Žalioji šakšuka su špinatais

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3
Žalioji šakšuka su špinatais
Žalioji šakšuka su špinatais
Žalioji šakšuka su špinatais
Žalioji šakšuka su špinatais
Autorius apie receptą: Labai gardi pusryčių idėja - žalioji šakšuka. Visiškai nesudėtinga pagaminti, o patiks visiems prie pusryčių stalo. Papildomai galima pagardinti fetos sūriu ir mėtos Labai gardi pusryčių idėja - žalioji šakšuka. Visiškai nesudėtinga pagaminti, o patiks visiems prie pusryčių stalo. Papildomai galima pagardinti fetos sūriu ir mėtos lapeliais. (...daugiau) Gabrielė, Pusryciams.com
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
100 gramų špinatų
4 vienetai kiaušinių
1 vienetas cukinijų (nedidelės)
1 vienetas žaliosios paprikos (nedidelės)
2 saujos žaliųjų žirnelių (tinka ir švieži, ir šaldyti)
3 skiltelės česnako (apytiksliai)
0.5 vieneto žaliųjų citrinų
1 gabalėlis imbiero (2-3 cm)
1 saujelė svogūnų laiškų (smulkintų)
pagal skonį kumino
pagal skonį kalendros (maltos)
pagal skonį druskos
Kepimui:
1 šaukštas aliejaus (arba sviesto )
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Sutarkuokite cukiniją, supjaustykite daržoves, jei naudosite ką šaldyto – atitirpinkite apliedami karštu vandeniu.
2.
Įkaitinkite keptuvę, įlašinkite aliejaus arba ištirpinkite sviestą. Pradėkite kepinti daržoves – pirmiausia, paprikas, tarkuotą cukiniją, tada špinatus.
3.
Sudėkite smulkiai kapotus česnakus, smulkintus svogūno laiškus, žirnelius.
4.
Pagal skonį pagardinkite prieskoniais – kuminu, kalendra, druska, įtarkuokite imbiero.
5.
Galiausiai, viską pašlakstykite pusės laimo sultimis. Leiskite viskam bent kelias minutes pasitroškinti.
6.
Daržovėms gražiai apkepus, kaip ir originaliojoje šakšukoje, keptuvėje šaukštu padarykite duobutes, į kurias įmuškite kiaušinius.
7.
Kai kiaušiniai iškeps iki norimo tvirtumo (man patinka, kai baltymas iškepa, o trynys lieka skystas), tiekite.
8.
Patiekdami galite pabarstyti mėtos lapeliais, pašlakstyti šlakeliu žaliosios citrinos sulčių, pabarstyti smulkintu fetos sūriu ar avokadu.
Patarimai:
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital