Nuostabus maskarponės sūrio pyragas su aguonomis

AUTORIUS:
Dovilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 56)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 56)
Maskarponės sūrio pyragas su aguonomis
Maskarponės sūrio pyragas su aguonomis
Maskarponės sūrio pyragas su aguonomis
Autorius apie receptą: Šventiškas, tirpstantis burnoje ir tikrai nesudėtingai pagaminamas. Jeigu mėgstate aguoninius skanėstus, būtinai jį išbandykite. O jeigu norite dar greičiau, aguonų Šventiškas, tirpstantis burnoje ir tikrai nesudėtingai pagaminamas. Jeigu mėgstate aguoninius skanėstus, būtinai jį išbandykite. O jeigu norite dar greičiau, aguonų sluoksniui galite naudoti aguoninį pyragų įdarą, kur būna parduodamas skardinėse (tiesiog į jį įmaišykite porą kiaušinių ir tirpinto sviesto). Kepiau 21 cm skersmens torto formoje. (...daugiau) Dovilė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Pagrindui:
150 gramų sausainių (tinka Selga, Gaidelis ir kt.)
70 gramų sviesto
1 sluoksnis:
200 gramų aguonų
80 gramų cukraus
2 vienetai kiaušinių
50 gramų sviesto
2 šaukštai miltų
2 sluoksnis:
250 gramų maskarponės sūrio
250 gramų kreminės varškės
200 gramų kondensuoto pieno, saldinto
3 vienetai kiaušinių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Pirmiausia pasiruoškite aguonas, tą galima padaryti ir iš vakaro. Aguonas užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite pastovėti bent porai valandų (galima ir per naktį). Tada gerai nusunkite ir sumalkite mėsmale arba tiesiog susmulkinkite virtuvės kombainu arba blenderiu (aš smulkinau blenderiu).
2.
Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių. Pagrindui sausainius sutrupinkite ir sumaišykite su tirpintu sviestu. Torto formą atsegamais kraštais (naudojau 21 cm skersmens) išklokite kepimo popieriumi ir į ją suberkite sausainių trupinius ir rankomis paspauskite, kad gautųsi pagrindas. Jį šaukite į orkaitę ir kepkite apie 10 min, jog truputį sutvirtėtų.
3.
Kol kepa pagrindas, pasiruoškime aguonų ir maskarponės sūrio mases. Aguonų masei sumaltas aguonas sumaišykite su tirpintu sviestu, miltais, cukrumi bei kiaušiniais ir gerai išmaišykite iki masė bus vientisa.
4.
Sūrio masei (visi ingredientai geriausia, kad būtų kambario temperatūros) maskarponę šaukštu išsukite su kremine varške ir kondensuotu pienu iki vientisos konsistencijos. Po vieną muškite kiaušinius ir gerai išmaišykite po kiekvieno. Tik maišykite šaukštu, mikseriu neplakite, nes mums reikia tik kad masė būtų vientisa, o plakant į ją gali patekti per daug oro ir pyrago viršus kepant suskilinės.
5.
Ant sausainių pagrindo dėkite aguonų masę, o ant jos atsargiai užpilkite maskarponės masę. Šaukite į orkaitę, sumažinkite jos temperatūrą iki 150 laipsnių ir kepkite apie valandą (iki maskarponės masė bus tvirta šonuose, o centre gali dar truputį ir liūliuoti, viskas tvarkoje, nes pyragui šalant sustings). Tada praverkite orkaitės dureles ir leiskite pyragui orkaitėje pamažu atvėsti.
6.
Atvėsusį jį perkelkite į šaldytuvą ir ten prieš valgant palaikykite bent 4-6 valandas (idealu - per naktį). Jeigu norisi dar šventiškiau, pyrago viršų galite papuošti plakta grietinėle ar uogomis (sanguolės bei bruknės čia tinka tobulai), tada bus jau ne pyragas, o visas tortas :-) Skanaus!
AUTORIUS: Dovilė
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (36)
Ina
2019-02-22 21:41
Pilant maskarpones sluokni ant virsaus jis atsidure per viduri, isstumdamas aguo u mase i so us. Tad gavosi aguo os is sonu, maskarpone viduryje ATSAKYTI
Dovilė
2019-02-24 15:54
Pilti reikia labai atsargiai, pamažu ir iš neaukštai (kai kad piltumėte papildomą žele sluoksnį ant žele torto viršaus) arba net paskleisti šaukštu, nes paskubėjus būtent gali nutikti taip kaip rašote - dėl sunkio jėgos maskarponė išstums aguonas. Dar gali būti, kad aguonų masėje liko per daug vadens, jas reikėtų tikrai gerai nusunkti. ATSAKYTI
Agnė
2019-01-31 11:28
Ar pyrago viršus tikrai sustingsta ? Baisu, kad viduriukas bus nesustingęs. Turiu mažai patirties su pyragais, patarkite ar iš pirmo karto gausis :) ATSAKYTI
Linutė
2019-01-31 12:11
Sustingsta, bet tik gerai atvėsęs ir pastovėjęs šaldytuve :) Kai iš orkaitės ištrauksit, gali būti dar gerokai judantis :) ATSAKYTI
Agne
2019-01-31 15:12
Darysiu pyragą į 26 cm skardą, autorė rekomendavo dėti visko 1,5 karto. Tai geriau dėti 4 ar 5 kiaušinius ? Ar jie turės įtakos sustingimui ? ATSAKYTI
Dovilė
2019-02-24 15:55
Jeigu kiaušiniai mažesni, dėkite 5, o jeigu didesni (pvz. L dydžio), pakaks ir 4 :-) ATSAKYTI
Rasa
2018-07-04 16:42
Ar galima i krema nedeti kondensuoto pieno, ar viskas pavyks? ATSAKYTI
Dovilė
2018-07-05 12:20
Galima, bet tada vietoje jo įdėkite apie 100g cukraus ir 100g grietinės arba grietinėlės, tada tikrai pavyks ne mažiau skanus :-) ATSAKYTI
daiva
2018-03-26 22:23
o jeigu mano skarda 20 cm.,nieko? ATSAKYTI
Dovilė
2018-03-27 08:44
Tikrai nieko tokio, tas vienas centimetras nelabai ką keičia :-) ATSAKYTI
Klausimas
2017-12-30 13:43
Ar galima naudot tik maskarponę ir kondensuotą pieną? Turiu indelį 500 g. Ir nesinori likusio kiekio išmest. ATSAKYTI
Dovilė
2017-12-30 14:16
Žinoma, galima. Naudojant tik maskarponę, viršutinis sluoksnis bus dar kremiškesnis :-) ATSAKYTI
Dalia
2017-12-28 15:23
O jei mano forma 26cm tai kiekius didinti keliom dalim ? :) ATSAKYTI
Dovilė
2017-12-30 14:18
Didinkite daugmaž 1.5 karto viską :-) ATSAKYTI
Aire
2017-12-23 12:28
Sveiki, susiruosiau gaminti,nes labai suzavejo. Taciau neisivaizduoju,kaip apvalia forma iskloti kepimo popieriumi lygiai, kad pyragas butu be rauksliu... ATSAKYTI
Dovilė
2017-12-23 13:44
Tas lengviau negu atrodo :) Aš darau taip - nuimu tos apvalios formos kraštus, tada ant apvalaus formos pagrindo uždedu kvadratinį kepimo popieriaus lapą (kad būtų didesnis už tą apvalų pagrindą), o tada atsargiai uždedu formos kraštus, jog jie standžiai prispaustų popierių. Tą darant popierius labai gražiai išsitempia :) Išsikišusius popieriaus kraštus tiesiog apkerpu žirklėmis. O formos šonų aš popieriumi nekloju, tiesiog juos patepu sviestu, o prieš išimdama pyragą atsargiai palei kraštus dar perbraukiu aštriu peiliuku. ATSAKYTI
Aire
2017-12-23 15:28
Aciu. Dabar jau baigiu pasiruosti visas dalis ir klosiu popieriumi ir sausiu i orkaite. Graziu svenciu! ATSAKYTI
Aire
2017-12-27 14:05
Superinis,labai patiko. Aciu uz recepta! ATSAKYTI
Lina
2017-12-23 12:23
Sakykit, o kremine varske tinka is pokeliu tokia.ale grūdėta? ATSAKYTI
Dovilė
2017-12-23 13:48
Varškė iš kvadratinių pakelių tikrai tinka. Tiesiog ją sutrinkite virtuvės kombainu arba rankiniu elektriniu trintuvu (arba dar per sietelį galima pertrinti, bet elektriniais prietaisais susitrina gražiau), jog būtų vientisa. Jeigu sunkiau trintųsi (būna, nes kai kurios kvadratinės varškės sausesnės už kitas), įpilkite 1-3 šaukštus pieno arba įdėkite grietinės. Iš kvadratinių pakelių man labiausiai pyragams tinka Rokiškio arba Žemaitijos pieno 9% varškytės, nes jos labai minkštos, drėgnėsnės, tad lengvai susitrina.

O va grūdėta varškė (kur būna plastikiniuose indeliuose ar kibirėliuose ir grūdeliai tokia labai stambūs) gali ir netikti, nes ji paprastai būna sūresnė ir tas sūrumas gali jaustis pyrage. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis