Purūs varškėčiai be kvietinių miltų

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 16)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 16)
Varškėčiai be kvietinių miltų
Varškėčiai be kvietinių miltų
Varškėčiai be kvietinių miltų
Autorius apie receptą: Sumaniau pasinerti į vaikystę, kai tokio pat, kaip šiandien, ryto tamsumoj mama kepdavo varškėčius. Iš varškės, kiaušinio ir miltų, tiesiog. “Tiesiog“ man nelabai Sumaniau pasinerti į vaikystę, kai tokio pat, kaip šiandien, ryto tamsumoj mama kepdavo varškėčius. Iš varškės, kiaušinio ir miltų, tiesiog. “Tiesiog“ man nelabai patikdavo, labiau mėgdavau virtus ežiukus, ir paradoksas tame, kad dabar, kai galiu savarankiškai sudarinėti meniu, labiau norisi… keptų varškėčių. Mano recepte nieko ypatingo nėra, visiems valgiusiems labiausiai patiko tai, su kuo juos tiekiu. (...daugiau) Renata, Kūmutes Virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
400 gramų varškės
2 vienetai kiaušinių
120 gramų avižinių miltų
1 šaukštas sviesto
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis cukraus
šiek tiek grietinės
šiek tiek džemo
šiek tiek kakavos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Varškę banaliai šakute sutrinu gilesniame inde, įmušu kiaušinius, suberiu cukrų ir druską, vėl gerai permaišau ir po truputį beriu miltus. Tol, kol tešlą jau galima minkyti rankomis. Ji turi būti ne itin kieta, geriau truputį pasiterlioti, bet valgyti puresnius varškėčius.
2.
Tešlą padalinu į 8 lygias dalis, kiekvieną padrėkintomis rankomis suvolioju į rutulį. Įkaitinu keptuvę, dedu sviestą, ir jam pradėjus čirkšt, dedu varškėčius, šakute paspaudžiu šonus, taip suformuodama blynelius. Kepu iš abiejų pusių po 5-6 minutes, nelygu kaitrai, gali tekti kepti ir ilgiau, svarbu, kad būtų susidariusi traški aukso spalvos pluta.
3.
Paruošiu lėkštes – dedu porą šaukštų grietinės, mėgstamo džemo ar uogienės, sudedu karštus varškėčius ir gausiai pabarstau kakava.
4.
Šalti varškėčiai, deja, nebegardūs, pakartotinai valgant reiktų pašildyti toje pačioje keptuvėje.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital