Pagal šį receptą lietiniai blynai iškepa plonyčiai, tvirti ir labai skanūs. Tik jokiu būdu nepraleiskite tešlos brinkinimo žingsnio, nes jis yra vienas svarbiausių norint iškepti puikius lietinius blynus.
Nuostabiai putlūs ir skanūs apelsininiai mieliniai sklindžiai su razinomis, visi namai pakvips pasakiškai! Valgyti labai skanu karamelizuotu kondensuotu pienu, pabarsčius cukraus pudra ar kitais priedais.
Labai skanūs, minkšti bulviniai blyneliai tiems, kas pasiilgo klasikinio jų skonio! Papildomai galima įmaišyti rūkytos šoninės gabalėlių. Tiekiame su grietine, spirgučių ar pievagrybių padažu.
Pagal šį receptą pavyksta purūs ir stori blynai, net nenaudojant mielių. Stori, putlučiai, tirštos tešlos - tobulai sugeriau mėgstamus padažus, uogienę. Tokia tešla nesugeria daug riebalų, todėl blynai iškepa neriebūs.
Greitiems ir sotiems pusryčiams puikiai tiks išsikepti šiuos blynelius. Paruošti visiškai nesudėtinga, o yra neatsivalgomi. Obuolių rūgštelė suteikia puikų gaivumą.
Ar jūsų vaikystė irgi kvepėjo žagarėliais? Ar ilgesys irgi stukteli širdin, kai prisimenate po namų kerteles pasklidusį jų saldumą? Jei taip, šis nostalgiškas tobulų žagarėlių receptas – Jums. Virkite, ragaukite ir leiskitės nešami prisiminimų.
Purios, apvalios, mielinės spurgos su saldžiu džemu nostalgiškam skoniui sunku atsispirti... Spurgos pačios gardžiausios tol, kol jos šviežios, tad siūlome jų išsikepti namuose ir nedelsiant mėgautis jaukiomis akimirkomis su puodeliu kavos, arbatos ar pieno stikline.
Gražuoliai čirviniai blynai, kuriuos tikriausiai mėgsta daugelis mažų ir suaugusių. Tokie blyneliai labai skanūs tiek šilti, tiek atvėsę, tiek su uogiene, tiek vieni patys. Tikras skanėstas iš vaikystės!
Šie blynai išorėje labai traškūs, o viduje – minkšti. Tad sūris prideda ne tik papildomo skonio, bet ir traškumo. Tokie bulviniai blynai šauniai tiks sotiems pietums ar kaip užkandis, nes labai skanūs tiek karšti, tiek šalti.
Tikriausiai daugelis dar iš vaikystės prisimena šį švelnaus skonio, viliojančiai kremišką ir labai gardų patiekalą - blynelius su varškės įdaru. Papildomai su varške galima sutrinti bananą, įmaišyti smulkintų šviežių ar džiovintų vaisių, vaisinio jogurto.
Putlios ir tiesiog labai skanios švediškos Užgavėnių bandelės. Skanios ir vienos, bet su grietinėlės kremu tiesiog tobulus. Beje, tinka pertepti ir uogiene, pvz., aviečių.
Mityba be glitimo jau seniai nebereiškia skurdesnės mitybos – tai tik kvietimas eksperimentuoti, atrasti naujų skonių ir kaskart save maloniai nustebinti. Jei seniau iškepti blynų be glitimo galėjo atrodyti tikras iššūkis, šiomis dienomis tas iššūkis yra tik mūsų pačių įprotis rinktis senus, pažįstamus, patogius sprendimus. O iš tiesų – viskas yra įmanoma!
Lietuvoje pradėjus auginti bulves labai greitai atsirado daugybė jų patiekalų. Kunigaikščių Radvilų dvaruose, Kėdainiuose buvo pradėti kepti bulviniai blynai su mėsa. Auomet jie vadinti Kėdainių papločiais ir buvo kepami dideli, per visą keptuvę, tačiau ilgainiui forma sumažėjo, o šiandien šį patiekalą vadiname Kėdainių blynais. Dvare šie blynai tradiciškai buvo patiekiami su vištienos spirgais arba bruknių uogiene.
Tobulai minkštos ir purios varškės spurgytės traškia plutele ir burnoje tirpstančiu, porėtu vidumi! Šioms spurgytėms gaminti labiausiai tinka sausesnė varškė iš maišelių. Pačios gardžiausios jos bus dar šiltos, bet, žinoma, be galo skanios ir atvėsusios.
Kaip blynai gali būti ir mieliniai, ir bulviniai? Pasirodo, kad tokie blynai ne tik egzistuoja, bet ir yra labai skanūs! Blynai pavyksta purūs, minkšti, kitokie negu įprasti bulviniai blynai. O ir kepdami jie sugeria daug mažiau aliejaus. Mums jie labai patinka.
Stori, minkti ir labai skanūs blyneliai! Tikriausiai tokių daugelis yra ragavę vaikystėje, ypač skanus labai paprastas patiekimo būdas - patepti sviestu, pabarstyti cukrumi ir susukti į vamzdelius.
Tobuli, ypatingai purūs japoniški blyneliai, kurių skonis šiek tiek primena biskvitą ir yra labai populiarūs Japonijoje. Šiuos blynelius dar galite būti girdėję vadinamais castella blyneliais. Tai nuostabus būdas prisijaukinti Japonijos virtuvę ir išbandyti kažką naujo bei gardaus.
Tikrai puikus skanėstas smaližiams ir tiems, kas nemėgsta pernelyg saldžiai. Purios, minkštos viduje tešlos su traškia plutele ir obuoliais. Tobulai tinka prie puodelio kvapnios arbatos!
Puikus bulvinių blynelių receptas, kuriame įprasti bulviniai blynai paįvairinami vištiena! Blyneliai sotūs ir tikrai labai skanūs! Skanaukite su grietine ir žalumynais.
Traškūs išorėje, minkšti viduje, skanūs ir šilti, ir atvėsę, mažiesiems ypač patinka valgyti rankomis - nuostabūs Čirviniai blynai. Vejame žiemą iš kiemo gardžiai!
Purūs, putlūs ir minkštutėliai kefyro blynai tobuliems pusryčiams. Tešla ypatinga, dėl joje esančių bananų - kremiška ir labai gardi. Skanaujame su uogiene, jogurtu ar tiesiog grietine.
Šios spurgytės minkštos, skanios ir visaip kitaip geros. Jos iš kiek kitokios tešlos - ne tik su varške, bet ir kremišku maskarponės sūriu. Tikrai gardu ir rankos pačios siekia dar ir dar vienos. Spurgos minkštesnės, kremiškesnės nei klasikinės varškės spurgos.
Gardieji blyneliai tobuliems savaitgalio pusryčiams ar pietums. Įbėrus į tešlą šiek tiek džiovintų burokėlių miltelių blyneliai nustebins visus valgytojus išskirtine spalva. Puikus būdas maloniai nustebinti artimuosius.
Šie vafliai nepaprastai skanūs. Traškūs išorėje ir purūs bei minkšti viduje (pastovėjus ilgiau, išorė suminkštėja). Jie neutralaus skonio, tad puikiai tiks patiekti ir su saldžiais, ir su sūriais priedais.
Lietinius blynus galima paruošti įdomiau! Tai puiki idėja, kaip paįvairinti lietinių blynų patiekimą. Įdarą galima rinktis ne tik tokį, koks siūlomas recepte, bet ir kitokį, pvz., rūkytą kumpį ir sūrį.
Minkštučiai, natūraliai saldūs, tokie labai varškiniai ir na tiesiog tobuli sotiems, maistingiems pusryčiams. Skoniu jie primena švelnius varškėtukus, bet mums patinka net labiau. Aguonos ir citrinos žievelė tinka idealiai, bet ir be šių priedų blyneliai bus puikūs.
Šiame straipsnyje rasite tris skirtingus pusryčių blynelių receptus. Visi jie be kvietinių miltų, be glitimo, be pieno produktų, o grikių blyneliai – dar ir veganiški (be kiaušinių ir kitų gyvulinės kilmės produktų). Ir tikrai neišsigąskite ingredientų stulpeliuose pamatę neįprastesnius miltų ar pieno produktų pavadinimus - visus juos tikrai rasite didesniuose prekybos centruose ar sveiko maisto parduotuvėlėse.
Pasakiškai skanios senovinės spurgytės. Rūgpienį šiame recepte galima keisti kefyru. O jeigu spurgomis nevaišinsite mažųjų, į tešlą, kad ji sugertų mažiau riebalų, galite įpilti šaukštą degtinės ar brendžio.
Tradicinis, laiko ir daugybės maisto gaminimo entuziastų ir lietuviškos virtuvės gerbėjų patikrintas receptas. Blynai sotūs, taupūs ir tikrai labai gardūs labai patiks tiems, kas ilgisi nostalgiško vaikystės skonio!
Lenkiškai šie lietiniai blynai vadinami krokiety - tai į vamzdelį susukti, pikantišku įdaru (pvz. daržovėmis, raugintais kopūstais, mėsa) įdaryti lietiniai, kurie mirkomi kiaušinio plakinyje ir apvoliojami džiūvėsiuose, o tuomet paskrudinami keptuvėje.
Nuostabūs, spalvingi blyneliai, nudažomi natūraliais maisto produktais. Puikiai tiks Užgavėnėms, tiek Valentino dienai, tiek valstybinėms šventėms pasilepinti! Tiekiame su norimais įdarais ar tiesiog vienus.
Traškūs ir purūs vafliai nepaliks abejingų. Labai skanūs ir puikiai tinkami tiems, kas maisto gamyboje nenaudoja kvietinių miltų arba nori paeksperimentuoti virtuvėje.
Skanūs, putlūs stori ir lengvai pagaminami. Jie kepami su labai mažai papildomų riebalų, todėl patiks tiems, kas nemėgsta riebių blynelių. Valgome su uogiene ar vienus.
Purūs obuoliniai blyneliai, lyg maži pyragėliai, akimirksniu burnoje ištirpsta kiekvienas jų kąsnis. Dėl pasukų tešloje blynai išsipučia į purius, oringus ir labai minkštus. Patiekiant tinka pabarstyti cinamonu, cukraus pudra ar valgyti su trintomis uogomis.
Jei visada norėjote išbandyti putlių, storų amerikietiškų blynelių, skubame Jums į pagalbą ir siūlome išbandyti šį puikų receptą. Paruošti tikrai labai paprasta, o nuo stalo išgaruos akimirksniu.
Paruošti juos labai paprasta, o nuo stalo išgaruos tiesiog akimirksniu! Neįmantrūs, atrodytų, visai paprasti, o skonis jų - tiesiog pasakiškas. Labai skanu su trupučiu cinamono, cukraus pudra, trintomis uogomis ar šaukšteliu graikiško jogurto.
Vienas blynas - viena porcija, taip kepami šie puikūs bulviniai blynai. Ypač skanu su česnakinės varškės padažu - tiesiog sumaišykite varškę su trupučiu jogurto ar grietinės, įspauskite česnako, pagardinkite norimais prieskoniais.
Na, o jeigu norite pažinti naujų blynų skonių iš įvairiausių pasaulio šalių, čia jų rasite net 12 - prancūziški lietiniai, putlūs amerikietiški ir dar daugiau!
Traški plutelė ir purus, korėtas vidus - tobulai minkštos, spirgančios aliejuje ir padengtos cukraus pudros sniegeliu... O gal plikytos ispaniškos? Arba kvepiančios riešutais! Kiek spurgų rūšių esate ragavę? Šiame straipsnyje dalinamės savo mėgstamiausiais spurgyčių receptais.