Senoviški meduoliniai grybukai

AUTORIUS:
Reda
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 19)
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 19)
Senoviški meduoliniai grybukai
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Iš šios tešlos kepti grybukai labai kvapnūs ir skanūs. Tešlą galima gardinti pačiais įvairiausiais prieskoniais. Kepant šiuos skanutėlius grybukus kvepės visi namai! Iš šios tešlos kepti grybukai labai kvapnūs ir skanūs. Tešlą galima gardinti pačiais įvairiausiais prieskoniais. Kepant šiuos skanutėlius grybukus kvepės visi namai! Reda
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Tešlai:
400 gramų miltų
250 gramų sviesto
200 gramų grietinės
200 gramų cukraus
80 gramų medaus
3 vienetai kiaušinių trynių
2 vienetai kiaušinių baltymų
1.5 šaukštelio prieskonių meduoliams
1 šaukštelis sodos
Glajui:
200 gramų cukraus pudros
1 vienetas kiaušinių baltymų
1 žiupsnelis citrinos rūgšties
Viršui:
150 gramų sviesto
130 gramų cukraus
3 šaukštai kakavos (kokybiškos)
3 šaukštai pieno
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Puode užkaiskite vandenį, ant jo pastatykite indą. Į indą dėkite sviestą, cukrų ir medų. Maišant šildykite iki kol cukrus ištirps. Nukelkite ir palikite truputį atvėsti.
2.
Grietinę gerai išmaišykite su soda ir palikite 5 minutėms pastovėti, jog soda tikrai gerai nusigesintų. Įmaišykite grietinę į sviesto masę, ten pat suberkite prieskonius. Sudėkite trynius ir baltymus, sumaišykite.
3.
Po kelis šaukštus berkite miltus ir vis maišykite. Turi būti standi, minkštą plasteliną primenanti tešla. Ją dar turėtumėte galėti maišyti šaukštu, tačiau labai sunkiai. Nepadauginkite miltų. Tešla turi būti pakankamai tvirta, tačiau dar neminkoma.
4.
Imkite po šaukštelį tešlos, suformuokite rutuliukus. Į įkaitintą ir aliejumi pateptą grybukų keptuvę dėkite tešlos rutuliukus. Į kiekvieną grybuko „skyrelį“ dėkite po du rutuliukus, vieną rutuliuką dėkite į kepurės, o vieną - į kotelio vietą. Kepkite 7-8 min., vis apverčiant keptuvę. Jeigu grybukai keps netolygios spalvos, margi, sunkiai išsiims, tai formuojate per mažus rutuliukus, dėkite truputį daugiau tešlos.
5.
Baltam glajui baltymą mediniu šaukštu išsukite su cukraus pudra ir citrinos rūgštele. Cukraus pudrą įmaišykite dalimis. Tinkamo glajaus išsukimas trunka ilgai, apie 20 min. Glajus turi būti tirštas, primenantis dantų pastą, nekristi nuo šaukšto. Nepasiduokite pagundai ir neplakite glajaus plaktuvu! Konsistencija atrodys panaši, tačiau plaktuvu išplaktas glajus blogai džius, išdžiuvęs sutrūkinės ir nutrupės vos prilietus. Paruoštas baltais glajus užteptas turėtų laikytis ant grybo kotelio. Jeigu glajus gautųsi skystesni, jį patirštinkite pridėję dar šiek tiek cukraus pudros.
6.
Baltuoju glajumi ištepkite grybų kotelius, kraštelį pamerkite į aguonas ar kokosų drožles ir juos apvertus ant kepurėlių sudėkite ant į skardą pabertų grikių ar ryžių (kad grybukai stabiliau laikytųsi). Palikite džiūti bent kelias valandas arba pernakt.
7.
Visus šokoladiniam glajui skirtus ingredientus pakaitinkite nesvylančioje keptuvėje ar prikaistuvyje nuolat maišant iki kol cukrus ištirps ir glajus šiek tiek sutirštės. Glajus turi gautis tirštas, bet tekantis, vėsdamas jis sukietės.
8.
Baltiesiems grybukų koteliams išdžiuvus, laikydami už jų, kepurėles pamerkite į šokoladinį glajų. Ištraukite ir grybukus vėl, tačiau dabar jau koteliais žemyn, sustatykite ant į skardą pabertų grikių ar ryžių.
AUTORIUS: Reda
Rašyti komentarą
Spausdinti

REKLAMA

Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital