Ukrainietiški varškės virtinukai Gambovci

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Porcijų skaičius: 3
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Ukrainietiški varškės virtinukai Gambovci
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Ukrainietiški varškės virtinukai Gambovci
Ukrainietiški varškės virtinukai Gambovci
Autorius apie receptą: Šie tradiciniai Ukrainoje virtinukai yra patiekalas, kuris patiks ir mažiems, ir dideliems - minkštučiai, skanūs ir nesudėtingai paruošiami. Darbo labai nedaug, ingredientai Šie tradiciniai Ukrainoje virtinukai yra patiekalas, kuris patiks ir mažiems, ir dideliems - minkštučiai, skanūs ir nesudėtingai paruošiami. Darbo labai nedaug, ingredientai nėra įmantrūs, tad puikus variantas, kai norisi jaukiai ir skaniai. Beje, dažnai Gambovci ruošiame ir su įdaru - į varškės kamuoliuko vidurį įdedama šviežių ar šaldytų uogų arba vaisiaus gabalėlis. (...daugiau) Laurinta
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 3
Tešlai:
360 gramų varškės 9% (naudojau iš kvadratinių pakelių)
1 vienetas kiaušinių
4 šaukštai kvietinių miltų
4 šaukštai manų kruopų
1 šaukštas cukraus
Apvoliojimui:
100 gramų džiūvėsėlių
30 gramų sviesto
2 šaukštai cukraus
1 šaukštas cinamono
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Į dubenį dėti varškę, įmušti kiaušinį, berti vanilę, cukrų, manų kruopas ir miltus, gerai permaišyti. Paruoštą masę palikti pastovėti 20 minučių, kad manai išbrinktų.
2.
Tuo tarpu pasiruošti virtinukų apvoliojimą. Į keptuvę dėti sviestą, ištirpinti. Berti džiūvėsėlius, cukrų, cinamoną ir pašildyti nuolat maišant iki kol pasklis malonus kvapas ir džiūvėsėliai šiek tiek apkeps. Nuimti nuo kaitros ir atidėti.
3.
Imti po šaukštą išbrinkusios varškės masės ir tarp delnų suvolioti daugmaž graikinio riešuto dydžio rutuliukus.
4.
Didelime puode užvirinti vandens (jis kartais sūdomas, kartais ne čia pagal skonį). Sudėti paruoštus varškės virtinukus. Virti iki kol iškils į paviršių, tuomet pavirti dar apie 3-4 minutes.
5.
Virtinukus išgriebti ir sudėti vienu sluoksiu ant lėkštės ar lentelės. Leisti pastovėti 2-3 minutes, jog šiek tiek sutvirtėtų ir susigertų skystis.
6.
Imti po vieną virtinuką ir apvolioti džiūvėsėlių mišinyje.
7.
Gambovci labai tinka tiekti su grietine, uogiene arba šviežiomis uogomis ar vaisiais.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital