosų aliejaus kepimui


Patiekiant:

  • klevų sirupo
  • uogų arba vaisių
  • šokolado gabalėlių


Pradedam!

 

1. Pasiruoškite visus blyneliams skirtus ingredientus.

 

 

2. Paruoškite linų sėmenų kiaušinį: nedideliame dubenėlyje sumaišykite maltus linų sėmenis su vos šiltu vandeniu. Leiskite pastovėti 5-10 minučių.

 

 

3. Visus produktus, išskyrus šokoladą, sudėkite į plaktuvą ar dubenį, gerai išplakite iki vientisos tolygios tekstūros.

 

 

4. Leiskite blynelių tešlai subręsti: palaikykite šaldytuve 30-60 min., o prieš kepdami dar kartą permaišykite ir įmaišykite smulkintus šokolado gabalėlius.

 

 

 

5. Virš vidutinės ugnies įkaitintą keptuvę ištepkite kokosų aliejumi. Pilkite po nedidelį samtelį tešlos, formuodami blynelius. Kepkite juos, kol sutvirtės ir blynelių viršuje ims kilti burbuliukai, tuomet atsargiai mentele apverskite ir apkepkite kitą pusę, kol bus gražiai auksinės spalvos.
 

6. Perkelkite į lėkštę, patiekite su klevų sirupu, uogomis arba vaisiais, šokolado gabalėliais. Galite dar papuošti šviežio čiobrelio šakelėmis.

 


--------------

Migdoliniai-kokosiniai blyneliai su bananais be glitimo



23-25 nedideliems blyneliams reikės:

  • 1 stiklinės (110 g) migdolų miltų
  • ¼ stiklinės (30 g) kokosų miltų
  • 1 labai gerai sunokusio banano (su taškeliais)
  • 4 didelių kiaušinių
  • 1/3 stiklinės (85 ml) kokosų pieno (arba kitokio pieno)
  • 1/4 stiklinės (50 g) kokosų aliejaus
  • 3 šaukštų kokosų drožlių
  • 2-3 šaukštų datulių sirupo (ar medaus, klevų, agavų sirupo)
  • 1 šaukštelio kepimo miltelių
  • 1 šaukštelio vanilės ekstrakto
  • 0.25 šaukštelio druskos
  • kokosų aliejaus kepimui (arba sviesto)


Patiekti:

  • klevų sirupo
  • banano griežinėlių
  • mėtos lapelių


Pradedam!

 

1. Pasiruoškite visus blyneliams skirtus ingredientus.

 

 

2. Sudėkite juos į plaktuvą ar dubenį, gerai išplakite iki vientisos tolygios tekstūros.

 

 

 

3. Leiskite blynelių tešlai subręsti: palaikykite šaldytuve 30-60 min., o prieš kepdami dar kartą permaišykite.
 

4. Virš vidutinės ugnies įkaitintą keptuvę ištepkite kokosų aliejumi. Pilkite po nedidelį samtelį tešlos, formuodami blynelius. Kepkite juos, kol sutvirtės ir blynelių viršuje ims kilti burbuliukai, tuomet atsargiai mentele apverskite ir apkepkite kitą pusę, kol bus gražiai auksinės spalvos.
 

5. Perkelkite į lėkštę, patiekite su klevų sirupu, bananų griežinėliais. Galite dar papuošti mėtų lapeliais.

 

 

Patarimai ir pastebėjimai gaminant blynelius

 

  • Skaniausi blyneliai – kaip ir visi, kaip ir visada – iš karto vos iškepti. Mes juos dažnai taip ir valgom: kas sėdėdamas prie stalo ir laukdamas papildymo iš keptuvės, kas stovėdamas prie tos pačios keptuvės, kurioje kepa blyneliai. Vis tik, jei norite juos iškepti visus, o tuomet patiekti ant valgomojo stalo visai šeimai kartu, iškeptus galite laikyti vos pašildytoje orkaitėje.
     
  • Svarbiausia kepant blynelius be glitimo: sumaišytai tešlai leisti 30-60 minučių patovėti ir miltams išbrinkti; kepti virš vidutinės ar net kiek mažesnės nei vidutinės ugnies, gerai apkepti pirmąją pusę (kol dar neapkeptoje blyno pusėje ima kilti burbuliukai), ir tik tuomet atsargiai apversti. Glitimas yra pagrindinis tešlos surišėjas, todėl kai jo blynelių tešloje nėra, reikia pasirūpinti, kad būtų kitų rišančių produktų: pavyzdžiui, kiaušinių, bananų.
     
  • Patys drėgniausi, sultingiausi iš šių trijų receptų – avižiniai blyneliai su obuoliais; tuo tarpu tvirčiausios ir sausiausios tekstūros – grikių miltų blyneliai. Migdoliniai-kokosiniai blyneliai su bananais taip pat yra labai drėgni, tačiau šiek tiek biresnės tekstūros.
     
  • Jei netoleruojate glitimo ar visiškai jo vengiate dėl kitų priežasčių, būtinai atkreipkite dėmesį į pakuotės ženklinimą ir ieškokite tą patvirtinančio teiginio; kitu atveju, tikėtina, kad miltuose gali būti glitimo (pavyzdžiui, avižiniuose miltuose) ar jo likučių (kai miltai yra fasuojami tose pačiose patalpose, kaip ir kvietiniai miltai ar kiti glitimo turintys produktai).
     
  • Migdolų ir kokosų miltai pasižymi maloniu riešutiniu skoniu ir rupesne tekstūra, grikių miltai – intensyvaus specifinio skonio (arba jums labai patiks, arba visai nepatiks) ir suteikia blyneliams tamsesnę spalvą, avižiniai miltai – pakankamai neutralaus skonio, blyneliuose šiek tiek primena avižinę košę.
     
  • Veganiškuose blyneliuose kiaušinius galite keisti maltų linų sėmenų kiaušiniais. Vienas įprastas kiaušinis atitinka 1 valgomąjį šaukštą maltų linų sėmenų, išbrinkintą trijuose valgomuosiuose šaukštuose vandens. Tokiu būdu recepte galima pakeisti iki dviejų kiaušinių.
     
  • Blyneliuose naudojamą saldiklį galite pasirinkti pagal savo skonį ar mitybos apribojimus – galite naudoti klevų ar agavų sirupą, datulių sirupą (jis suteiks blyneliams tamsią spalvą), medų, cukrų (kokosų žiedų, rudąjį ar baltą), pan.
     
  • Blynelius galite ruošti ir su kvietiniais miltais bei gyvulinės kilmės pienu, nors tuomet jų skonis bei tekstūra skirsis nuo tų, kurie yra aprašyti receptuose ir atvaizduoti nuotraukose. Tai nėra blogai – tiek tradicinis, tiek šiek tiek modernesnis variantai yra labai gardūs!
Daugiau saldžių ir žavingų Astos receptų galite rasti šioje Saulėtos virtuvės saldumynų knygoje
Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital