Sultinga vištienos krūtinėlė orkaitėje lengvai ir greitai

AUTORIUS:
Elvyra
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 417)
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 417)
Sultinga vištienos krūtinėlė orkaitėje lengvai ir greitai
@ Shutterstock
Autorius apie receptą: Puikiai kepta vištiena orkaitėje - sultingai ir labai skani. Tik kai gaminsite būtinai tiksliai laikykitės recepto - vištieną pamirkykite sūriame vandenyje ir kepkite aukštoje Puikiai kepta vištiena orkaitėje - sultingai ir labai skani. Tik kai gaminsite būtinai tiksliai laikykitės recepto - vištieną pamirkykite sūriame vandenyje ir kepkite aukštoje temperatūroje, bet gana neilgai. Būtent taip paruošta vištiena man yra pati pačiausia! (...daugiau) Elvyra
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
2 vienetai vištienos krūtinėlės
2 šaukštai sviesto
0.5 šaukštelio prieskonių vištienai
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Dubenėlį pripilkite šilto (ne karšto) vandens, berkite dosniai druskos (kad vanduo gautųsi sūrus, puslitriui vandens dedu vieną-du šaukštus druskos), išmaišykite, kad ištirptų. Sudėkite vištieną ir palikite brinkti apie 15 minučių. Vanduo turėtų visiškai apsemti vištieną. Po 15 minučių išimkite vištieną, nuplaukite po šaltu vandeniu ir nusausinkite. Beje, galite vištieną pamerkti ir iš anksto, tik tada laikykite dubenį su vištiena ne kambario temperatūroje, o šaldytuve ir geriau nelaikykite ilgiau negu 5-6 valandų, nes vištiena bus per sūri.
2.
Ištepkite vištieną tirpintu sviestu ir įtrinkite prieskoniais iš abiejų pusių. Sudėkite į kepimo indą.
3.
Dėkite vištieną į iki 230 C įkaitintą orkaitę kepti 15 - 18 minučių. Jeigu norite labiau apskrudusios vištienos, į kepimo pabaigą galite 3-5 minutėms įjungti grilio režimą.
4.
Vištieną išimkite ir palikite 5 - 10 minučių pastovėti, prieš pjaustant (kad tuo metu vištiena neatvėstų, galite skardą pridengti folija arba rankšluostėliu).
AUTORIUS: Elvyra
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (63)
Gedas
2023-08-22 19:16
Dėkoju už puikų receptą. Kepu gal kokį dešimtą kartą ir vis taip pat skaniai gaunasi. Tik kepimo laiką pailginau iki 30min. ir temperarūrą sumažinau iki 200. Niekas neprisvyla, neperkepa, neperdžiūva. Vištiena minkštai valgosi ir šalta (palaikyta šaldytuve). Labai tinka sumuštiniams su balta duona/agurkais/sūriu. ATSAKYTI
Alina
2023-05-11 13:02
Pas mane irgi zalia vistiena, tai kepu 230 laipsniu 30min ATSAKYTI
Nira
2023-03-24 18:21
Man po 17 min kepant 230C tempertaūroje, vidus buvo žalias. ATSAKYTI
Svetlana
2023-01-13 15:14
Ar įpjauti prieš mirkant? ATSAKYTI
Aistė
2023-01-16 10:43
Nereikia įpjauti prieš mirkant :) ATSAKYTI
Oksana
2022-09-24 08:00
O jei krutinėlė per didele galima ja per puse perpjauti ATSAKYTI
Simona
2022-06-14 00:33
Kepti su vejeliu ar be ? :) ATSAKYTI
Nihala
2022-04-23 15:39
Nuostabu anksčiau valgydavau krūtinėlę tik dėl to nes ten nėra kaulų, bet būdavo labai sausą, o dabar nei kaulų nei sausa ATSAKYTI
Kristina
2022-01-18 14:17
Gavosi tobulai! ATSAKYTI
Gerda
2021-11-02 23:14
Tobulai gavos ❤️ ATSAKYTI
Lulu
2021-08-22 20:22
Kazkodel neisejo sultinga ATSAKYTI
Aurelijus
2021-05-05 12:59
Kepiau 18 min. 230C temperatūroje, su termometru. Praėjus nurodytam kepimo laikui, vištienos vidinė temperatūra 64C. :( Senu sovietiniu standartu saugi vištienos temperatūra buvo berods 82C, JAV FDA rekomenduojama temperatūra turi būti ne mažiau 74C ATSAKYTI
Greta
2021-05-05 15:08
Gal labai stortas filė gabalas buvo ar su orkaitė kažkas nevisai gerai? Man net žemesnėje temperatūroje spėja iškepti. Nepamirškite ir, kad išėmus iš orkaitės, vištiena yra karšta ir dar kurį laiką kepa viduje. ATSAKYTI
Lija
2021-04-22 21:52
Nebuvo sultinga...kažkodėl ATSAKYTI
Viktorija
2021-04-12 22:31
Nu pasaka! Tikrai labai skani krutinėlė. Puikus receptas, rekomenduoju išbandyt. ATSAKYTI
Ro
2021-04-05 19:50
Idomu o ar galeciau taip pat iskepti kalakutienos krutinele??? ATSAKYTI
Agnė
2021-04-06 09:36
Žinoma, tik reikės koreguoti kepimo laiką, nes kalakuto krūtinėlė būna didesnė ir storesnė, tai per tiek laiko gali nespėt iškept :) ATSAKYTI
Vilma
2022-02-07 16:30
Pjauk krūtinelę kalakuto per puse į rankovę,pabaigoj kepimo viršų rankoves perkerpu,visas sultinukas susigeria i rankovę.Aišku aš macavoju kitu būdu.
ATSAKYTI
Julija
2021-03-02 19:39
Elvyra, Jūsų krūtinėlė nuostabi, net nemaniau, kad taip gali pavykti namų sąlygomis. Ačiū! ATSAKYTI
crew slut
2021-01-26 16:53
GERAS ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital