Varškės ir bulvių kukuliukai su grietinės ir sviesto padažu

AUTORIUS:
Odeta Morozienė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 17)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 17)
Varškės ir bulvių kukuliukai su padažu
Autorius apie receptą: Subalansuota vaikučiams, bet labai patinka ir tėčiams. Subalansuota vaikučiams, bet labai patinka ir tėčiams. Odeta Morozienė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
500 gramų bulvių (apytikriai 6 - 7 vidutinių, virtų su lupena ir nuluptų)
180 gramų varškės 9% (geriau smulkios iš keturkampių pakelių, bet nešlapios)
1 vienetas kiaušinių
2 šaukštai kvietinių miltų
2 šaukštai krakmolo
1 šaukštas manų kruopų (tešlai)
1 šaukštas krakmolo (virimui)
pagal skonį druskos (+ šiek tiek druskos verdant)
Padažui:
30 gramų sviesto (minkšto)
30 gramų grietinės
šiek tiek druskos
pagal skonį krapų (smulkintų)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Bulves išvirti su lupena, geriausia iš vakaro, tada susistovi jose krakmolas. Nulupti, sumalti arba sutarkuoti smulkesne nei burokinė tarka.
2.
Varškę gerai nuvarvinti, jeigu šlapesnė.
3.
Prieš ruošiant masę, jau užkaisti virti vandenį, nes tik suformuotus reikia iš karto virti. Pastovėjus ilgiau, iš varškės išsiskiria drėgmė ir gali praskysti.
4.
Sumaišyti varškę, maltas bulves, manų kruopas, krakmolą, miltus, kiaušinį, druską ir išminkyti.
5.
Išminkius masę, formuoti nedidelius, dviejų kąsnių rutuliukus.
6.
Užvirus vandeniui, jį pasūdyti. Tada pusėje stiklinės vandens ištirpinti šaukštą krakmolo, maišant supilti į puodą. Palaukti, kol užvirs. Tai apsaugos kukulius nuo ištižimo.
7.
Į verdanti vandenį dėti po vieną kukulį, atsargiai pamaišyti atbulu šaukštu, nes jie minkšti, kad nesusigadintų. Užvirus ir iškilus kukuliams į viršų, sumažinti kaitrą ir virti 2 min.
8.
Padažui sumaišyti sviestą ir grietinę. Pašildyti mikrobangų krosnelėje ir išmaišyti iki vientisos masės, suberti smulkintus krapus, pagardinti druska.
9.
Kukulius patiekti su padažu.
Patarimai:
Kai turiu virtos vištienos, ją susmulkinu mažais gabalėliais ir įmaišau į kukulių tešlą. Taip gaunasi vos ne virtų bulvių cepelinai kitaip.
AUTORIUS: Odeta Morozienė
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Ausra
2022-06-02 15:56
4porcijos,jus turbūt juokaujat :D labai jau menkos porcijos, nei po 200g porcija neiseina :D ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital