Sultinga vištienos krūtinėlė orkaitėje lengvai ir greitai

AUTORIUS:
Elvyra
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 183)
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 183)
Sultinga vištienos krūtinėlė orkaitėje lengvai ir greitai
@ Shutterstock
Autorius apie receptą: Puikiai kepta vištiena orkaitėje - sultingai ir labai skani. Tik kai gaminsite būtinai tiksliai laikykitės recepto - vištieną pamirkykite sūriame vandenyje ir kepkite aukštoje Puikiai kepta vištiena orkaitėje - sultingai ir labai skani. Tik kai gaminsite būtinai tiksliai laikykitės recepto - vištieną pamirkykite sūriame vandenyje ir kepkite aukštoje temperatūroje, bet gana neilgai. Būtent taip paruošta vištiena man yra pati pačiausia! (...daugiau) Elvyra
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
2 vienetai vištienos krūtinėlės
2 šaukštai sviesto
0.5 šaukštelio prieskonių vištienai
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Dubenėlį pripilkite šilto (ne karšto) vandens, berkite dosniai druskos (kad vanduo gautųsi sūrus, puslitriui vandens dedu vieną-du šaukštus druskos), išmaišykite, kad ištirptų. Sudėkite vištieną ir palikite brinkti apie 15 minučių. Vanduo turėtų visiškai apsemti vištieną. Po 15 minučių išimkite vištieną, nuplaukite po šaltu vandeniu ir nusausinkite. Beje, galite vištieną pamerkti ir iš anksto, tik tada laikykite dubenį su vištiena ne kambario temperatūroje, o šaldytuve ir geriau nelaikykite ilgiau negu 5-6 valandų, nes vištiena bus per sūri.
2.
Ištepkite vištieną tirpintu sviestu ir įtrinkite prieskoniais iš abiejų pusių. Sudėkite į kepimo indą.
3.
Dėkite vištieną į iki 230 C įkaitintą orkaitę kepti 15 - 18 minučių. Jeigu norite labiau apskrudusios vištienos, į kepimo pabaigą galite 3-5 minutėms įjungti grilio režimą.
4.
Vištieną išimkite ir palikite 5 - 10 minučių pastovėti, prieš pjaustant (kad tuo metu vištiena neatvėstų, galite skardą pridengti folija arba rankšluostėliu).
AUTORIUS: Elvyra
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (30)
Gabija
2020-02-26 00:11
Na medalis recepto išradėjui, kaip suprantu taip palaikius vištieną galimą ir troškiniams panaudoti ar net šašlykui, kepsniams, oj bandysiu, nes su orkaite tai stebuklai. Man tik ne apskrudo taip gražiai, bijojau ilgiau laikyti ir taip žiūrėjau skeptiškai be pjaustant ir še tau, šedevras! Ačiū ačiū ačiū! ATSAKYTI
Jurga
2020-01-23 18:46
Labai labai labai skanu. Didelis Ačiū už receptuką. ATSAKYTI
Viktoras
2019-12-10 06:30
Daug metu kepu krutinele ir vis gaudavosi sausa,o pagal si receptuka iskepus.... valgai ir sustoti negali,SUPER !!!! Tik nereikia uzdengti niekuo,labai graziai apskrus. ATSAKYTI
rolas
2019-07-29 14:32
O galima žuvi taip pat kepti? tik su žuvies prieskoniais ATSAKYTI
Viktoras
2019-12-10 06:36
Gera mintis,reikes butinai pabandyti,manau turetu gautis taip pat sultingai,skaniai. ATSAKYTI
Rolas
2019-07-29 14:31
Išėjo viskas, gal ka patobulinti patartut?
ATSAKYTI
Irena
2019-10-06 15:38
Galima vištieną mirkyti kondensuotame nesaldintame piene. Gaunasi tikrai sultinga. ATSAKYTI
Aurelija
2019-06-13 19:28
Ačiū. Gavosi sultinga, kepiau 18 min. Labai greitai, super. ATSAKYTI
Živilė
2019-05-08 15:15
Ačiū, šis receptukas tobulas, ypač su kumpiuko ir šampinjonų padažiuku ant viršaus ATSAKYTI
Indrė
2019-03-11 12:33
O ar reikia kepimo indą uždengti? ATSAKYTI
Gintarė
2019-03-11 12:48
Uždengti nereikia :) ATSAKYTI
Indrė
2019-03-11 13:11
Ačių, vos nepadariau lemtingos klaidos :D ATSAKYTI
Renata
2018-10-04 10:03
Labai patiko. Vel pamegau vistiena :D ATSAKYTI
Marius
2018-09-25 21:54
Labai skani vistiena gavosi ATSAKYTI
Saulius
2018-06-10 19:49
Gavos labai sultinga ir skani. Dėkui ATSAKYTI
Violeta
2018-05-11 16:53
O as neisdrysus, pasigaminau krutineles pagal kita recepta. Neisdrysau del to, kad pagal visus fizikos desnius, druska sugeria dregme. Niekaip neisivaizduoju, kad ismirkius tokiam stipriam druskos tirpale, krutinele isliks minksta ir sultinga!!! Todel, vel ir vel skaitau komentarus ir negaliu patiket, kad visoms ji gavosi sultinga!Na, bet kita kart gal pasirysiu ir isbandysiu si recepta :) ATSAKYTI
Ona
2019-03-23 08:50
Tai ir sako kad nereikia ilgai mirkyti ATSAKYTI
Ema
2018-04-28 16:11
AČIŪ UŽ ŠĮ RECEPTUKĄ ATSAKYTI
Dovilė
2018-04-10 17:36
Labai labai LABAI ačiū už receptą. Aš apakus, kaip skaniai ir sultingai gavosi :") ATSAKYTI
Elvyra
2018-04-10 22:57
Labai smagu, kad patiko :) Šis receptas vienas iš tų genialiai paprastų, bet tikrai puikių, smagu, kad ne tik man vienai jis gardus :-) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
salotos, mišrainės
užkandžiai
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital