Varškiniai-mieliniai žagarėliai

AUTORIUS:
‎Odeta Morozienė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 22)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 22)
Varškiniai-mieliniai žagarėliai
Varškiniai-mieliniai žagarėliai
Varškiniai-mieliniai žagarėliai
Varškiniai-mieliniai žagarėliai
Varškiniai-mieliniai žagarėliai
Varškiniai-mieliniai žagarėliai
Varškiniai-mieliniai žagarėliai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
pagal poreikį kvietinių miltų (kad būtų minkoma tešla)
500 mililitrų rūgpienio (arba kefyro, natūralaus jogurto, apytikriai)
200 gramų varškės
2 vienetai kiaušinių
5 šaukštai cukraus
50 gramų sviesto (tirpinto)
30 gramų šlapių mielių
2 šaukštai vanilės ekstrakto (arba vanilinio cukraus pagal skonį ir 1 šaukto degtinės)
1 šaukštas acto
šiek tiek druskos
šiek tiek aliejaus (kepimui)
šiek tiek cukraus pudros (pabarstymui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Į trintuvą sudėjau varškę, mieles, įmušiau kiaušinius, supyliau rūgpienį, sviestą, vanilės ekstraktą ir actą, subėriau cukrų ir druską ir gerai išsukau.
2.
Bėriau miltų tiek, kad pavyktų blynų tirštumo tešla. Plakiau kombainu, kol tešla tapo tąsi (sureagavo mielės). Tada dar bėriau miltų ir pradėjau minkyti. Jei suminkius visus miltus, dar limpa, galima dėti daugiau. Tešla turi būti minkšta, bet kočiojama. Miltų nepadauginti, tešla turi likti puri, kitaip bus guminiai žagarėliai. Tešlos papildomai laikyti nereikia, ją galima iš karto kočioti.
3.
Ant miltuoto paviršiaus kočiojau maždaug 0,5 cm storio lakštą, supjausčiau jį rombais, viduryje įpjoviau, suformavau žagarėlius. Palikau pakilti.
4.
Žagarėlius kepiau dideliame kiekyje įkaitusio aliejaus iš abiejų pusių. Išgriebiau ir dėjau ant popierinio rankšluosčio.
5.
Nuvarvėjusius sudėjau į dubenį ir pabarsčiau cukraus pudra.
Patarimai:
Jeigu norite dar puresnių žagarėlių, į tešlą drauge su mielėmis įdėkite šaukštelį kepimo miltelių.
AUTORIUS: ‎Odeta Morozienė
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (3)
Aldona
2022-02-11 17:00
Mielės, rūgpienis, actas,- ar ne perdaug? ATSAKYTI
Ieva
2020-02-11 18:58
Tai vis tik nors maždaug kiek tų miltų reikia? ATSAKYTI
Karolina
2019-10-29 18:36
Labai skanūs žagarėliai ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital