Tinginio pyragėliai su aguonomis ir džiovintomis spanguolėmis

AUTORIUS:
Dovilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 27)
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 27)
Video Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Tinginio pyragėliai su aguonomis ir spanguolėmis
Tinginio pyragėliai su aguonomis ir spanguolėmis
Tinginio pyragėliai su aguonomis ir spanguolėmis
Autorius apie receptą: Šie pyragėliai tobulai kremiški, skalsūs, žaviai atrodantys ir nuostabiai skanūs. Skoniu jie kažkuo primena Raffaello saldainius, kas nieko nuostabaus nes šiam kremo receptui Šie pyragėliai tobulai kremiški, skalsūs, žaviai atrodantys ir nuostabiai skanūs. Skoniu jie kažkuo primena Raffaello saldainius, kas nieko nuostabaus nes šiam kremo receptui mane ir įkvėpė garsusis Raffaello tortas. Pačiam kremui paruošti kantrybės šiek tiek reikės, bet likusi gaminimo dalis - vienas juokas. O skonis atpirks viską, pamatysite! (...daugiau) Dovilė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
220 gramų sausainių (naudojau Gaidelio klasikinius)
200 gramų sviesto
200 gramų kondensuoto pieno, saldinto
200 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
80 gramų džiovintų spanguolių
80 gramų migdolų
1 šaukštas aguonų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Sviestas, kondensuotas pienas ir grietinėlė turėtų būti kambario temperatūros, t.y. išimkite juos iš šaldytuvo bent pora valandų iki gaminimo (dar geriau - iš vakaro).
2.
Spanguoles užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite pastovėti 15-20 minučių. Tada gerai nusausinkite.
3.
Sausainius sulaužykite nedideliais gabalėliais. Migdolus pasmulkinkite (eletrinkiu smulkintuvu ar tiesiog peiliu).
4.
Sviestą mikseriu išplakite su kambario temperatūros kondensuotu pienu iki vienalytės masės (jei plakant kremas imtų sušokti į gumuliukus, nieko tokio - žr. patarimus apačioje).
5.
Toliau plakdami per kelis kartus supilkite grietinėlę ir plakite iki kremas taps vienalytis, glotnus (jei plakant kremas imtų sušokti į gumuliukus, tarsi atsiskirti, nieko tokio - žr. patarimus apačioje).
6.
Kremą sukrėskite ant sulaužytų sausainių. Ten pat berkite spanguoles, pasmulkintus migdolus bei aguonas. Gerai išmaišykite.
7.
Masę dėkite į silikonines keksiukų formeles, standžiai suspausdami, kad neliktų tarpų. Jei silikoninių formelių neturite, tinka ir paprastos, tik į jas įklokite keksiukų “sijonėlius”. Arba galite daryti ne pyragėlius, o vieną didelį tinginį (masę sukrėskite į kepimo popieriumi išklotą norimą formą pvz. kvadratinę ar kekso).
8.
Pyragėlius dėkite į šaldytuvą bent 3-4 valandoms (o dar geriau - nakčiai), kad sustingtų.
9.
Patiekdami galite papuošti smulkintais riešutais, spanguolėmis, pabarstyti aguonomis ar kaip tik norisi.
Patarimai:
ĮDOMUS FAKTAS: Įvairių tautų mitologijoje aguona turi savo ypatingą vietą. Antikos laikais ši raudonoji gėlelė buvo laikoma dievų augalu, o ypač – deivės Afroditės gėle. Pasak vieno mito, praradusi savo mylimąjį Adonį, Afroditė jį apraudojo, o iš į žemę susigėrusių gausių ašarų išaugo aguonos. Todėl Afroditė piešiniuose dažnai buvo vaizduojama laikanti sudžiūvusios aguonos dėžutę rankose. Šį augalą mėgo ir kitos antikinės gražuolės – vaisingumo bei žemdirbystės deivės Hera ir Demetra mozaikose ir piešiniuose buvo vaizduojamos su raudonais aguonų žiedais plaukuose arba rankose, tad aguonų grūdeliai imti laikyti afrodiziaku.
Aš kremą plakiau virtuvės kombainu, bet tinka ir paprastas mikseris ar galima išsukti mediniu šaukštu (truks igiau, bet įmanoma).
Jei plakant kremą kažkuriuo etapu jis ima tarsi sušokti, atsiskirti sviestas, nieko tokio. Su sviestiniais kremais taip nutinka, jei ingredientai nėra visiškai kambario temperatūros arba jei patalpoje vėsu (aktualu žiemą). Tada išeitys yra dvi. Ilgesnioji - toliau plakti dideliu greičiu ir galiausiai kremas taps vientisas. Užtruks, bet taps, nes ingredientai sušils nuo plakimo. Greitesnioji - dubenį su kremu padėti virš garų vonelės (puodo su karštu vandeniu, kai dubens dugnas neliečia vandens). Kai pamatysite, kad kraštuose kremas ima tirpti, iškart nuimkite nuo garų vonelės ir toliau plakite. Jei kremas dar ne vientisas, vėl trumpam padėkite virš garų vonelės ir tada nuėmę plakite.
RECEPTO DRAUGAS:
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Patiko
2020-12-19 15:22
Labai skanu buvo, aciu! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital