Šventiškas pyragas su varške, špinatais ir pomidorais

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Pyragas su varške, špinatais ir pomidorais
Pyragas su varške, špinatais ir pomidorais
Pyragas su varške, špinatais ir pomidorais
Pyragas su varške, špinatais ir pomidorais
Pyragas su varške, špinatais ir pomidorais
Pyragas su varške, špinatais ir pomidorais
Pyragas su varške, špinatais ir pomidorais
Pyragas su varške, špinatais ir pomidorais
Pyragas su varške, špinatais ir pomidorais
Pyragas su varške, špinatais ir pomidorais
Pyragas su varške, špinatais ir pomidorais
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
Tešlai:
210 gramų kvietinių miltų (naudojau Kauno grūdų Ekstra)
115 gramų sviesto (šalto)
60 mililitrų vandens (šalto)
1 šaukštas cukraus (apie 20 gr)
1 šaukštelis druskos
1 šaukštelis prieskoninių žolelių (itališkų)
Įdarui:
360 gramų varškės 9%
5 vienetai kiaušinių
4 vienetai pomidorų
125 mililitrai grietinėlės, 35% riebumo
100 gramų kietojo sūrio (tarkuoto)
70 gramų špinatų
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
1 žiupsnelis malto muskato
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Paruoškite tešlą: dubenyje sumaišykite miltus, druską, itališkas žoleles ir cukrų.
2.
Sudėkite šaltą, gabalėliais supjaustytą sviestą ir išmaišykite. Trinkite tarp pirštų tol, kol susidarys trupiniai.
3.
Dalimis į trupinius supilkite labai šaltą vandenį. Vandens gali reikėti šiek tiek mažiau ar daugiau, todėl nesupilkite jo viso iš karto, stebėkite, kada trupiniai pradeda kibti.
4.
Perkelkite tešlą ant miltais pabarstyto paviršiaus. Lengvai paminkykite ir suformuokite iš tešlos rutulį. Suvyniokite į maistinę plėvelę ir palaikykite šaldytuve apie 30-60 minučių.
5.
Išėmę tešlą iš šaldytuvo, įklokite ją į 22 cm skersmens kepimo indą taip, kad užklotų indo dugną ir sieneles. Paspauskite delnais, subadykite tešlą šakute ir palaikykite šaldytuve dar 30 minučių.
6.
Įkaitinkite orkaitę iki 180°C temperatūros.
7.
Paruoškite įdarą: į dubenį sudėkite varškę, suberkite tarkuotą kietąjį sūrį, įmuškite kiaušinius, supilkite grietinėlę, pagardinkite druska, pipirais ir muskatu. Išsukite iki vientisos masės. Sudėkite nuplautus ir nusausintus špinatus, išmaišykite.
8.
Tris pomidorus supjaustykite į keturias dalis.
9.
Išimkite tešla išklotą kepimo formą iš šaldytuvo. Ant tešlos išdėliokite pomidorų ketvirčius, odelėmis į apačią. Ant pomidorų užpilkite paruoštą varškės įdarą.
10.
Vieną likusį pomidorą supjaustykite riekelėmis ir jas įdėliokite ant įdaro viršaus.
11.
Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 45-50 minučių. Jei matote, kad pyrago viršus per greitai ima skrusti, uždenkite folija ir kepkite toliau, kol pyragas bus iškepęs ir tvirtas.
12.
Leiskite pyragui apie 10 minučių atvėsti kepimo formoje, tuomet pjaustykite gabalėliais ir patiekite.
Daugiau saldžių ir žavingų Astos receptų galite rasti šioje Saulėtos virtuvės saldumynų knygoje
RECEPTO DRAUGAS:
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital