Senus metus palydint - 39 skaitytojų mėgstamiausi receptai 2020 metais

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2021-01-03
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 0)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 0)
Senus metus palydint - 39 skaitytojų mėgstamiausi receptai 2020 metais
@Shutterstock

Prabėgę metai buvo netikėti, galbūt lėtesni kasdieniame gyvenime, bet tikriausiai daugelį pakvietę daugiau laiko praleisti virtuvėje. Eksperimentavome, ragavome, visi kartu mokėmės daugiau gaminti namuose! Kokie receptai buvo populiariausi? Iš naujo atrasti tradiciniai ir visai nauji, pirmą kartą išgirsti tik daugiau laiko leidžiant namuose... Karšti patiekalai, desertai, užkandžiai - išsirinks kiekvienas! Pasirinkimų daugybė ir jie visi puikūs.

Pristatome net 39 praėjusių metų receptus, kurie sulaukė didžiausio Jūsų susidomėjimo ir pagyrų. Jei dar nespėjote jų išbandyti praėjusiais metais, siūlome išmėginti šiemet.

 

Tradicinis itališkos lazanijos receptas, kuris nudžiugins net tuos, kurie retai sukasi virtuvėje, nes receptas labai detalus. Lazanijos paruošimas užtruks, tačiau rezultatas išties puikus!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Be galo skanus, gaivus ir labai šventiškai atrodantis tortas, kurį pagaminti užtrunku vos pusvalandį. Jogurtas bei vaisiai šiam skanėstui suteikia gaivos, o maskarponė ir gritinėlė - kremiškumo bei purumo. Šis tortas yra vienas mano mėgstamiausių šventėmis kvepiančių žiemos desertų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Klasikinis, laiko ir daugybės ragautojų patikrintas Čili sriubos receptas. Patinka daugeliui, tad puikiai tiks ir šeimos pietums ar vakarienei, ir svečius pavaišinti. Sriubos tirštumą galima keisti pagal savo skonį, galima ruošti kaip troškinį ar kaip sriubą. Jautieną galima naudoti maltą ar smulkiai kapotą, aitriųjų pipirų kiekį rinkitės pagal tai, kokio aitrumo patiekalus mėgstate.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Labai skanus, karamelinis tinginys su šokoladu ir traškiais riešutukais. Rekomenduojame išbandyti! Skanus jis ir be šokoladinio glaisto papuošimo. Beje, jei naudosite nesūdytus riešutus, labai rekomenduojame tinginio masę pasūdyti - būtent subtilus sūrumas ir karamelė padaro šį tinginį ypatingu. O jei norite mažų "triufeliukų", juos taip pat nesudėtingai suformuosite iš karamelinės tinginio masės, tuomet papildomai galima apvolioti sausainių ar vaflių trupiniuose. Jei ruošite apvalioje formoje, jis dar labiau primins tortą!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos

Greitai paruošiami ir labai skanūs vištienos kepsneliai - tinka kaip karštas patiekalas su mėgstamu garnyru ar kaip užkandis su mėgstamu padažu. Labai patinka vaikams! Jei skubate, marinuoti vištienos nebūtina, beje, ją galima pakeisti ir kalakutiena.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Tai yra pats skaniausias braunis, kokio mums kada nors teko ragauti.  Labai šokoladinis, labai drėgnas ir su idealiai traškia plutele viršuje. Po kiekvieno kąsnio jo norisi dar ir dar. Puikus tiek vienas, tiek su kaušeliu ledų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

Šie vištienos krūtinėlės kepsneliai dėl šoninės bei sūrio iškepa tobulai sultingi, atrodo labai šventiškai, o paruošti užtruksite vos 15-20 minčių. Tada pusvalandis orkaitėje ir nuostabi vakarienė garuos ant stalo. Kepsnelius pasiruošti galite ir iš vakaro - susuktus sudėkite į indelį, uždenkite dangteliu arba maistnė plėvele ir laikykite šaldytuve. Likus pusvalandžiui iki gaminimo išimkite iš šaldytuvo, kad sušiltų, o tada kepkite pagal nurodymus recepte. Suktinukų viršaus galima niekuo papildomai netepti, o įdarui rinktis bet kokį mėgstamą sūrį.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Greitas, paprastas, bet ypatingo skonio obuolių pyragas! Nereikia jokių įmantrių ingredientų, o visi namai pakvips jaukiu saldumu. Labai skanu su ledais ar plakta grietinėle, bet galite drąsiai mėgautis ir su puodeliu šiltos arbatos!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

Super skanūs naminiai koldūnai - paprastai ir greitai! Dažniausiai koldūnų paruošiu daugiau ir užšaldau - tuomet užimtais vakarais galiu ištraukti vakarienę iš šaldiklio ir per mažiau nei 10 minučių ji jau garuoja ant stalo.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai šventiškas ir be galo paprastai pagaminamas varškinis tinginys, kuriam kalėdišką skonį suteikia imbieriniai sausainiai bei džiovinti vaisiai, o papuošus mandarinais virsta beveik tortu. Žinoma, vaisius galite keisti kitais mėgiamais, tačiau spanguolių ir abrikosų derinys yra tikrai puikus!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Ypatingas sviestinis obuolių pyragas! Drėgnas ir labai skalsus. Skoniui paįvairinti galima įtarkuoti apelsino ar citrinos žievelės, įmaišyti riešutų ar razinų, kitų mėgstamų džiovintų vaisių ar uogų gabaliukų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Ar tenka susidurti, kuomet kepate vištieną orkaitėje, kad ji tampa sausa ir it guminė? Jei laikysitės šio puikaus recepto, vištiena bus sultinga, minkštutėlė viduje ir su švelnia, traškia plutele išorėje! Taip kepta vištiena puikiai dera su ryžiais bei griežinėliu apelsino ar citrinos, taip pat ją galima naudoti sumuštiniams ar salotomis. Skanumėlis!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @ Shutterstock

Šios salotos traškios, gaivios, žaviai spalvingos ir be galo skanios, primenančios Azijos virtuvę. Skoniu niekuo nenusileidžiančios ir net pranokstančios patiekiamas restoranuose. O pagaminamos labai paprastai. Patarimas - kuo ploniau supjaustysite daržoves, tuo gardesnės bus salotos, nes padažas įsigers tolygiau.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Minkšti, sultingi ir visai nesudėtingai paruošiami Gustavo kepsneliai. Kepami orkaitėje, tad nereikės suktis prie viryklės. Tiekiame su mėgstamais garnyrais, daržovių salotomis. Jei norite dar greičiau, masę kepsneliams galima paruošti iš vakaro, o prieš kepant ją tiesiog išdėlioti skardoje ir pašauti į orkaitę!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Tai nėra klasikinis befstrogenas, kuris gaminamas iš jautienos, bet tikrai be galo skani variacija befstrogeno tema. Ir itin greitai bei nesudėtingai paruošiama, būtinai pabandykite. Kaip ir klasikinį, labai skanu patiekti su bulvių koše ir raugintais ar marinuotais agurkėliais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai paprastai paruošiami, minkšti ir skanutėliai šokoladiniai keksiukai smaližiams. Jiems nereikės jokių įmantrių ingredientų - ruošiami net be pieno produktų! Iškepusius tinka pabarstyti cukraus pudra ar kakava ar skanauti visai be papuošimo.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

Šie kepsneliai “greitukai” yra puikus būdas maistingai panaudoti grikių likučius. Skoniu jie kažkuo primena Dzūkiškus grikainius (grikių blynelius su varškės įdaru), bet pagaminami dar greičiau ir paprasčiau. Galima juos paįvarinti įdedant mėgiamų pakepintų daržovių, pvz. svogūnų, morkų ar kt. mėgiamų prieskonių. Žalumynai irgi tinka patys įvairiausi. Beje, kepsneliai skanūs ir be padažo, o miltai jiems tinka ir įprasti kvietiniai. Atvėsę kepsneliai sutvirtėja, todėl galima pasiimti su savimi į užkandžių indelį!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Gaivus, nesudėtingai paruošiamas ir labai gardus desertas. Kreminė tekstūra ir gaivios uogytės - tobulas skonio derinys. Uogos tinka ir šviežios, ir šaldytos.

Receptą rasite čia.

Ši vištiena yra tiesiog neapsakomai skani. Lengvai ir greitai pagaminama, mėsa itin minkšta, o padažas nuostabaus skonio. Gaminkite drąsiai, kai norisi kažko jaukaus.

Receptą rasite čia.

Tirštos ir sočios, labai paprastos, bet ir turtingos įvairiausių skonių sriubos išvirti visai nesudėtinga. Subalansuota šaltesnėms dienoms, bet gardi visais metų laikais. Grikiai šiai sriubai išties labai tinka, bet lygiai taip pat puikią sriubą išvirsite pakeitę juos ryžiais ar perlinėmis kruopomis. Grietinėlę sriuboje galima keisti ir lydytu sūreliu.

Receptą rasite čia.

Jeigu ieškote idėjos greitai vakarienei, ją jau radote! Taip paruošta vištiena labai kvapni, paruošti neužtrunka, o mėsytė sultinga, minkšta ir super skani. Labai gardu valgyti su ryžiais, makaronais ar šviežia duonele.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Tokie mažučiai blyneliai sukels šypseną kiekvienam valgančiam. Žaismingi, bet kartu ir tokie gardūs, o valgyti - tikras malonumas. Smagi ir labai puiki pusryčių idėja.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

Ypatingai gardi moliūgų sriuba su vištiena - sriuba labai soti, todėl puikiai tiks ne tik kaip sriuba, bet ir kaip pagrindinis patiekalas! Patiekiant tinka pabarstyti žalumynais, bet jei jų neturite, bus gardu ir taip.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Kartais labai norisi pasmaližiauti, kad ir, atrodytų, paprasčiausio tinginio, tačiau virtuvės spintelėse nėra pasislėpusio kondensuoto tinginio, tuomet improvizuojame! Šis nuostabaus skonio tinginys patenkins tikriausiai kiekvieno smaližio saldumo poreikį be ypatingų išlaidų!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

Labai paprastai paruošiamas, bet nepaprastai skanus patiekalas - jokių įmantrių imgredientų, nedaug laiko virtuvėje ir nuostabus troškinys paruoštas! Taip paruošta vištiena su morkomis patiks ir mažiems, ir dideliems.

Receptą rasite čia.

Vienas skaniausių ir paprasčiausiai paruošiamų obuolių pyragų! Saldintas kondensuotu pienu ir maloniai drėgnas. Į pyragą galite papildomai įmaišyti truputį tarkuotų apelsinų žievelių - pyragas bus dar kvapnesnis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Taip paruošta vištiena yra nereali - minkštutė, sultinga, norisi ją suvalgyti iki paskutinio trupinėlio. Kitaip būti ir negalėtų, nes šis patiekalas yra daugumos italų restoranų Amerikoje pasididžiavimas, žinomas "Chicken Parmigiana" vardu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

Lengvas, purus, maloniai aguoninis - tikrai puikus tortas bet kokiai progai. Be to, galite drąsiai eksperimentuoti ir vietoje aguonų jį pagardinti smulkintais riešutais arba džiovintais vaisiais. Gana girti, metas ragauti!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Restorano vertas patiekalas, kurį paruošite vos per pusvalandį. Taip pagaminta lašiša išlieka minkštutė ir sultinga, o padažo skoniui apibūdinti žodžio TOBULAS yra per mažai. Šią lašišą tinka patiekti su ryžiais, makaronais ar tiesiog daržovių salotomis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Kremiškas ir sutirpstantis burnoje su kiekvienu kąsneliu. Šis varškės pyragas mums yra vienas pačių skaniausių. Jis yra tradicinis Lenkijoje ir ten žinomas "Sernik" vardu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

Puikus patiekalas tiems, kurie mano, jog vištienos krūtinėlės mėsa pernelyg sausa - taip paruošta ji minkštutėlė ir sultinga. Nuostabaus padažo apgaubta vištiena tokia gardi, kad gali kilti pagunda šiuo skanėstu nesidalinti. Ruošiama keptuvėje, tad nereikės kaisti orkaitės.

Receptą rasite čia.

Puiki pietų idėja - taupu, sotu ir labai gardu. Ypatingi virtų bulvių kukuliai su mėsos įdaru ir padažiuku.

Receptą rasite čia.

Sotus, jaukus, sušildantis ir vaikystę primenantis skonis. Jei mėgstate balandėlius, tačiau nėra laiko ar noro ilgai suktis virtuvėje, galite paruošti labai skanų troškinį! Taupesniam variantui troškiniui galima naudoti daugiau kopūsto.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

Klasikinis varškės tinginys dar spalvingiau ir įdomiau - su džiovintomis spanguolėmis! Paruošti jį nesudėtinga, o ir nereikės jokių įmantrių ingredientų. Darbo visai nedaug, neužtruksite net 15 minučių, reikės tik trupučio kantrybės, kol sustings šaldytuve. Jei spanguolių nemėgstate ar neturite, galima jas pakeisti ir kitokiomis džiovintomis uogomis ar vaisiais, pvz., razinomis, abrikosais, jo forma ir dailumas tikrai primena tortą!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Minkštutė, nuostabiai skani jogurtinė duonelė be kvietinių miltų. Ji išties labai gardi, puikiai tinka maistingiems pusryčių sumuštinukams su avokadais ar jų užtepėle, kiaušiniais ar mėgstama užtepėle, virta vištiena, daržovių lazdelėmis. Puikiai tiks mityboje vengiantiems glitimo!

Receptą rasite čia.

Super paprastas marinatas sparneliams! Iškepa traškūs, skanutėliai, pirštelius apsilaižysite!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Iš šios tešlos kepti grybukai ypatingai kvapnūs ir gardūs. Tešlą galima gardinti pačiais įvairiausiais prieskoniais ar jų mišiniais. Kepant šiuos skanutėlius grybukus nuostabiai kvepės visi namai!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

Orkaitėje kepta vištienos krūtinėlė nebūtinai bus sausa - ją galia iškepti ypač minkštą ir sultingą! Su labai skaniu įdaru, tad garnyrui tereikės ryžių ar šviežių daržovių salotų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Ar kada esate ruošę kugelį keptuvėje? Jei ne, siūlome būtinai išbandyti. Skonis puikus, o paruošimas užtruks gerokai trumpiau ir nereikės kaisti orkaitės. Taip keptas kugelis labai skanus ir taupus. Į bulves dar tinka įmaišyti pakepintos mėsos gabaliukų arba mėgstamos maltos mėsos.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Šie greiti pyragėliai tobulai kremiški, skalsūs, žaviai atrodantys ir nuostabiai skanūs. Skoniu jie kažkuo primena Raffaello saldainius, kas nieko nuostabaus nes šiam receptui mus ir įkvėpė garsusis Raffaello tortas. 

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Labai skanūs pyragėliai su kopūstais, kurie puikiai tiks Kūčioms ar Adventui. Pyragėliui skanūs tiek šilti, tiek atvėsę.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Minkštučiai, natūraliai saldūs, tokie labai varškiniai ir na tiesiog tobuli sotiems, maistingiems pusryčiams. Skoniu jie primena švelnius varškėtukus, bet mums patinka net labiau. Aguonos ir citrinos žievelė tinka idealiai, bet ir be šių priedų blyneliai bus puikūs.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

LaMaistas.lt
Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital