Sultinga vištienos krūtinėlė orkaitėje lengvai ir greitai

AUTORIUS:
Elvyra
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 284)
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 284)
Sultinga vištienos krūtinėlė orkaitėje lengvai ir greitai
@ Shutterstock
Autorius apie receptą: Puikiai kepta vištiena orkaitėje - sultingai ir labai skani. Tik kai gaminsite būtinai tiksliai laikykitės recepto - vištieną pamirkykite sūriame vandenyje ir kepkite aukštoje Puikiai kepta vištiena orkaitėje - sultingai ir labai skani. Tik kai gaminsite būtinai tiksliai laikykitės recepto - vištieną pamirkykite sūriame vandenyje ir kepkite aukštoje temperatūroje, bet gana neilgai. Būtent taip paruošta vištiena man yra pati pačiausia! (...daugiau) Elvyra
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
2 vienetai vištienos krūtinėlės
2 šaukštai sviesto
0.5 šaukštelio prieskonių vištienai
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Dubenėlį pripilkite šilto (ne karšto) vandens, berkite dosniai druskos (kad vanduo gautųsi sūrus, puslitriui vandens dedu vieną-du šaukštus druskos), išmaišykite, kad ištirptų. Sudėkite vištieną ir palikite brinkti apie 15 minučių. Vanduo turėtų visiškai apsemti vištieną. Po 15 minučių išimkite vištieną, nuplaukite po šaltu vandeniu ir nusausinkite. Beje, galite vištieną pamerkti ir iš anksto, tik tada laikykite dubenį su vištiena ne kambario temperatūroje, o šaldytuve ir geriau nelaikykite ilgiau negu 5-6 valandų, nes vištiena bus per sūri.
2.
Ištepkite vištieną tirpintu sviestu ir įtrinkite prieskoniais iš abiejų pusių. Sudėkite į kepimo indą.
3.
Dėkite vištieną į iki 230 C įkaitintą orkaitę kepti 15 - 18 minučių. Jeigu norite labiau apskrudusios vištienos, į kepimo pabaigą galite 3-5 minutėms įjungti grilio režimą.
4.
Vištieną išimkite ir palikite 5 - 10 minučių pastovėti, prieš pjaustant (kad tuo metu vištiena neatvėstų, galite skardą pridengti folija arba rankšluostėliu).
AUTORIUS: Elvyra
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (50)
Aurelijus
2021-05-05 12:59
Kepiau 18 min. 230C temperatūroje, su termometru. Praėjus nurodytam kepimo laikui, vištienos vidinė temperatūra 64C. :( Senu sovietiniu standartu saugi vištienos temperatūra buvo berods 82C, JAV FDA rekomenduojama temperatūra turi būti ne mažiau 74C ATSAKYTI
Greta
2021-05-05 15:08
Gal labai stortas filė gabalas buvo ar su orkaitė kažkas nevisai gerai? Man net žemesnėje temperatūroje spėja iškepti. Nepamirškite ir, kad išėmus iš orkaitės, vištiena yra karšta ir dar kurį laiką kepa viduje. ATSAKYTI
Lija
2021-04-22 21:52
Nebuvo sultinga...kažkodėl ATSAKYTI
Viktorija
2021-04-12 22:31
Nu pasaka! Tikrai labai skani krutinėlė. Puikus receptas, rekomenduoju išbandyt. ATSAKYTI
Ro
2021-04-05 19:50
Idomu o ar galeciau taip pat iskepti kalakutienos krutinele??? ATSAKYTI
Agnė
2021-04-06 09:36
Žinoma, tik reikės koreguoti kepimo laiką, nes kalakuto krūtinėlė būna didesnė ir storesnė, tai per tiek laiko gali nespėt iškept :) ATSAKYTI
Julija
2021-03-02 19:39
Elvyra, Jūsų krūtinėlė nuostabi, net nemaniau, kad taip gali pavykti namų sąlygomis. Ačiū! ATSAKYTI
crew slut
2021-01-26 16:53
GERAS ATSAKYTI
Išbandžiau
2020-11-24 08:55
Gavosi skani, nesausa, bet tas sviestas, orkaitėje degt pradėjo, tai pilna virtuvė dūmų buvo. Gal geriau aliejumi tept. ATSAKYTI
Arturas
2020-09-27 17:04
Sportuoju ir visa laika valgiau virta vistienos krutinele kuri labai sausa ir atsibodus.o ce tikrai geras receptas lb skanei gavosi.as istepiau vistiena alivuogiu alejumi o ne svestu ir gavos tikrai skanei.aciu uz recepta. ATSAKYTI
Zara
2020-11-02 10:16
Skanei ATSAKYTI
Sportuoji
2020-11-12 20:26
Bet esi visiškai beraštis. ATSAKYTI
Jurgita
2020-09-16 13:51
Vis tiek kieta gavosi ATSAKYTI
Loreta
2020-09-12 12:59
Ačiū už tokį paprastą bet nepaprastai skanų receptą !!! Šeimyna kirto pirštus apsilaižydama. Pirmą kartą vištienos krūtinėlė tokia sultinga pavyko. ATSAKYTI
Rūta
2020-07-09 14:14
TO-BU-LA. Niekad sau negamindavau krūtinėlės, nes ji gi sausa.... O iš smulkintos kažką gamint irgi ne pati geriausia išeitis... Dabar reikės išmėgint kept cikloninėj krosnelėj.
P.S. Rašyta, kad ištriname prieskoniais. Tryniau. Tik į juos (pipirai, švieži krapai, česnakas, rozmarinai, gelsvės lapelis) įspaudžiau kelis lašus citrinos sulčių. Tikrai ne blogiau išėjo. ATSAKYTI
Aistė
2020-06-21 14:23
Gavosi net ir man, kuri nemoka mėsos kepti ATSAKYTI
Radvilė
2020-05-20 10:51
Receptas tikrai geras, sultinga, gražiai rusvai parudavo, super. ATSAKYTI
tttty
2020-05-01 14:51
Puikus receptas, rekomenduoju. Netepiau sviestu, po ranka jo nebuvo, tik suvilgiau aliejumi. Viskas puikiai, krūtinėlė minkšta, idealaus sūrumo, valgom jau antra diena. Galvoju, o jei visą vištą, pjautą per pusę, kepti tokiu pat principu? Reikės paeksperimentuoti. ATSAKYTI
Gabija
2020-02-26 00:11
Na medalis recepto išradėjui, kaip suprantu taip palaikius vištieną galimą ir troškiniams panaudoti ar net šašlykui, kepsniams, oj bandysiu, nes su orkaite tai stebuklai. Man tik ne apskrudo taip gražiai, bijojau ilgiau laikyti ir taip žiūrėjau skeptiškai be pjaustant ir še tau, šedevras! Ačiū ačiū ačiū! ATSAKYTI
Jurga
2020-01-23 18:46
Labai labai labai skanu. Didelis Ačiū už receptuką. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
grilio patiekalai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital