Varškinis tinginys su džiovintomis spanguolėmis

AUTORIUS:
LaMaistas.lt
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 30)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 30)
Video LaMaistas.lt redakcijos
Varškinis tinginys su džiovintomis spanguolėmis
Varškinis tinginys su džiovintomis spanguolėmis
Varškinis tinginys su džiovintomis spanguolėmis
Varškinis tinginys su džiovintomis spanguolėmis
Varškinis tinginys su džiovintomis spanguolėmis
Varškinis tinginys su džiovintomis spanguolėmis
Autorius apie receptą: Klasikinis varškės tinginys dar spalvingiau ir įdomiau - su džiovintomis spanguolėmis! Paruošti jį nesudėtinga, o ir nereikės jokių įmantrių ingredientų. Darbo visai Klasikinis varškės tinginys dar spalvingiau ir įdomiau - su džiovintomis spanguolėmis! Paruošti jį nesudėtinga, o ir nereikės jokių įmantrių ingredientų. Darbo visai nedaug, neužtruksite net 15 minučių, reikės tik trupučio kantrybės, kol sustings šaldytuve. Jei spanguolių nemėgstate ar neturite, galima jas pakeisti ir kitokiomis džiovintomis uogomis ar vaisiais, pvz., razinomis, abrikosais. (...daugiau) LaMaistas.lt
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
320 gramų sausainių (naudojome Gaidelio su spanguolėmis)
320 gramų varškės (sausesnės)
160 gramų sviesto
160 gramų kondensuoto pieno, saldinto
100 gramų džiovintų spanguolių
100 gramų migdolų (arba kitokių riešutų)
1 šaukštelis vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Sausainius sulaužyti nedideliais gabalėliais.
2.
Spanguoles užpilti verdančiu vandeniu ir palaikyti 5 minutes. Nusunkti.
3.
Migdolus elektriniu trintuvu pasmulkinti (iki trupinių sutrinti nereikia).
4.
Varškę, kubeliais supjaustytą sviestą, kondensuotą pieną ir vanilinį cukrų dėti į dubenį. Rankiniu elektriniu trintuvu viską sutrinti iki glotnios masės.
5.
Varškės masę sumaišyti su sausainiais, džiovintomis spanguolėmis ir smulkintais migdolais. Sukrėsti į norimą formą (mes naudojome apvalią silikoninę, skirtą kepti keksui).
6.
Padėti į šaldytuvą nakčiai, kad tinginys sustingtų.
7.
Pjaustyti ir skanauti!
Patarimai:
ĮDOMUS FAKTAS: Kaip yra rašęs žinomas lietuvių etnografas Liudvikas Adomas Jucevičius, Lietuvių mitologijoje Perkūnas yra nedviprasmiškai susijęs su rūgpieniu bei varške. „Lietuvių liaudis mano, kad perkūno ugnies kitaip užgesinti negalima, kaip tik su rūgusiu pienu, nes Perkūnas tą skanėstą labiausiai mėgsta".
RECEPTO DRAUGAS:
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (3)
Irena
2021-04-01 22:40
Labai patiko, nes mėgstu varškės produktus ATSAKYTI
Sandra
2020-04-12 17:45
Labai skanus desertas. Pagaminau Velykoms. Labai lengvas, saldumo tiek, kiek reikia. Gal geriau tiktų - tobulas! ATSAKYTI
Audronė
2021-04-03 20:08
Stingsta šaldytuve! Antrą kartą bandau. Velykoms nuostabus desertas. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital