Paprastutis pigus tinginys be kondensuoto pieno

AUTORIUS:
Neringa
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 194)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 194)
Paprastutis pigus tinginys be kondensuoto pieno
@Shutterstock
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
3 pakeliai sausainių (Gaidelio ar panašių)
1 stiklinė pieno
1 stiklinė cukraus
150 gramų sviesto
4 šaukštai kakavos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Sausainius sutrupinti.
2.
Pieną supilti į puodą aukštesnėsmis sienelėmis (nes virdamas putoja) ir pakaitinti ant nedidelės ugnies iki beveik užvirs (pradės kilti viršun burbuliukai). Tada sudėti cukrų, gerai išmaišyti ir ugnį padidinti iki vidutinės bei pavirti vis pamaišant kokias 10 min iki masė pradės tirštėti ir darysis tokia lipni. Tada sudėti kubeliais supjaustytą sviestą, suberti kakavą, gerai išmaišyti iki sviestas ištirps ir nuimti nuo ugnies. Nieko tokio, jeigu masė atrodys skystoka, vėsdama ji sutirštės ir tinginukas tikrai gerai sustings.
3.
Kakavinę masę užpilti ant sausainių, išmaišyti, o tada sudėti į formelę ar maišiuką, stipriai suslėgti ir palaikyti keletą valandų (geriausiai - per naktį) šaldytuve.
AUTORIUS: Neringa
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (13)
Giedre
2018-02-20 10:58
Stikline cukraus - ryskiai per daug. Labai saldus gavosi. ATSAKYTI
Dovilė
2018-02-20 11:02
Na jis saldus, bet tinginys su kondensuotu pienu irgi panašiai saldus - pavertus kondensuotame piene esantį cukrų į gramus, jo gaunasi tiek pat, kiek šiame recepte :) Tiesiog tinginys yra saldus gardumynas, valgomas nedideliais gabalėliais :) Aišku, galima cukraus dėti ir mažiau, bet tada gali būti per mažai kakavinės masės ir bus sausa, nes cukraus-pieno sirupas ima tirštėti tik kai pasiekiama tam tikra cukraus-vandens koncentracija. Dedant mažiau cukraus, jis ims tirštėti tik kai nugaruos daugiau pieno, vadinasi, bus mažiau kakavinio kremo. Kad nebūtų taip saldu, galite rinktis ne tokius saldžius sausainius (pvz. su Selga man tinginys būna per saldus, o su Gaideliu - ne toks saldus), tiesiog patikrinkite cukraus kiekį šimtame gramų sausainių etiketėje ir rinkitės tokius, kuriuos cukraus mažiau. ATSAKYTI
nijole
2017-11-19 15:48
daug metu darau sita tinginuka,viska sudedu i puoda be sausainiu vos uzvirus siai masei sulauzius sausainius sumetu ir su saukstu maisau si visa misini kelias minutes.nukelus nuo ugnes dedu i indelius.
ATSAKYTI
Reda
2015-11-11 00:09
Visada darau su pienuku ir visada sustingsta gaunasi puikus, tik dar idedu ir juodo sokolado :-) ATSAKYTI
Alberta
2014-06-03 17:18
Tinginys pavyko puikiai :) pieno, sviesto ir cukraus tirpalas kaitinant pernelyg nesutirštėjo, bet pabuvęs šaldytuve tinginukas gerai sustingo. Draugams užsieniečiams labai patiko, neprasitarsiu, kad buvo lengva pagaminti, tegul galvoja, jog esu super šauni šeimininkė, chi chi :) ATSAKYTI
Dovilė
2012-03-07 09:25
Aš taip pat tokį darau. Pigus ir skanus :) ATSAKYTI
Dita
2011-11-19 16:37
labai labai skanu;) ATSAKYTI
jurgita
2011-08-16 16:10
Darau pagal si recepta, visada gaunasi gerai ir skanu. Jei nestingsta, sviestuka reik ziuret kuris yra kietas parduotuveje. O jei nusipirksi minksta tai gali gautis skystoka mase. O siaip viskas gaunasi labai gerai. Sausainius dedu selga, jie man skaniausi ATSAKYTI
Vaida
2011-08-10 13:50
Visada darau pagal šį receptą. Tai pats skaniausias tinginys ir tikrai pats pigiausias. Ačiū už receptą. ATSAKYTI
Modesta
2011-02-24 09:38
tik sitoki ir tedarau,labai skanus :) ATSAKYTI
Jurga
2011-02-20 12:38
Labai patiko! Džiugu, kad taip skaniai gavos ir be kondesuoto pieno. ATSAKYTI
kristina
2011-01-22 17:26
Dariau si tinginuka, gavosi super skanus, siandien vel darysiu antra karta, dekui uz receptuka! ATSAKYTI
julija
2010-04-14 21:46
sis receptas labai skanus! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
užkandžiai
ruošiamės žiemai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis