Varškė ne tik pyragams! 39 puikūs vakarienių iš varškės receptai

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2020-01-07
Varškės receptai
@ Shutterstock

Skanėstai ir mažiems, ir dideliems! Tikriausiai daugelis mėgsta skanutėlius varškės pyragus, o šiandien mes siūlome išbandyti ir daugiau patiekalų su varške idėjų, kurios pagelbės, kai norėsite maistingos vakarienės be ilgo sukiojimosi prie viryklės.

Taupydami laiką virtuvėje skaniai ir maistingai pristatome net 39 gardžiausius varškės patiekalus!

 

Labai greitai paruošiami, maistingti ir sotūs pusryčių sumuštiniai sveikesniems pusryčiam, pietums ar vakarienei. Jei nevalgote kiaušinių, galima ruošti ir be jų - bus taip pat labai skanu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Skanėstas, kuris patiks ir mažiems, ir dideliems ragautojams! Gardžiausi varškėtukai būna su sausesne varške iš maišelių, o jei tokios neturite, berkite daugiau miltų, kad tešla nebūtų tokia lipni. Tiekite su uogiene, saldžiu jogurtu ar žiupsneliu kvapnaus cinamono!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @ Shuttersctock

Minkšti, sultingi ir labai skanūs kotletukai! Labai tinka patiekti su grietine ir daržovėmis, pievagrybių padažu, o galima ir kaip įdomesnį garnyrą prie žuvies.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Minkštučiai, natūraliai saldūs, tokie labai varškiniai ir na tiesiog tobuli sotiems, maistingiems pusryčiams. Skoniu jie primena švelnius varškėtukus, bet mums patinka net labiau. Aguonos ir citrinos žievelė tinka idealiai, bet ir be šių priedų blyneliai bus puikūs.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Nuostabi lazanija be mėsos, bet su varške! Receptas kvieste kviečia improvizuoti - galite kepti su špinatais ar vietoje jų naudoti kelias saujas tarkuotų ir nusunktų cukinijų - jos čia taip pat labai dera, lazanija būna minkštutėlė ir sultinga. Skanaus!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @ Shutterstock

Puiki idėja vakarienei be mėsos (tiks ir vegetarams, nes nenaudojami kiaušiniai). Makaronai iškepa su minkštu, sultingu ir kvapniu įdaru. Rekomenduoju išbandyti. Pagal šį receptą paruošite 2 vidutinio dydžio porcijas, todėl, jei valgys gausesnė ar labai išalkusi kompanija, ingredientų kiekius reikėtų didinti.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Skaniuosius balandėlius daugelis tikriausiai dar puikiai pamename iš vaikystės! Minkštučiai, su sultingu įdaru ir puikiu padažu. O paruošti juos labai gardžius, pasirodo, visai paprasta ir be mėsos. Rekomenduojame išbandyti!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Debesų purumo varškės apkepas, kuris, esame įsitikinę, abejingų nepaliks nei mažųjų, nei suaugusiųjų! Gardžiuokitės su uogiene, jogurtu ar grietine.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @ Shuttertsock

Tai patobulintų bulvinių blynų receptas, kuris pasitarnauja norint kiek sotesnės ir įdomesnės vakarienės ar pietų. Vietoje dešros taipogi galite naudoti smulkiai supjaustytą karšto rūkymo kumpelį.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Liucija

Greitai paruošiama ir labai labai gardi užtepėlė. Tinka ir ant duonos tepti, ir su virtomis bulvėmis skanauti. Beje, užtepėlė ruošiama be majonezo, tad dar ir sveikesnė alternatyva!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Tikriausiai daugelis dar iš vaikystės prisimena šį švelnaus skonio, viliojančiai kremišką ir labai gardų patiekalą - blynelius su varškės įdaru. Papildomai su varške galima sutrinti bananą, įmaišyti smulkintų šviežių ar džiovintų vaisių, vaisinio jogurto.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @ Shutterstock

Greita, truputį pikantiška, ypatingai gardi užtepėlė su silke. Ją ruošiame žiemos šventėms ir tiesiog užkandžiams ar net pusryčiams. Vietoje grietinės galima naudoti ir graikišką jogurtą. Tinka tepti ant sausainukų ar duonos riekelės.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Greitai paruošiami, šiek tiek pikantiški ir labai skanūs kepti sumuštiniai. Tiks ir pusryčiams, ir užkandžiams, ir greitai vakarienei. Beje, šie sumuštiniai labai skanūs ne tik šilti, tik iškepę, bet ir atvėsę.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Karštos bulvytės ir varškė - nuostabaus gardumo derinys! O kai varškės įdaras sumaišytas su puikiais ir pikantiškais pagardais - praktiškai neįmanoma atsispirti... Jei patiekalą ruošiate mažiesiems, venkite pikantišką skonį suteikiančių prieskonių. O jeigu ruošiate vakarienę visai šeimai, kurios skoniai skirtingi, galite paruošti varškės įdaro pagrindą, o toliau priedus kiekvienam ragautojui įmaišyti pagal jo skonį - vieniems jokių pagardų, kitiems česnako ir pikantiškų prieskonių, dar kitiems - rūkyto kumpio gabalėlių ar žalumynų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Purūs, minkštutėliai ir labai skanūs blyneliai.Jei norite išvengti papildomų riebalų, kepkite orkaitėje. Į blynelių tešlą papildomai galite įmaišyti lašišos, rūkytos šoninės, mėgstamų žalumynų. Ragaukite su graikišku jogurtu. Skanaus!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Mėsos suktinukai su švelnios tekstūros ir malonų grybų prieskonį turinčiu varškės įdaru. Toks patiekalas kuo puikiausiai tiks šventiniams šeimos pietums ar vakarienei. Prie jo patiekti tiks bulvių košė, ryžiai ar kitoks mėgstamas garnyras. Jei nenorite labai ilgai suktis prie viryklės, suktinukus galite trumpai apkepti iš visų pusių, o tuomet sudėti į kepimo popieriumi išklotą skardą ir baigti kepti orkaitėje. Keptuvėje trumpai apkeptus suktinukus baigti kepti reikėtų iki 190 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10 - 15 minučių (tikrinkite, ar įpjovus iš mėsos bėga skaidrios sultys).

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Sotus, nebrangiai paruošiamas ir labai skanus apkepas! Jam puikiai tiks ir bulvių košės likučiai, o papildomai galite gardinti tuo, ką rasite šaldytuve - rūkytu kumpiu ar vištiena, kepinta paprika, morkomis ar grybais, saulėje džiovintais pomidorais ar net alyvuogėmis...

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Vos per kelias minutes paruošiama, labai skani užtepėlė - tinka ir ant  duonos tepti, ir traškučiais kabinti, visaip labai skanu. Paprasta paruošti pagal detalų video receptą!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Kitokie Kijevo kotletai - iš maltos vištienos ir su varške! Dėl varškės kotletai būna itin minkšti ir sultingti, o paruošti kur kas paprasčiau nei klasikinius! Kaip ir iš tikrųjų Kijevo kotletų, prapjovus išteka nuostabiai kvapnus ir bene nuodėmingai skanus sviesto padažas.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Reda, Miss Dish

Nuostabūs, minkšti ir skanučiai mielinės varškės tešlos žagarėliai. Iškepusius tinka pabarstyti cukraus pudra. Nuo vaišių stalo išgaruoja akimirksniu!

Receptą rasite čia.

Minkštučiai plikytos tešlos koldūnai gali būti ne tik su sočiu mėsos, bet ir saldžiu varškės įdaru. Puiki idėja pusryčiams ar lengviems pietums.

Receptą rasite čia.

Tikrai labai gardūs, minkštučiai ir purūs varškėtukai. Skanesni jie bus iš riebesnės varškės, o tikslų miltų kiekį koreguokite pagal varškės drėgnumą - kuo šlapesnė varškė, tuo daugiau reikės miltų, o jeigu varškė sausa, gali reikėti ir truputį mažiau miltų negu recepte.

Receptą rasite čia.

Puikus, kreminės konsistencijos avokadų padažiukas, kuris tiesiog tobulai tinka užsitepti ant skrebučio ar kabini traškučiais. Rekomenduojame išbandyti! Jeigu neturite šviežių žalumynų - ne bėda, užtepėlė bus labai gardi ir be jų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Jurgitos receptai

Nuostabiai skanūs, purūs ir minkšti varškėčiai be miltų! Varškėčių skonis labai primena vaikystę, o ragaujame su graikišku jogurtu, uogiene ar kitais mėgstamais priedais, vasarą ypač skanu su braškėmis ar kitomis šviežiomis uogomis.

Receptą rasite čia.

Minkštutėliai, labai skanūs cepelinai be mėsos - su nuostabiu varškės įdaru! Recepte rasite ir naudingų patarimų, kaip cepelinus ruošti, kad neiširtų. Tiekti galima su grietine, grybų ar grietinės ir tirpinto sviesto padažu. Skanumėlis!

Receptą rasite čia.

Labai skanus užkandis, tinka tiek tiek dar šiltas, tiek jau atvėsęs. Suktinukai gardūs ir vieni, o taip pat labai tinka užsidėti ant duonos riekelės, ypač juodos.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Šiek tiek varškėčius primenantys blyneliai, kurie minkšti, putlūs ir labai skanūs. Didžioji dalis kvietinių miltų šiuose blyneliuose pakeičiami avižiniais dribsniais. Jeigu norisi blynų dar labiau sveikuoliškų, kvietinius miltus galima pakeisti avižiniais miltais, o saldinti vietoje cukraus - pora gerai prinokusių sutrintų bananų.

Receptą rasite čia.

Minkšti ir labai skanūs žuvies kotletukai su varške. Tinka tiekti su bulvių koše, ryžiais, daržovių salotomis. Taip paruoštus kotletus galima kepti tiek keptuvėje, tiek orkaitėje.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai skanus ir taupus makaronų apkepas su varške. Tiekti labai tinka su jogurtu, uogiene ar trintomis uogomis. Apkepas skanus ir šiltas, ir atvėsęs.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Virtinukai pavyksta minkšti ir spalvingi. Labai skanūs patiekti su sviesto ir šalavijų padažu, bet labai gardu ir tiesiog su grietine ar klasikiniu grietinės ir sviesto padažiuku.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Kukulaičiai, kurie patiks ir mažiems, ir dideliems! Jie minkšti ir labai skanūs, valgome su graikišku jogurtu, grietine ar kitokiu mėgstamu padažu, ypač tinka pabarstyti žalumynais.

Receptą rasite čia.

Minkštutėliai virtų bulvių blyneliai kitaip - su varške! Iškepti blyneliai bus traškūs išorėje ir labai minkšti viduje, juos gardinti galite mėgstamais prieskoniais. Recepte rasite ir kaip paruošti grybų padažą, tačiau jis tikrai nėra būtinas, blyneliai labai gardūs ir su grietine.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Puikūs, greiti pyragėliai su pikantišku varškės ir lašišos įdaru. Tinka ir kaip karštas, ir kaip šaltas užkandis, ir kaip pagrindinis patiekalas. Beje, į varškę dar tinka įmaišyti šviežių arba šaldytų špinatų, svogūnų laiškų ar kitų žalumynų. Vietoje lašišos galima naudoti ir kitokią žuvį (būtinai be kaulų) ar paruoštos mėsos likučius.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai greitai pagaminami ir žavingai atrodantys ant vaišių stalo! Labai rekomenduojame išbandyti šias puikias užkandėles ir įsitikinti jų gardumu patiems!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

Tikrai puikus varškės apkepas. Minkštutis, purus ir valgant net nesitiki, jog be jokio cukraus! Būtinai naudokite didelius, gerai prinokusius bananus, o jeigu turimi bananai mažiau sunokę, dėkite juos ne tris, o keturis arba papildomai įdėkite šiek tiek medaus ar kito mėgiamo saldumo. Vietoje uogų puikiai tinka obuoliai ar kriaušės, tiesiog juos nulupkite ir supjaustykite kubeliais bei apvoliokite šaukštelyje cinamono.

Receptą rasite čia.

Sotūs bulviniai blynai puikiai vakarienei. Šie Žemaičiai kiek neįprasti - be mėsos, tačiau su tąsiu, gardžiu sūrio ir špinatų įdaru. Vietoje špinatų galite į varškę įspausti porą skiltelių česnako ir rinktis  krapų, petražolių, kalendros ar kitų žalumynų. Tiekite su grietinės - sviesto padažu!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Skanutėliai didžkukuliai be mėsos - galima ir taip! Šie gardinami varške, patiekti labai skanu su tirpinto sviesto ir grietinės padažu.

Receptą rasite čia.

Tikrai puikus skanėstas smaližiams ir tiems, kas nemėgsta pernelyg saldžiai. Purios, minkštos viduje tešlos su traškia plutele ir obuoliais. Tobulai tinka prie puodelio kvapnios arbatos!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Ši užtepėlė labai gaivi! Ir nebūtinai užtepta ant duonos - galite ją kabinti daržovių lazdelėmis, sukti į salotą, gardinti šviežias virtas bulvytes ar kaip tik sugalvosite, ji skani ir kaip padažas, ir kaip garnyras, ir kaip užkandis. Beje, užtepėlę galima ruošti ir be avokadų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Šventiškas, labai skanus pyragas su varške, špinatais ir pomidorais - karšto patiekalo idėja be mėsos. Beje, jis labai skanus ne tik karštas, bet ir atvėsęs.

Receptą rasite čia.

Varškinės tešlos čeburekai tiesiai iš vaikystės. Traški plutelė ir minkštas, sultingas įdaras - viskas, ko reikia iš puikių čeburekų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Ypatingai skanios, spalvingos, gaivios ir sočios salotos su... varške! Derinys skamba galbūt kiek neįprastai, bet, patikėkite, čia labai tinka varškė!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Nesudėtingas, skanus ir labai greitas pyragas! Sluoksniuota tešla - puikus pagrindas greitam pyragui, o varškės, špinatų ir pievagrybių derinys tiesiog užburia. Labai skanus tiek karštas, tiek atvėsęs, tiekite su šviežiomis daržovių salotomis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ kitchenJulie

Gardžiuose lavašo suktinukuose susipina naminės česnakinės varškės užtepėlės ir riešutų skoniai - pikantiškas skanumynas! Papildomai galite gardinti turimais žalumynais - jie čia taip pat labai derės. Graikinius riešutus galite keisti žemės riešutais ar lukštentomis saulėgrąžomis, tik prieš tai juos reikėtų trumpai pakepinti sausoje keptuvėje ar orkaitėje, kad būtų būtų ryškesnio skonio.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Dar drėgnesnis, dar gaivesnis, dar gardesnis varškės apkepas! Jei ruošite su rūgštesniais obuoliais, į apkepą galite dėti daugiau cukraus, jei norite sveikuoliškesnio varianto, cukrų galite pakeisti medumi.

Receptą rasite čia.

Gaminant varškėčius su manais, svarbu leisti tešlai pastovėti ir manams išbrinkti. Na o šis varškėčių receptas kitoks! Puikiai tinka greitiems pietums ar vakarienei. Tinklaraščio "Kūmutės virtuvė" autorė siūlo paragauti varškėčių su bananais!

Receptą rasite čia.

Kas galėjo pagalvoti, kad bandeles galima iškepti be miltų, be mielių ir net be kepimo miltelių? Šios bene stebuklingos varškės bandelės puikiai tiks skanauti su arbata ar net ruošti sumuštinius. Išbandykite! Su vandutės bandutėmis galite ruošti įvairius sumuštinius, ragauti jas vienas, kaip užkandį. Jei norite saldesnių, puikiai tinka įmaišyti truputį medaus, trinto banano, džiovintų slyvų ar abrikosų. 

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Audronė

Apkepas su švelnia citrinų gaiva, purus ir minkštas, iš kreminės varškės. Jei kreminės varškės neturite, galite per sietelį ar rankiniu trintuvu pertrinti paprasą.

Receptą rasite čia.

Keksiukai labai greitai pagaminami ir labai gardūs ir šilti, ir šalti! Ruošdami puikiuosius keksiukus, galite improvizuoti - gardinti juos lašiša, saulėje džiovintais pomidorais, įmaišyti fetos ar pelėsinio sūrio, kmynų ar skaniausių žalumynų.

Receptą rasite čia.

LaMaistas.lt
Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
užkandžiai
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital