Varškė ne tik pyragams! 39 puikūs vakarienių iš varškės receptai

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2023-02-02
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 25)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 25)
Varškės receptai
@ Shutterstock

Skanėstai ir mažiems, ir dideliems! Tikriausiai daugelis mėgsta skanutėlius varškės pyragus, o šiandien mes siūlome išbandyti ir daugiau patiekalų su varške idėjų, kurios pagelbės, kai norėsite maistingos vakarienės be ilgo sukiojimosi prie viryklės.

Taupydami laiką virtuvėje skaniai ir maistingai pristatome net 39 gardžiausius varškės patiekalus!

 

Tai ne šiaip sau koks varškės apkepas, o tikrai tobulas varškės apkepas, kuris skoniu praktiškai prilygsta pyragui. Šis receptas yra sulaukęs labai daug pelnyto dėmesio ir pagyrų, verta išbandyti!

Receptą rasite čia.

Super greitai paruošiama ir super skani lazanija. Puiki tuo, kad nereikia atskirai virti nei bešamelio, nei jokio kito padažo, tad paruošite be galo paprastai. Varškės įdaro sutrynimas suteikia konsistencijai dar daugiau kremiškumo, bet jei skubate, galite šį žingsnį praleisti. Špinatus irgi galite keisti kitomis mėgiamomis daržovėmis ar net nedėti visai.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

Šilkinio švelnumo bulvių ir varškės kukuliukai patinka dideliems ir mažiems – tai mėgstamas šeimos vakarienių valgis, kurį paruošite visai nesudėtingai. Kol kukuliukai virs, būtinai pagaminkite ir padažo. Šoninė suteiks pikantiškumo, o grietinėlė – kremiškumo. Galutinis rezultatas bus ne tik fantastiškai skanus, bet ir nostalgiškas, jaukus.

Receptą rasite čia.

Šie kepti varškėčiai minkšti, purūs, saldūs, tirpstantys burnoje. Patinka visiems, o pagaminti neįtikėtinai paprasta. Į tešlą yra įmaišoma kur kas mažiau miltų, tačiau juose varškėčiai apvoliojami prieš dedant į keptuvę su įkaitintu aliejumi. Tokie varškėčiai iškepa dar minkštesni ir puresni, o išorėje – gardžiai apskrudę.

Receptą rasite čia.

Labai greitai paruošiami, maistingti ir sotūs pusryčių sumuštiniai sveikesniems pusryčiam, pietums ar vakarienei. Jei nevalgote kiaušinių, galima ruošti ir be jų - bus taip pat labai skanu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Skanėstas, kuris patiks ir mažiems, ir dideliems ragautojams! Gardžiausi varškėtukai būna su sausesne varške iš maišelių, o jei tokios neturite, berkite daugiau miltų, kad tešla nebūtų tokia lipni. Tiekite su uogiene, saldžiu jogurtu ar žiupsneliu kvapnaus cinamono!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @ Shuttersctock

Puiki idėja vakarienei be mėsos (tiks ir vegetarams, nes nenaudojami kiaušiniai). Makaronai iškepa su minkštu, sultingu ir kvapniu įdaru. Rekomenduoju išbandyti. Pagal šį receptą paruošite 2 vidutinio dydžio porcijas, todėl, jei valgys gausesnė ar labai išalkusi kompanija, ingredientų kiekius reikėtų didinti.

Receptą rasite čia.

Šie minkštučiai, purūs varškėčiai yra kilę iš Vokietijos, kur turbūt kiekviena šeima turės mėgiamą receptą. Jei laikysitės recepto proporcijų ir bulves sutrinsite tikrai labai gerai, valgantys net nepajaus, kad varškėčiuose yra bulvių, o ir receptas pavyks taupesnis, be glitimo bei tinkantis sunaudoti virtų bulvių likučius.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Tai patobulintų bulvinių blynų receptas, kuris pasitarnauja norint kiek sotesnės ir įdomesnės vakarienės ar pietų. Vietoje dešros taipogi galite naudoti smulkiai supjaustytą karšto rūkymo kumpelį.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Liucija

Minkštučiai, natūraliai saldūs, tokie labai varškiniai ir na tiesiog tobuli sotiems, maistingiems pusryčiams. Skoniu jie primena švelnius varškėtukus, bet mums patinka net labiau. Aguonos ir citrinos žievelė tinka idealiai, bet ir be šių priedų blyneliai bus puikūs.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Minkšti, sultingi ir labai skanūs kotletukai! Labai tinka patiekti su grietine ir daržovėmis, pievagrybių padažu, o galima ir kaip įdomesnį garnyrą prie žuvies.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Greitai paruošiama ir labai labai gardi užtepėlė. Tinka ir ant duonos tepti, ir su virtomis bulvėmis skanauti. Beje, užtepėlė ruošiama be majonezo, tad dar ir sveikesnė alternatyva!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Tikriausiai daugelis dar iš vaikystės prisimena šį švelnaus skonio, viliojančiai kremišką ir labai gardų patiekalą - blynelius su varškės įdaru. Papildomai su varške galima sutrinti bananą, įmaišyti smulkintų šviežių ar džiovintų vaisių, vaisinio jogurto.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @ Shutterstock

Šie kepsneliai “greitukai” yra puikus būdas maistingai panaudoti grikių likučius. Skoniu jie kažkuo primena Dzūkiškus grikainius (grikių blynelius su varškės įdaru), bet pagaminami dar greičiau ir paprasčiau. Galima juos paįvarinti įdedant mėgiamų pakepintų daržovių, pvz. svogūnų, morkų ar kt. mėgiamų prieskonių. Žalumynai irgi tinka patys įvairiausi. Beje, kepsneliai skanūs ir be padažo, o miltai jiems tinka ir įprasti kvietiniai. Atvėsę kepsneliai sutvirtėja, todėl galima pasiimti su savimi į užkandžių indelį!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Nuostabi lazanija be mėsos, bet su varške! Receptas kvieste kviečia improvizuoti - galite kepti su špinatais ar vietoje jų naudoti kelias saujas tarkuotų ir nusunktų cukinijų - jos čia taip pat labai dera, lazanija būna minkštutėlė ir sultinga. Skanaus!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @ Shutterstock

Greitai paruošiami, šiek tiek pikantiški ir labai skanūs kepti sumuštiniai. Tiks ir pusryčiams, ir užkandžiams, ir greitai vakarienei. Beje, šie sumuštiniai labai skanūs ne tik šilti, tik iškepę, bet ir atvėsę.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Sotus, nebrangiai paruošiamas ir labai skanus apkepas! Jam puikiai tiks ir bulvių košės likučiai, o papildomai galite gardinti tuo, ką rasite šaldytuve - rūkytu kumpiu ar vištiena, kepinta paprika, morkomis ar grybais, saulėje džiovintais pomidorais ar net alyvuogėmis...

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Vos per kelias minutes paruošiama, labai skani užtepėlė - tinka ir ant  duonos tepti, ir traškučiais kabinti, visaip labai skanu. Paprasta paruošti pagal detalų video receptą!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Kitokie Kijevo kotletai - iš maltos vištienos ir su varške! Dėl varškės kotletai būna itin minkšti ir sultingti, o paruošti kur kas paprasčiau nei klasikinius! Kaip ir iš tikrųjų Kijevo kotletų, prapjovus išteka nuostabiai kvapnus ir bene nuodėmingai skanus sviesto padažas.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Reda, Miss Dish

Nuostabūs, minkšti ir skanučiai mielinės varškės tešlos žagarėliai. Iškepusius tinka pabarstyti cukraus pudra. Nuo vaišių stalo išgaruoja akimirksniu!

Receptą rasite čia.

Minkštučiai plikytos tešlos koldūnai gali būti ne tik su sočiu mėsos, bet ir saldžiu varškės įdaru. Puiki idėja pusryčiams ar lengviems pietums.

Receptą rasite čia.

Viduklės koldūnai labai populiarūs, sakoma, kad kai vieną kartą paragauji tradicinių Viduklės koldūnų, jų skonio jau neužmiršti. Jų skiriamasis bruožas yra labai nedidelis dydis ir forma. Viduklė garsėja savo tradiciniais koldūnais, tad siūlau jų pabandyti pasigaminti ir namuose.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Šis varškėtis taip pat labai greitai pelnė visų simpatijas - minkštas, tradicinis ir labai skanus.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Nuostabiai skanūs, purūs ir minkšti varškėčiai be miltų! Varškėčių skonis labai primena vaikystę, o ragaujame su graikišku jogurtu, uogiene ar kitais mėgstamais priedais, vasarą ypač skanu su braškėmis ar kitomis šviežiomis uogomis.

Receptą rasite čia.

Minkšti ir sultingi kotletukai be miltų! Kotletai pavyksta labai skanūs, juos noriai valgo ir suaugę, ir vaikai, ir nė vieni neatspėja, kad juose slepiasi varškė. 

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Minkštutėliai, labai skanūs cepelinai be mėsos - su nuostabiu varškės įdaru! Recepte rasite ir naudingų patarimų, kaip cepelinus ruošti, kad neiširtų. Tiekti galima su grietine, grybų ar grietinės ir tirpinto sviesto padažu. Skanumėlis!

Receptą rasite čia.

Šiek tiek varškėčius primenantys blyneliai, kurie minkšti, putlūs ir labai skanūs. Didžioji dalis kvietinių miltų šiuose blyneliuose pakeičiami avižiniais dribsniais. Jeigu norisi blynų dar labiau sveikuoliškų, kvietinius miltus galima pakeisti avižiniais miltais, o saldinti vietoje cukraus - pora gerai prinokusių sutrintų bananų.

Receptą rasite čia.

Labai skanus ir taupus makaronų apkepas su varške. Tiekti labai tinka su jogurtu, uogiene ar trintomis uogomis. Apkepas skanus ir šiltas, ir atvėsęs.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Virtinukai pavyksta minkšti ir spalvingi. Labai skanūs patiekti su sviesto ir šalavijų padažu, bet labai gardu ir tiesiog su grietine ar klasikiniu grietinės ir sviesto padažiuku.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Renata dalinasi metų atradimu – varškėčiais, kurie pavyksta ypatingai traškūs išorėje ir minkštut – minkštutėliai viduje. O kad būtų dar ir spalvingiau, kaip ir į varškės apkepą, beria saulės spalvos ciberžolės.

Receptą rasite čia.

Minkšti vištienos maltinukai, kuriuos jau nuo pirmo kąsnelio pamėgs visa šeima. Iškepa purūs, sultingi ir su gardžia traškia plutele.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shuttertsock

Kvapnūs ir, žinoma, labai gardūs čirviniai blynai įdomiau - iš varškinės tešlos! Valgome vienus, pabarstę cukraus pudra, su jogurtu, uogiene ar medumi.

Receptą rasite čia.

Kukulaičiai, kurie patiks ir mažiems, ir dideliems! Jie minkšti ir labai skanūs, valgome su graikišku jogurtu, grietine ar kitokiu mėgstamu padažu, ypač tinka pabarstyti žalumynais.

Receptą rasite čia.

Šie tradiciniai Ukrainoje virtinukai yra patiekalas, kuris patiks ir mažiems, ir dideliems - minkštučiai, skanūs ir nesudėtingai paruošiami. Darbo labai nedaug, ingredientai nėra įmantrūs, tad puikus variantas, kai norisi jaukiai ir skaniai. Beje, dažnai Gambovci ruošiame ir su įdaru - į varškės kamuoliuko vidurį įdedama šviežių ar šaldytų uogų arba vaisiaus gabalėlis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Laurinta

Kuo pakeisti saldainius? Rasa siūlo pasigaminti skanius naminius saldainius iš varškės ir džiovintų abrikosų.

Receptą rasite čia.

Minkštutėliai virtų bulvių blyneliai kitaip - su varške! Iškepti blyneliai bus traškūs išorėje ir labai minkšti viduje, juos gardinti galite mėgstamais prieskoniais. Recepte rasite ir kaip paruošti grybų padažą, tačiau jis tikrai nėra būtinas, blyneliai labai gardūs ir su grietine.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Puikūs, greiti pyragėliai su pikantišku varškės ir lašišos įdaru. Tinka ir kaip karštas, ir kaip šaltas užkandis, ir kaip pagrindinis patiekalas. Beje, į varškę dar tinka įmaišyti šviežių arba šaldytų špinatų, svogūnų laiškų ar kitų žalumynų. Vietoje lašišos galima naudoti ir kitokią žuvį (būtinai be kaulų) ar paruoštos mėsos likučius.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Skanutėliai didžkukuliai be mėsos - galima ir taip! Šie gardinami varške, patiekti labai skanu su tirpinto sviesto ir grietinės padažu.

Receptą rasite čia.

Paprastai paruošiami, neįmantrūs, bet sotūs virtinukai su varškės įdaru. Labai tinka, kai norisi kažko be mėsos. Skanu tiekti su grietine ar grietinės ir sviesto padažiuku.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Tikrai puikus varškės apkepas. Minkštutis, purus ir valgant net nesitiki, jog be jokio cukraus! Būtinai naudokite didelius, gerai prinokusius bananus, o jeigu turimi bananai mažiau sunokę, dėkite juos ne tris, o keturis arba papildomai įdėkite šiek tiek medaus ar kito mėgiamo saldumo. Vietoje uogų puikiai tinka obuoliai ar kriaušės, tiesiog juos nulupkite ir supjaustykite kubeliais bei apvoliokite šaukštelyje cinamono.

Receptą rasite čia.

Sotūs bulviniai blynai puikiai vakarienei. Šie Žemaičiai kiek neįprasti - be mėsos, tačiau su tąsiu, gardžiu sūrio ir špinatų įdaru. Vietoje špinatų galite į varškę įspausti porą skiltelių česnako ir rinktis  krapų, petražolių, kalendros ar kitų žalumynų. Tiekite su grietinės - sviesto padažu!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Ši užtepėlė labai gaivi! Ir nebūtinai užtepta ant duonos - galite ją kabinti daržovių lazdelėmis, sukti į salotą, gardinti šviežias virtas bulvytes ar kaip tik sugalvosite, ji skani ir kaip padažas, ir kaip garnyras, ir kaip užkandis. Beje, užtepėlę galima ruošti ir be avokadų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Šventiškas, labai skanus pyragas su varške, špinatais ir pomidorais - karšto patiekalo idėja be mėsos. Beje, jis labai skanus ne tik karštas, bet ir atvėsęs.

Receptą rasite čia.

Varškinės tešlos čeburekai tiesiai iš vaikystės. Traški plutelė ir minkštas, sultingas įdaras - viskas, ko reikia iš puikių čeburekų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Iškepa tokie gardūs, tokie minkšti ir purūs it pagalvėlės. Sunku atsispirti šiems puikiems varškėčiams, o dar jei pabarstyti cukraus pudra, tiekti su uogomis - nuostabūs pusryčiai garantuoti.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Audronė

Nesudėtingas, skanus ir labai greitas pyragas! Sluoksniuota tešla - puikus pagrindas greitam pyragui, o varškės, špinatų ir pievagrybių derinys tiesiog užburia. Labai skanus tiek karštas, tiek atvėsęs, tiekite su šviežiomis daržovių salotomis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ kitchenJulie

Dar drėgnesnis, dar gaivesnis, dar gardesnis varškės apkepas! Jei ruošite su rūgštesniais obuoliais, į apkepą galite dėti daugiau cukraus, jei norite sveikuoliškesnio varianto, cukrų galite pakeisti medumi.

Receptą rasite čia.

Kas galėjo pagalvoti, kad bandeles galima iškepti be miltų, be mielių ir net be kepimo miltelių? Šios bene stebuklingos varškės bandelės puikiai tiks skanauti su arbata ar net ruošti sumuštinius. Išbandykite! Su vandutės bandutėmis galite ruošti įvairius sumuštinius, ragauti jas vienas, kaip užkandį. Jei norite saldesnių, puikiai tinka įmaišyti truputį medaus, trinto banano, džiovintų slyvų ar abrikosų. 

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Audronė

Apkepas su švelnia citrinų gaiva, purus ir minkštas, iš kreminės varškės. Jei kreminės varškės neturite, galite per sietelį ar rankiniu trintuvu pertrinti paprasą.

Receptą rasite čia.

LaMaistas.lt
Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital