Sultinga vištienos krūtinėlė orkaitėje lengvai ir greitai

AUTORIUS:
Elvyra
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 95)
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 95)
Sultinga vištienos krūtinėlė orkaitėje lengvai ir greitai
@ Shutterstock
Autorius apie receptą: Puikiai kepta vištiena orkaitėje - sultingai ir labai skani. Tik kai gaminsite būtinai tiksliai laikykitės recepto - vištieną pamirkykite sūriame vandenyje ir kepkite aukštoje Puikiai kepta vištiena orkaitėje - sultingai ir labai skani. Tik kai gaminsite būtinai tiksliai laikykitės recepto - vištieną pamirkykite sūriame vandenyje ir kepkite aukštoje temperatūroje, bet gana neilgai. Būtent taip paruošta vištiena man yra pati pačiausia! (...daugiau) Elvyra
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
2 vienetai vištienos krūtinėlės
2 šaukštai sviesto
0.5 šaukštelio prieskonių vištienai
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Dubenėlį pripilkite šilto (ne karšto) vandens, berkite dosniai druskos (kad vanduo gautųsi sūrus, puslitriui vandens dedu vieną-du šaukštus druskos), išmaišykite, kad ištirptų. Sudėkite vištieną ir palikite brinkti apie 15 minučių. Vanduo turėtų visiškai apsemti vištieną. Po 15 minučių išimkite vištieną, nuplaukite po šaltu vandeniu ir nusausinkite. Beje, galite vištieną pamerkti ir iš anksto, tik tada laikykite dubenį su vištiena ne kambario temperatūroje, o šaldytuve ir geriau nelaikykite ilgiau negu 5-6 valandų, nes vištiena bus per sūri.
2.
Ištepkite vištieną tirpintu sviestu ir įtrinkite prieskoniais iš abiejų pusių. Sudėkite į kepimo indą.
3.
Dėkite vištieną į iki 230 C įkaitintą orkaitę kepti 15 - 18 minučių. Jeigu norite labiau apskrudusios vištienos, į kepimo pabaigą galite 3-5 minutėms įjungti grilio režimą.
4.
Vištieną išimkite ir palikite 5 - 10 minučių pastovėti, prieš pjaustant (kad tuo metu vištiena neatvėstų, galite skardą pridengti folija arba rankšluostėliu).
AUTORIUS: Elvyra
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (17)
Renata
2018-10-04 10:03
Labai patiko. Vel pamegau vistiena :D ATSAKYTI
Marius
2018-09-25 21:54
Labai skani vistiena gavosi ATSAKYTI
Saulius
2018-06-10 19:49
Gavos labai sultinga ir skani. Dėkui ATSAKYTI
Violeta
2018-05-11 16:53
O as neisdrysus, pasigaminau krutineles pagal kita recepta. Neisdrysau del to, kad pagal visus fizikos desnius, druska sugeria dregme. Niekaip neisivaizduoju, kad ismirkius tokiam stipriam druskos tirpale, krutinele isliks minksta ir sultinga!!! Todel, vel ir vel skaitau komentarus ir negaliu patiket, kad visoms ji gavosi sultinga!Na, bet kita kart gal pasirysiu ir isbandysiu si recepta :) ATSAKYTI
Ema
2018-04-28 16:11
AČIŪ UŽ ŠĮ RECEPTUKĄ ATSAKYTI
Dovilė
2018-04-10 17:36
Labai labai LABAI ačiū už receptą. Aš apakus, kaip skaniai ir sultingai gavosi :") ATSAKYTI
Elvyra
2018-04-10 22:57
Labai smagu, kad patiko :) Šis receptas vienas iš tų genialiai paprastų, bet tikrai puikių, smagu, kad ne tik man vienai jis gardus :-) ATSAKYTI
Ramune
2018-03-26 01:57
Labai skaniai isejo!
Kepiau 23minutes 235 temperaturoje ir matavau ar iskepe su mesos termometru.
Anksciau kepdavau krutinele 45min 180 tenperaturoje, bet visada sausa iseidavo.
Tikrai gaminsiu dar! ATSAKYTI
Inga
2018-01-17 11:41
Labai skanu, as forma istepiau sviestu gausiai ir buvo labai minksta net ir salta ATSAKYTI
Jonas
2017-12-16 16:18
Puikiai gavosi ATSAKYTI
Asta
2017-12-02 11:50
Gavosi sausa, nors sviesto dėjau netgi daugiau nei parašyta. ATSAKYTI
Vaida
2017-12-02 16:30
O man labai gerai gavosi. Gal perkepėte jus? Nes orkaitė orkaitei nelygi ir krūtinėlės būna skirtingų dydžių, pabandykite kitąsyk kepti šiek tiek trumpiau, patikrinkite vis, ar jau iškepė. O vištieną aš mirkiau ilgiau, kokią valandą ATSAKYTI
Asta
2017-12-14 22:02
Reiks pabandyti trumpiau kepti, man amžinai baisu, jog gali būti nedakepusi ATSAKYTI
Vaida
2017-12-15 09:07
Pabandykite, nes perkepimas yra pati pagrindinė sausumo priežastis. Jeigu nedrąsu, galite pabandyti įsigyti mėsos termometrą. Jų būna indų ar kulinarijos prekių parduotuvėse, gal ir didesniuose prekybos centruose ar internete ir tikrai nėra brangūs. Tada juo pamatuotumėte ir būtų ramu, nes mėsa būna saugiai iškepusi, kai temperatūra kepsniuko viduje pasiekia 74 laipsnius. ATSAKYTI
R.
2017-08-03 18:33
O kepti vandenyje,folijoje ar sausai? ATSAKYTI
Vaida
2017-12-15 09:09
Tiesiog sausai, paprasčiausiai padėjus į kepimo indą (aš naudoju keramikinę kepimo formą). Kadangi krūtinėlė prieš tai išmirkoma ir kepama aukštoje temperatūroje, bet neilgai, į nieką vynioti nebūtina :) ATSAKYTI
Olivija
2017-05-13 23:34
Tikrai labai sultinga ir skani vistiena pavyko, aciu ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
kūčių patiekalai
kalėdų patiekalai
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis