Autorius apie receptą:
Šie kepti varškėčiai minkšti, purūs, saldūs, tirpstantys burnoje. Patinka visiems, o pagaminti neįtikėtinai paprasta. Lietuvių ir ukrainiečių virtuvė turi labai daug
Šie kepti varškėčiai minkšti, purūs, saldūs, tirpstantys burnoje. Patinka visiems, o pagaminti neįtikėtinai paprasta. Lietuvių ir ukrainiečių virtuvė turi labai daug bendro. Tiek jų, tiek mūsų namuose dažnai verdami barščiai, kepami bulviniai blynai, verdamas guliašas. Paprasta ir ūkiška virtuvė, bet labai skani. Varškėčiai taip pat mus jungia; Ukrainoje jie vadinami „syrniki“ („сирники“). Kiek skaičiau ukrainietiškų receptų, nuo tų, kuriuos paprastai iki šiol kepdavau savo virtuvėje, šie skiriasi tuo, kad į tešlą yra įmaišoma kur kas mažiau miltų, tačiau juose varškėčiai apvoliojami prieš dedant į keptuvę su įkaitintu aliejumi. Tokie varškėčiai iškepa dar minkštesni ir puresni, o išorėje – gardžiai apskrudę.
(...daugiau)(...mažiau)Asta, Saulėta virtuvė
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
500 gramų
varškės 9%
2 vienetai
kiaušinių
50 gramų
cukraus
70 gramų
miltų
0.5 šaukštelio
kepimo miltelių
0.5 šaukštelio
druskos
šiek tiek
aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Dubenyje varškę ištrinkite su kiaušiniais ir cukrumi.
2.
Suberkite miltus, kepimo miltelius bei druską. Gerai išmaišykite.
3.
Semkite po šaukštą varškės masės, formuokite paplotėlius ir apvoliokite miltuose.
4.
Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek aliejaus.
5.
Varškėčius kepkite virš mažesnės kaitros apkepdami iš abiejų pusių , kad išorėje apskrustų, o viduje pilnai iškeptų.
6.
Patiekite su mėgstamais priedais. Aš patiekiau su grietine, klevų sirupu ir uogomis.
Patarimai:
•
Priedai. Į varškėčių tešlą galite įmaišyti razinų ar smulkintų džiovintų vyšnių, bet ir be šių pagardų jie nuostabiai gardūs.
•
Patiekimas. Patiekite su grietine, šviežiomis uogomis, galite pagardinti šlakeliu medaus ar klevų sirupo. Dažniausiai tokie saldūs varškėčiai patiekiami pusryčiams ar desertui, bet net ir lengvai vakarienei, jei esate smaližiai, tiks puikiai!
Gavosi be galo skanūs, išorėje paskrudę, o viduje minkšti, varškėčiai!
ATSAKYTI
Roberta
2023-02-16 18:31
Na man nesigavo, norint apversti niekas neapsiverčia, o koše gavosi...viska dariau pagal recepta
ATSAKYTI
Musė
2022-03-22 08:02
Tai dabar jau visi patiekalai-tik ukrainietiški?
ATSAKYTI
Simona
2022-03-22 09:13
Nesikabinėkit prie nesąmonių, pažiūrėkit pagal šalių virtuves - Ukrainos gal 150 receptų, lietuviškų virš 5000, ką jau kalbėt apie kitų virtuvių gausybę.
ATSAKYTI