Azijietiškos kopūstų ir morkų salotos

AUTORIUS:
LaMaistas.lt
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Video LaMaistas.lt redakcijos
Azijietiškos kopūstų ir morkų salotos
Azijietiškos kopūstų ir morkų salotos
Azijietiškos kopūstų ir morkų salotos
Autorius apie receptą: Šios salotos traškios, gaivios, žaviai spalvingos ir be galo skanios. Skoniu niekuo nenusileidžiančios ir net pranokstančios patiekiamas Azijos virtuvių restoranuose. O Šios salotos traškios, gaivios, žaviai spalvingos ir be galo skanios. Skoniu niekuo nenusileidžiančios ir net pranokstančios patiekiamas Azijos virtuvių restoranuose. O pagaminamos labai paprastai. Patarimas - kuo ploniau supjaustysite daržoves, tuo gardesnės bus salotos, nes padažas įsigers tolygiau. (...daugiau) LaMaistas.lt
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
400 gramų kopūstų (naudojau perpus mėlynus ir paprastus)
200 gramų morkų
1 vienetas rausvųjų svogūnų (arba nedidelio paprasto svogūno)
60 gramų žemės riešutų (skrudinti, naudojome sūdytus bet tinka ir paprasti)
10 gramų kalendros (arba petražolių)
Padažui:
4 šaukštai ryžių acto (arba obuolių acto)
4 šaukštai sezamų aliejaus (žr. patarimus žemiau)
3 šaukštai sojos padažo
1 šaukštas medaus (arba 1.5 šaukšto klevų sirupo)
1 šaukštas česnako
1 gabalėlis imbiero
1 gabalėlis aitriosios paprikos (galima nedėti)
Papuošimui:
pagal skonį zigmo skrudintas jūros dumblių užkandis su jūros druska
1 saujelė sezamo sėklų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Kopūstus supjaustome plonomis juostelėmis, svogūnus - kuo plonesniais pusžiedžiais, morkas - šiaudeliais.
2.
Daržoves dedame į didelį dubenį. Ten pat beriame smulkiai sukapotas kalendras (arba petražoles) bei skrudintus žemės riešutus.
3.
Visus padažo ingredientus dedame į elektrinio trintuvo indą ir sutriname iki daugmaž vientisos konsistencijos.
4.
Padažą užpilame ant daržovių ir gerai išmaišome, kad visos daržovės pasidengtų tolygiai.
5.
Patiekdami salotas papuošiame sezamų sėklomis ir susmulkintais jūros dumblių lapeliais.
Patarimai:
Jei turite laiko, paruoštas salotas prieš tiekdami palikite pastovėti šaldytuve 20-30 minučių (galima ir ilgiau), tada skoniai susijungs dar gardžiau.
Padažui mes dažniausiai naudojame skrudintų sezamų aliejų (rasite daugelyje didžiųjų prekybos centrų užsienio virtuvių skyriuose), nes jo skonis intensyvesnis ir būtent jis suteikia azijietišką skonio natą. Bet jeigu jo neturite ar nemėgstate, galite naudoti paprastą sezamų aliejų arba skrudintų sezamų aliejų perpus maišyti su paprastu sezamų aliejumi ar alyvuogių aliejumi.
Jei neturite elektrinio trintuvo, padažą ruoškite taip - į nedidelį stiklainiuką supilkite skystus ingredientus, įspauskite česnaką, smulkia tarka įtarkuokite imbierą ir įdėkite kuo smulkiau sukapotą aitriąją papriką (jei naudojate). Stiklainiuką užsukite dangteliu ir labai gerai supurtykite (purtykite bent pusę minutės).
RECEPTO DRAUGAI:     
  ir Delimano
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
grilio patiekalai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital