Varškė ne tik pyragams! Dalinamės 37 skaniausiais vakarienės iš varškės receptais

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2018-01-09
Varškės receptai
@ Shutterstock

Skanėstai ir mažiems, ir dideliems! Tikriausiai daugelis mėgsta skanutėlius varškės pyragus, o šiandien mes siūlome išbandyti ir daugiau patiekalų su varške idėjų, kurios pagelbės, kai norėsite maistingos vakarienės be ilgo sukiojimosi prie viryklės.

Taupydami laiką virtuvėje skaniai ir maistingai pristatome net 37 gardžiausius varškės patiekalus!

 

Skanėstas, kuris patiks ir mažiems, ir dideliems ragautojams! Gardžiausi varškėtukai būna su sausesne varške iš maišelių, o jei tokios neturite, berkite daugiau miltų, kad tešla nebūtų tokia lipni. Tiekite su uogiene, saldžiu jogurtu ar žiupsneliu kvapnaus cinamono!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @ Shuttersctock

Skaniuosius balandėlius daugelis tikriausiai dar puikiai pamename iš vaikystės! Minkštučiai, su sultingu įdaru ir puikiu padažu. O paruošti juos labai gardžius, pasirodo, visai paprasta ir be mėsos. Rekomenduojame išbandyti!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Minkštutėlis, purus ir porėtas iš vidaus, su traškia plutele iš išorės, kas? Ne, tai ne spurgos, tai - nuostabus varškės apkepas. Varškės apkepas sužavės visus smaližius! Jį galite tiekti vieną, su grietine, uogiene, trintomis uogomis ar pasigardinę jogurtu - visaip bus labai skanu. 

Receptą rasite čia.

Tik dviejų ingredientų užtepėlė su trupučiu pagardinimo ir puikus skanėstas jau ant Jūsų stalo. Skonis labai primena naminį kreminį sūrelį, labai gardu tepti ant traškių sausainėlių ar net įdaryti tešlos krepšelius.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Karštos bulvytės ir varškė - nuostabaus gardumo derinys! O kai varškės įdaras sumaišytas su puikiais ir pikantiškais pagardais - praktiškai neįmanoma atsispirti... Jei patiekalą ruošiate mažiesiems, venkite pikantišką skonį suteikiančių prieskonių. O jeigu ruošiate vakarienę visai šeimai, kurios skoniai skirtingi, galite paruošti varškės įdaro pagrindą, o toliau priedus kiekvienam ragautojui įmaišyti pagal jo skonį - vieniems jokių pagardų, kitiems česnako ir pikantiškų prieskonių, dar kitiems - rūkyto kumpio gabalėlių ar žalumynų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Sotus, nebrangiai paruošiamas ir labai skanus apkepas! Jam puikiai tiks ir bulvių košės likučiai, o papildomai galite gardinti tuo, ką rasite šaldytuve - rūkytu kumpiu ar vištiena, kepinta paprika, morkomis ar grybais, saulėje džiovintais pomidorais ar net alyvuogėmis...

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Minkštučiai plikytos tešlos koldūnai gali būti ne tik su sočiu mėsos, bet ir saldžiu varškės įdaru. Puiki idėja pusryčiams ar lengviems pietums.

Receptą rasite čia.

Nuostabi lazanija be mėsos, bet su varške! Receptas kvieste kviečia improvizuoti - galite kepti su špinatais ar vietoje jų naudoti kelias saujas tarkuotų ir nusunktų cukinijų - jos čia taip pat labai dera, lazanija būna minkštutėlė ir sultinga. Skanaus!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @ Shutterstock

Tikrai labai gardūs, minkštučiai ir purūs varškėtukai. Skanesni jie bus iš riebesnės varškės, o tikslų miltų kiekį koreguokite pagal varškės drėgnumą - kuo šlapesnė varškė, tuo daugiau reikės miltų, o jeigu varškė sausa, gali reikėti ir truputį mažiau miltų negu recepte.

Receptą rasite čia.

Minkštutėliai, labai skanūs cepelinai be mėsos - su nuostabiu varškės įdaru! Recepte rasite ir naudingų patarimų, kaip cepelinus ruošti, kad neiširtų. Tiekti galima su grietine, grybų ar grietinės ir tirpinto sviesto padažu. Skanumėlis!

Receptą rasite čia.

Šiek tiek varškėčius primenantys blyneliai, kurie minkšti, putlūs ir labai skanūs. Didžioji dalis kvietinių miltų šiuose blyneliuose pakeičiami avižiniais dribsniais. Jeigu norisi blynų dar labiau sveikuoliškų, kvietinius miltus galima pakeisti avižiniais miltais, o saldinti vietoje cukraus - pora gerai prinokusių sutrintų bananų.

Receptą rasite čia.

Kitokie Kijevo kotletai - iš maltos vištienos ir su varške! Dėl varškės kotletai būna itin minkšti ir sultingti, o paruošti kur kas paprasčiau nei klasikinius! Kaip ir iš tikrųjų Kijevo kotletų, prapjovus išteka nuostabiai kvapnus ir bene nuodėmingai skanus sviesto padažas.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Reda, Miss Dish

Puikus receptas visiems smaližiams, kurie labai mėgsta varškės sūrelius, daugiau jų nereikės pirkti, juos galima paruošti namuose. Papildomai, jei mėgstate, į varškės masę galite įmaišyti razinų, aguonų, vyšnių ar net riešutų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Debesų purumo varškės apkepas, kuris, esame įsitikinę, abejingų nepaliks nei mažųjų, nei suaugusiųjų! Gardžiuokitės su uogiene, jogurtu ar grietine.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @ Shuttertsock

Ypatingai greiti ir skanūs pyragėliai iš lavašo. Skanaujame juos ir šiltus, ir šaltus. O ruošti galima ne tik su tokiu, bet ir kitokiu įdaru, pvz., kepintais obuoliais ar kriaušėmis, kumpiu ir sūriu - kaip tik sugalvosit! Jei sunkiai pavyksta gražiai sulankstyti trikampėlius, galima tiesiog įdaro dėti į kvardato vidurį, užlenkti viršutinį ir apatinį kraštus, tuomet šoninius ir formuoti kaip lietinius su įdaru.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Minkštutėliai virtų bulvių blyneliai kitaip - su varške! Iškepti blyneliai bus traškūs išorėje ir labai minkšti viduje, juos gardinti galite mėgstamais prieskoniais. Recepte rasite ir kaip paruošti grybų padažą, tačiau jis tikrai nėra būtinas, blyneliai labai gardūs ir su grietine.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Tiesiog puikūs varškėtukai! Jais su malonumu mėgausis ir maži, ir dideli. O jeigu pasigaminę visų neįveiksite, juos galima užšaldyti, taip turėsi atsargų greitiems pietums ar vakarienei. Labai skanu su grietine ar natūraliu jogurtu. O jeigu nenorite suktis prie keptuvės, varškėtukus galite kepti ir orkaitėje!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Natalija, Tasha.lt

Puikūs, greiti pyragėliai su pikantišku varškės ir lašišos įdaru. Tinka ir kaip karštas, ir kaip šaltas užkandis, ir kaip pagrindinis patiekalas. Beje, į varškę dar tinka įmaišyti šviežių arba šaldytų špinatų, svogūnų laiškų ar kitų žalumynų. Vietoje lašišos galima naudoti ir kitokią žuvį (būtinai be kaulų) ar paruoštos mėsos likučius.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Tikriausiai daugelis dar iš vaikystės prisimena šį švelnaus skonio, viliojančiai kremišką ir labai gardų patiekalą - blynelius su varškės įdaru. Papildomai su varške galima sutrinti bananą, įmaišyti smulkintų šviežių ar džiovintų vaisių, vaisinio jogurto.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @ Shutterstock

Sotūs bulviniai blynai puikiai vakarienei. Šie Žemaičiai kiek neįprasti - be mėsos, tačiau su tąsiu, gardžiu sūrio ir špinatų įdaru. Vietoje špinatų galite į varškę įspausti porą skiltelių česnako ir rinktis  krapų, petražolių, kalendros ar kitų žalumynų. Tiekite su grietinės - sviesto padažu!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Tikrai puikus skanėstas smaližiams ir tiems, kas nemėgsta pernelyg saldžiai. Purios, minkštos viduje tešlos su traškia plutele ir obuoliais. Tobulai tinka prie puodelio kvapnios arbatos!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Puikūs keksiukai, kurie tiks ir pusryčiams ir desertui! Šie varškės keksiukai - lyg maži varškės apkepukai. Receptas labai paprastas, pagaminti lengva, o rezultatas nuostabus! Patogu imti į kelionę, į mokyklą ar į darbą pietums.

Receptą rasite čia.

Nesudėtingas, skanus ir labai greitas pyragas! Sluoksniuota tešla - puikus pagrindas greitam pyragui, o varškės, špinatų ir pievagrybių derinys tiesiog užburia. Labai skanus tiek karštas, tiek atvėsęs, tiekite su šviežiomis daržovių salotomis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ kitchenJulie

Minkštutėliai, labai gardūs varškėčiai - blyneliai kitaip! Galima ruošti ir su šaldytomis ar net džiovintomis spanguolėmis, avietėmis ar braškėmis. Tik jeigu rinksitės šaldytas uogas, pirmiausia jas atitirpinkite ir nuvarvinkite.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Greitai ir nesudėtingai paruošiami, labai puošniai ant šventinio stalo atrodantys varškės kąsneliai su lašiša! Žuvį galite rinktis ir kitokią mėgstamą rūkytą, o puošti žalumynais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Tikrai puikus varškės apkepas. Minkštutis, purus ir valgant net nesitiki, jog be jokio cukraus! Būtinai naudokite didelius, gerai prinokusius bananus, o jeigu turimi bananai mažiau sunokę, dėkite juos ne tris, o keturis arba papildomai įdėkite šiek tiek medaus ar kito mėgiamo saldumo. Vietoje uogų puikiai tinka obuoliai ar kriaušės, tiesiog juos nulupkite ir supjaustykite kubeliais bei apvoliokite šaukštelyje cinamono.

Receptą rasite čia.

Puikus, kreminės konsistencijos avokadų padažiukas, kuris tiesiog tobulai tinka užsitepti ant skrebučio ar kabini traškučiais. Rekomenduojame išbandyti! Jeigu neturite šviežių žalumynų - ne bėda, užtepėlė bus labai gardi ir be jų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Jurgitos receptai

Purūs, minkštutėliai ir labai skanūs blyneliai.Jei norite išvengti papildomų riebalų, kepkite orkaitėje. Į blynelių tešlą papildomai galite įmaišyti lašišos, rūkytos šoninės, mėgstamų žalumynų. Ragaukite su graikišku jogurtu. Skanaus!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Varškinės tešlos čeburekai tiesiai iš vaikystės. Traški plutelė ir minkštas, sultingas įdaras - viskas, ko reikia iš puikių čeburekų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Labai minkšti ir purūs varškėčiai, kuriuos kepant maloniu citrisiniu jaukumu pakvips visi namai. Iškepusius pabarstome cukraus pudra ir skanaujame.

Receptą rasite čia.

Gardžiuose lavašo suktinukuose susipina naminės česnakinės varškės užtepėlės ir riešutų skoniai - pikantiškas skanumynas! Papildomai galite gardinti turimais žalumynais - jie čia taip pat labai derės. Graikinius riešutus galite keisti žemės riešutais ar lukštentomis saulėgrąžomis, tik prieš tai juos reikėtų trumpai pakepinti sausoje keptuvėje ar orkaitėje, kad būtų būtų ryškesnio skonio.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Dar drėgnesnis, dar gaivesnis, dar gardesnis varškės apkepas! Jei ruošite su rūgštesniais obuoliais, į apkepą galite dėti daugiau cukraus, jei norite sveikuoliškesnio varianto, cukrų galite pakeisti medumi.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @ Shutterstock

Labai skanūs pyragėliai su grybų įdaru. Jei rudenį pririnkote daug grybų, galite naudoti juos, o jei ne - puikiai tiks ir pievagrybiai. Kai pyragėliai jau bus suformuoti, laukti reikės visai neilgai - iškepa vos per 15 - 20 minučių.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Gaminant varškėčius su manais, svarbu leisti tešlai pastovėti ir manams išbrinkti. Na o šis varškėčių receptas kitoks! Puikiai tinka greitiems pietums ar vakarienei. Tinklaraščio "Kūmutės virtuvė" autorė siūlo paragauti varškėčių su bananais!

Receptą rasite čia.

Labai skanus pyragas, kurį galite gaminti ne tik su recepte aprašytomis, bet ir kitokiomis mėgstamomis daržovėmis! Pyragas labai skanus ir šiltas, ir atvėsęs, todėl puikiai tiks ne tik šeimos vakarienei, bet ir pasiimti pietums į darbą, jei neturite, kur pasišildyti maisto.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Jei dar turite likusių moliūgų ir obuolių, kodėl gi su jais neparuošus puikių varškės blynelių? Labai skanu su sirupais, grietine, uogiene ar tiesiog medumi!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Jurgitos receptai

Kas galėjo pagalvoti, kad bandeles galima iškepti be miltų, be mielių ir net be kepimo miltelių? Šios bene stebuklingos varškės bandelės puikiai tiks skanauti su arbata ar net ruošti sumuštinius. Išbandykite! Su vandutės bandutėmis galite ruošti įvairius sumuštinius, ragauti jas vienas, kaip užkandį. Jei norite saldesnių, puikiai tinka įmaišyti truputį medaus, trinto banano, džiovintų slyvų ar abrikosų. 

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Audronė

Apkepas su švelnia citrinų gaiva, purus ir minkštas, iš kreminės varškės. Jei kreminės varškės neturite, galite per sietelį ar rankiniu trintuvu pertrinti paprasą.

Receptą rasite čia.

Mūsų skaitytojų jau pamėgti varškėčiai su bulvėmis! Mėgstate varškėčius, bet norite sotesnės vakarienės? O gal tiesiog pritrūkote varškės šaldytuve? Šis receptas kaip tik Jums. Beje, šiuos varškėčius galite ruošti ne tik saldžius, tuomet tiesiog neberkite cukraus, dėkite kiek daugiau druskos, labai tinka skaninti smulkintais žalumynais, kepintais grybais ar svogūnais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @ Shuttersctock

Keksiukai labai greitai pagaminami ir labai gardūs ir šilti, ir šalti! Ruošdami puikiuosius keksiukus, galite improvizuoti - gardinti juos lašiša, saulėje džiovintais pomidorais, įmaišyti fetos ar pelėsinio sūrio, kmynų ar skaniausių žalumynų.

Receptą rasite čia.

Tai bent užtepėlė! Rodos, nereikia jokių įmantrių ingredientų, o skonis tiesiog fantastiškas. Pirmą kartą paragavę, antrą kartą ruošėme jau dvigubai daugiau, nes nuo vaišių stalo išgaruoja akimirksniu. Beje, šiai užtepėlei paruošti nereikia majonezo.

Receptą rasite čia.

Labai skanios paprikos su įdaru! Ragauti galite ką tik paruoštas, o galite, kaip recepto autorė rekomenduoja - kitą dieną, pasak jos, tuomet paprikos dar skanesnės. Labai greitai iškeps!

Receptą rasite čia.

LaMaistas.lt
Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis