Nuostabus maskarponės sūrio pyragas su aguonomis

AUTORIUS:
Dovilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 25)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 25)
Maskarponės sūrio pyragas su aguonomis
Maskarponės sūrio pyragas su aguonomis
Maskarponės sūrio pyragas su aguonomis
Autorius apie receptą: Šventiškas, tirpstantis burnoje ir tikrai nesudėtingai pagaminamas. Jeigu mėgstate aguoninius skanėstus, būtinai jį išbandykite. O jeigu norite dar greičiau, aguonų Šventiškas, tirpstantis burnoje ir tikrai nesudėtingai pagaminamas. Jeigu mėgstate aguoninius skanėstus, būtinai jį išbandykite. O jeigu norite dar greičiau, aguonų sluoksniui galite naudoti aguoninį pyragų įdarą, kur būna parduodamas skardinėse (tiesiog į jį įmaišykite porą kiaušinių ir tirpinto sviesto). Kepiau 21 cm skersmens torto formoje. (...daugiau) Dovilė
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
1 sluoksnis:
200 gramų aguonų
80 gramų cukraus
2 vienetai kiaušinių
50 gramų sviesto
2 šaukštai miltų
2 sluoksnis:
250 gramų maskarponės sūrio
250 gramų kreminės varškės
200 gramų kondensuoto pieno, saldinto
3 vienetai kiaušinių
Pagrindui:
150 gramų sausainių (tinka Selga, Gaidelis ir kt.)
70 gramų sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Pirmiausia pasiruoškite aguonas, tą galima padaryti ir iš vakaro. Aguonas užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite pastovėti bent porai valandų (galima ir per naktį). Tada gerai nusunkite ir sumalkite mėsmale arba tiesiog susmulkinkite virtuvės kombainu arba blenderiu (aš smulkinau blenderiu).
2.
Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių. Pagrindui sausainius sutrupinkite ir sumaišykite su tirpintu sviestu. Torto formą atsegamais kraštais (naudojau 21 cm skersmens) išklokite kepimo popieriumi ir į ją suberkite sausainių trupinius ir rankomis paspauskite, kad gautųsi pagrindas. Jį šaukite į orkaitę ir kepkite apie 10 min, jog truputį sutvirtėtų.
3.
Kol kepa pagrindas, pasiruoškime aguonų ir maskarponės sūrio mases. Aguonų masei sumaltas aguonas sumaišykite su tirpintu sviestu, miltais, cukrumi bei kiaušiniais ir gerai išmaišykite iki masė bus vientisa.
4.
Sūrio masei (visi ingredientai geriausia, kad būtų kambario temperatūros) maskarponę šaukštu išsukite su kremine varške ir kondensuotu pienu iki vientisos konsistencijos. Po vieną muškite kiaušinius ir gerai išmaišykite po kiekvieno. Tik maišykite šaukštu, mikseriu neplakite, nes mums reikia tik kad masė būtų vientisa, o plakant į ją gali patekti per daug oro ir pyrago viršus kepant suskilinės.
5.
Ant sausainių pagrindo dėkite aguonų masę, o ant jos atsargiai užpilkite maskarponės masę. Šaukite į orkaitę, sumažinkite jos temperatūrą iki 150 laipsnių ir kepkite apie valandą (iki maskarponės masė bus tvirta šonuose, o centre gali dar truputį ir liūliuoti, viskas tvarkoje, nes pyragui šalant sustings). Tada praverkite orkaitės dureles ir leiskite pyragui orkaitėje pamažu atvėsti.
6.
Atvėsusį jį perkelkite į šaldytuvą ir ten prieš valgant palaikykite bent 4-6 valandas (idealu - per naktį). Jeigu norisi dar šventiškiau, pyrago viršų galite papuošti plakta grietinėle ar uogomis (sanguolės bei bruknės čia tinka tobulai), tada bus jau ne pyragas, o visas tortas :-) Skanaus!
AUTORIUS: Dovilė
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (26)
Klausimas
2017-12-30 13:43
Ar galima naudot tik maskarponę ir kondensuotą pieną? Turiu indelį 500 g. Ir nesinori likusio kiekio išmest. ATSAKYTI
Dovilė
2017-12-30 14:16
Žinoma, galima. Naudojant tik maskarponę, viršutinis sluoksnis bus dar kremiškesnis :-) ATSAKYTI
Dalia
2017-12-28 15:23
O jei mano forma 26cm tai kiekius didinti keliom dalim ? :) ATSAKYTI
Dovilė
2017-12-30 14:18
Didinkite daugmaž 1.5 karto viską :-) ATSAKYTI
Aire
2017-12-23 12:28
Sveiki, susiruosiau gaminti,nes labai suzavejo. Taciau neisivaizduoju,kaip apvalia forma iskloti kepimo popieriumi lygiai, kad pyragas butu be rauksliu... ATSAKYTI
Dovilė
2017-12-23 13:44
Tas lengviau negu atrodo :) Aš darau taip - nuimu tos apvalios formos kraštus, tada ant apvalaus formos pagrindo uždedu kvadratinį kepimo popieriaus lapą (kad būtų didesnis už tą apvalų pagrindą), o tada atsargiai uždedu formos kraštus, jog jie standžiai prispaustų popierių. Tą darant popierius labai gražiai išsitempia :) Išsikišusius popieriaus kraštus tiesiog apkerpu žirklėmis. O formos šonų aš popieriumi nekloju, tiesiog juos patepu sviestu, o prieš išimdama pyragą atsargiai palei kraštus dar perbraukiu aštriu peiliuku. ATSAKYTI
Aire
2017-12-23 15:28
Aciu. Dabar jau baigiu pasiruosti visas dalis ir klosiu popieriumi ir sausiu i orkaite. Graziu svenciu! ATSAKYTI
Aire
2017-12-27 14:05
Superinis,labai patiko. Aciu uz recepta! ATSAKYTI
Lina
2017-12-23 12:23
Sakykit, o kremine varske tinka is pokeliu tokia.ale grūdėta? ATSAKYTI
Dovilė
2017-12-23 13:48
Varškė iš kvadratinių pakelių tikrai tinka. Tiesiog ją sutrinkite virtuvės kombainu arba rankiniu elektriniu trintuvu (arba dar per sietelį galima pertrinti, bet elektriniais prietaisais susitrina gražiau), jog būtų vientisa. Jeigu sunkiau trintųsi (būna, nes kai kurios kvadratinės varškės sausesnės už kitas), įpilkite 1-3 šaukštus pieno arba įdėkite grietinės. Iš kvadratinių pakelių man labiausiai pyragams tinka Rokiškio arba Žemaitijos pieno 9% varškytės, nes jos labai minkštos, drėgnėsnės, tad lengvai susitrina.

O va grūdėta varškė (kur būna plastikiniuose indeliuose ar kibirėliuose ir grūdeliai tokia labai stambūs) gali ir netikti, nes ji paprastai būna sūresnė ir tas sūrumas gali jaustis pyrage. ATSAKYTI
Kristina
2017-12-18 13:02
Sveiki :) Gaminau, tai vyrui patiko, o man per saldu buvo biskiuka :) naudojau is karto maltas aguonas, tai viskas gerai gavosi. Tik man noretusi pagrindo minkstesnio, nes dabar toks kietokas buvo :) ATSAKYTI
Dovilė
2017-12-22 14:08
Pagrindas gali priklausyti ir nuo sausainių rūšies, bet labiausiai nuo to, kiek jį apkepsite ir dar nuo pačios orkaitės iš tiesų. Jeigu norėtųsi minkštesnio, apkepkite jį trumpiau negu 10 minučių arba išvis geriausia - tiesiog stebėkite ir kai tik krašteliai ims vos vos tamsėti, traukite iš orkaitės. Arba jeigu norisi visai minkšto, galite jo ir visiškai neapkepti, o tiesiog iškart ant suspaustos sausainių masės dėti aguonas bei varškę. Man asmeniškai skaniau, kai truputėlį apkepu, bet juk kiekvieno skoniai skirtingi :) ATSAKYTI
Aistė
2017-12-17 21:34
Sakykite, jeigu naudočiau pirktinę aguonų masę, į ją reikėtų įmaišyti tik kiaušinius ir viskas? Nereikia jokių kitų likusių ingridientų šiam sluoksniui? ATSAKYTI
Dovilė
2017-12-17 23:36
Jeigu naudotumėte tokią šlapią aguonų masę, kuri būna parduodama skardinėse, tada tiesiog įmaišykite kiaušinius, tirpintą sviestą ir viskas. O jeigu sausą masę, kuri parduodama pakeliuose, tada dar papildomai be sviesto ir kiaušinių įmaišykite 3-4 šaukštus vandens, jog nebūtų sausa. Aš iš tiesų rekomenduočiau sausą masę labiau, nes į ją būna mažiau bereikalingų priedų pridėta, o tik maltos aguonos ir cukrus. Tose skardinėse dar visokių bereikalingų priedų prikrauna, tad silpnesnis aguonų skonis būna. ATSAKYTI
Elvyra
2017-12-16 19:55
Sakykite o kokią orkaitės funkciją jungiate kepdama? Nes mano orkaitė jeigu su konvekcija tai reikėtų kepti ant 140 laipsnių? ATSAKYTI
Dovilė
2017-12-17 09:26
Aš įjungiu tiesiog paprastą kaitinimą iš viršaus ir apačios, be konvekcijos. Kepant su konvekcija, nesu tikra, nes nebandžiau, bet įtariu, jog reikėtų kepti 10 laipsnių žemesnėje temperatūroje už recepte nurodytas. ATSAKYTI
Elvyra
2017-12-22 10:24
Dėkoju už atsakymą ATSAKYTI
Lijana
2017-12-12 10:46
Kokia kremine varske jus naudojate? :-) ATSAKYTI
Dovilė
2017-12-12 18:12
Dažniausiai kepu arba su President natūralaus skonio varškyte, arba imu paprastą varškę iš kvadratinių pakelių (paprastai renkuosi Rokiškio 9% arba Žemaitijos pieno 9%, nes jos drėgniausios iš visų bandytų) ir ją sutrinu virtuvės kombainu arba rankiniu elektriniu trintuvu iki vientisos masės, jog nesijaustų grūdelių :-) ATSAKYTI
Kristina
2017-10-27 14:37
Išbandėme. 12 balų iš 10 ;-) Vėl kartosime, aguonos jau brinksta :-) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
pyragai, kepiniai
karšti patiekalai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

skanu@lamaistas.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

reklama@tipro.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis