Sultinga vištienos krūtinėlė orkaitėje lengvai ir greitai

AUTORIUS:
Elvyra
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 223)
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 223)
Sultinga vištienos krūtinėlė orkaitėje lengvai ir greitai
@ Shutterstock
Autorius apie receptą: Puikiai kepta vištiena orkaitėje - sultingai ir labai skani. Tik kai gaminsite būtinai tiksliai laikykitės recepto - vištieną pamirkykite sūriame vandenyje ir kepkite aukštoje Puikiai kepta vištiena orkaitėje - sultingai ir labai skani. Tik kai gaminsite būtinai tiksliai laikykitės recepto - vištieną pamirkykite sūriame vandenyje ir kepkite aukštoje temperatūroje, bet gana neilgai. Būtent taip paruošta vištiena man yra pati pačiausia! (...daugiau) Elvyra
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
2 vienetai vištienos krūtinėlės
2 šaukštai sviesto
0.5 šaukštelio prieskonių vištienai
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Dubenėlį pripilkite šilto (ne karšto) vandens, berkite dosniai druskos (kad vanduo gautųsi sūrus, puslitriui vandens dedu vieną-du šaukštus druskos), išmaišykite, kad ištirptų. Sudėkite vištieną ir palikite brinkti apie 15 minučių. Vanduo turėtų visiškai apsemti vištieną. Po 15 minučių išimkite vištieną, nuplaukite po šaltu vandeniu ir nusausinkite. Beje, galite vištieną pamerkti ir iš anksto, tik tada laikykite dubenį su vištiena ne kambario temperatūroje, o šaldytuve ir geriau nelaikykite ilgiau negu 5-6 valandų, nes vištiena bus per sūri.
2.
Ištepkite vištieną tirpintu sviestu ir įtrinkite prieskoniais iš abiejų pusių. Sudėkite į kepimo indą.
3.
Dėkite vištieną į iki 230 C įkaitintą orkaitę kepti 15 - 18 minučių. Jeigu norite labiau apskrudusios vištienos, į kepimo pabaigą galite 3-5 minutėms įjungti grilio režimą.
4.
Vištieną išimkite ir palikite 5 - 10 minučių pastovėti, prieš pjaustant (kad tuo metu vištiena neatvėstų, galite skardą pridengti folija arba rankšluostėliu).
AUTORIUS: Elvyra
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (37)
Jurgita
2020-09-16 13:51
Vis tiek kieta gavosi ATSAKYTI
Loreta
2020-09-12 12:59
Ačiū už tokį paprastą bet nepaprastai skanų receptą !!! Šeimyna kirto pirštus apsilaižydama. Pirmą kartą vištienos krūtinėlė tokia sultinga pavyko. ATSAKYTI
Rūta
2020-07-09 14:14
TO-BU-LA. Niekad sau negamindavau krūtinėlės, nes ji gi sausa.... O iš smulkintos kažką gamint irgi ne pati geriausia išeitis... Dabar reikės išmėgint kept cikloninėj krosnelėj.
P.S. Rašyta, kad ištriname prieskoniais. Tryniau. Tik į juos (pipirai, švieži krapai, česnakas, rozmarinai, gelsvės lapelis) įspaudžiau kelis lašus citrinos sulčių. Tikrai ne blogiau išėjo. ATSAKYTI
Aistė
2020-06-21 14:23
Gavosi net ir man, kuri nemoka mėsos kepti ATSAKYTI
Radvilė
2020-05-20 10:51
Receptas tikrai geras, sultinga, gražiai rusvai parudavo, super. ATSAKYTI
tttty
2020-05-01 14:51
Puikus receptas, rekomenduoju. Netepiau sviestu, po ranka jo nebuvo, tik suvilgiau aliejumi. Viskas puikiai, krūtinėlė minkšta, idealaus sūrumo, valgom jau antra diena. Galvoju, o jei visą vištą, pjautą per pusę, kepti tokiu pat principu? Reikės paeksperimentuoti. ATSAKYTI
Gabija
2020-02-26 00:11
Na medalis recepto išradėjui, kaip suprantu taip palaikius vištieną galimą ir troškiniams panaudoti ar net šašlykui, kepsniams, oj bandysiu, nes su orkaite tai stebuklai. Man tik ne apskrudo taip gražiai, bijojau ilgiau laikyti ir taip žiūrėjau skeptiškai be pjaustant ir še tau, šedevras! Ačiū ačiū ačiū! ATSAKYTI
Jurga
2020-01-23 18:46
Labai labai labai skanu. Didelis Ačiū už receptuką. ATSAKYTI
Viktoras
2019-12-10 06:30
Daug metu kepu krutinele ir vis gaudavosi sausa,o pagal si receptuka iskepus.... valgai ir sustoti negali,SUPER !!!! Tik nereikia uzdengti niekuo,labai graziai apskrus. ATSAKYTI
rolas
2019-07-29 14:32
O galima žuvi taip pat kepti? tik su žuvies prieskoniais ATSAKYTI
Viktoras
2019-12-10 06:36
Gera mintis,reikes butinai pabandyti,manau turetu gautis taip pat sultingai,skaniai. ATSAKYTI
Rolas
2019-07-29 14:31
Išėjo viskas, gal ka patobulinti patartut?
ATSAKYTI
Irena
2019-10-06 15:38
Galima vištieną mirkyti kondensuotame nesaldintame piene. Gaunasi tikrai sultinga. ATSAKYTI
Aurelija
2019-06-13 19:28
Ačiū. Gavosi sultinga, kepiau 18 min. Labai greitai, super. ATSAKYTI
Živilė
2019-05-08 15:15
Ačiū, šis receptukas tobulas, ypač su kumpiuko ir šampinjonų padažiuku ant viršaus ATSAKYTI
Arvis
2020-09-15 19:30
Padaziuko receptuka jeigu galir? Aciu! ATSAKYTI
Indrė
2019-03-11 12:33
O ar reikia kepimo indą uždengti? ATSAKYTI
Gintarė
2019-03-11 12:48
Uždengti nereikia :) ATSAKYTI
Indrė
2019-03-11 13:11
Ačių, vos nepadariau lemtingos klaidos :D ATSAKYTI
Renata
2018-10-04 10:03
Labai patiko. Vel pamegau vistiena :D ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital