Užgavėnes pasitinkant - 34 išbandyti receptai!

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2020-02-24
Užgavėnes pasitinkant - 34 išbandyti receptai!
@Shutterstock

Žiemą iš kiemo varome labai skaniai ir sočiai! Sekdami tradicijas, per Užgavėnes valgome gausiai, kad ištisus metus būtume sotūs ir sveiki. 

Dalinamės net 34 puikiais Užgavėnių skanėstų receptais! Čia rasite ne tik tradicinių mielinių, bet ir spurgų, lietinių kitų patiekalų receptų.

 

Pagal šį receptą lietiniai blynai iškepa plonyčiai, tvirti ir labai skanūs. Tik jokiu būdu nepraleiskite tešlos brinkinimo žingsnio, nes jis yra vienas svarbiausių norint iškepti puikius lietinius blynus.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Nuostabiai putlūs ir skanūs apelsininiai mieliniai sklindžiai su razinomis, visi namai pakvips pasakiškai! Valgyti labai skanu karamelizuotu kondensuotu pienu, pabarsčius cukraus pudra ar kitais priedais.

Receptą rasite čia.

Labai skanūs, minkšti bulviniai blyneliai tiems, kas pasiilgo klasikinio jų skonio! Papildomai galima įmaišyti rūkytos šoninės gabalėlių. Tiekiame su grietine, spirgučių ar pievagrybių padažu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Reda, Miss Dish

Pagal šį receptą pavyksta purūs ir stori blynai, net nenaudojant mielių. Stori, putlučiai, tirštos tešlos - tobulai sugeriau mėgstamus padažus, uogienę. Tokia tešla nesugeria daug riebalų, todėl blynai iškepa neriebūs.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Greitiems ir sotiems pusryčiams puikiai tiks išsikepti šiuos blynelius. Paruošti visiškai nesudėtinga, o yra neatsivalgomi. Obuolių rūgštelė suteikia puikų gaivumą.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Ar jūsų vaikystė irgi kvepėjo žagarėliais? Ar ilgesys irgi stukteli širdin, kai prisimenate po namų kerteles pasklidusį jų saldumą? Jei taip, šis nostalgiškas tobulų žagarėlių receptas – Jums. Virkite, ragaukite ir leiskitės nešami prisiminimų.

Receptą rasite čia.

Purios, apvalios, mielinės spurgos su saldžiu džemu nostalgiškam skoniui sunku atsispirti... Spurgos pačios gardžiausios tol, kol jos šviežios, tad siūlome jų išsikepti namuose ir nedelsiant mėgautis jaukiomis akimirkomis su puodeliu kavos, arbatos ar pieno stikline.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Gražuoliai čirviniai blynai, kuriuos tikriausiai mėgsta daugelis mažų ir suaugusių. Tokie blyneliai labai skanūs tiek šilti, tiek atvėsę, tiek su uogiene, tiek vieni patys. Tikras skanėstas iš vaikystės!

Receptą rasite čia.

Stori mieliniai, putlūs blyneliai - puikus skanėstas, ypač laukiant Užgavėnių! Ragaujame su uogiene, grietine ar tiesiog užbarstę cukraus pudros.

Receptą rasite čia.

Šie blynai išorėje labai traškūs, o viduje – minkšti. Tad sūris prideda ne tik papildomo skonio, bet ir traškumo. Tokie bulviniai blynai šauniai tiks sotiems pietums ar kaip užkandis, nes labai skanūs tiek karšti, tiek šalti.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Liucija

Tikriausiai daugelis dar iš vaikystės prisimena šį švelnaus skonio, viliojančiai kremišką ir labai gardų patiekalą - blynelius su varškės įdaru. Papildomai su varške galima sutrinti bananą, įmaišyti smulkintų šviežių ar džiovintų vaisių, vaisinio jogurto.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @ Shutterstock

Putlios ir tiesiog labai skanios švediškos Užgavėnių bandelės. Skanios ir vienos, bet su grietinėlės kremu tiesiog tobulus. Beje, tinka pertepti ir uogiene, pvz., aviečių.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Reda, Miss Dish

Mityba be glitimo jau seniai nebereiškia skurdesnės mitybos – tai tik kvietimas eksperimentuoti, atrasti naujų skonių ir kaskart save maloniai nustebinti.  Jei seniau iškepti blynų be glitimo galėjo atrodyti tikras iššūkis, šiomis dienomis tas iššūkis yra tik mūsų pačių įprotis rinktis senus, pažįstamus, patogius sprendimus. O iš tiesų – viskas yra įmanoma!

Receptą rasite čia.

Lietuvoje pradėjus auginti bulves labai greitai atsirado daugybė jų patiekalų. Kunigaikščių Radvilų dvaruose, Kėdainiuose buvo pradėti kepti bulviniai blynai su mėsa. Auomet jie vadinti Kėdainių papločiais ir buvo kepami dideli, per visą keptuvę, tačiau ilgainiui forma sumažėjo, o šiandien šį patiekalą vadiname Kėdainių blynais. Dvare šie blynai tradiciškai buvo patiekiami su vištienos spirgais arba bruknių uogiene.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @ Shutterstock

Tobulai minkštos ir purios varškės spurgytės traškia plutele ir burnoje tirpstančiu, porėtu vidumi! Šioms spurgytėms gaminti labiausiai tinka sausesnė varškė iš maišelių. Pačios gardžiausios jos bus dar šiltos, bet, žinoma, be galo skanios ir atvėsusios.

Receptą rasite čia.

Kaip blynai gali būti ir mieliniai, ir bulviniai? Pasirodo, kad tokie blynai ne tik egzistuoja, bet ir yra labai skanūs! Blynai pavyksta purūs, minkšti, kitokie negu įprasti bulviniai blynai. O ir kepdami jie sugeria daug mažiau aliejaus. Mums jie labai patinka.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Stori, minkti ir labai skanūs blyneliai! Tikriausiai tokių daugelis yra ragavę vaikystėje, ypač skanus labai paprastas patiekimo būdas - patepti sviestu, pabarstyti cukrumi ir susukti į vamzdelius.

Receptą rasite čia.

Tobuli, ypatingai purūs japoniški blyneliai, kurių skonis šiek tiek primena biskvitą ir yra labai populiarūs Japonijoje. Šiuos blynelius dar galite būti girdėję vadinamais castella blyneliais. Tai nuostabus būdas prisijaukinti Japonijos virtuvę ir išbandyti kažką naujo bei gardaus.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Tikrai puikus skanėstas smaližiams ir tiems, kas nemėgsta pernelyg saldžiai. Purios, minkštos viduje tešlos su traškia plutele ir obuoliais. Tobulai tinka prie puodelio kvapnios arbatos!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Puikus bulvinių blynelių receptas, kuriame įprasti bulviniai blynai paįvairinami vištiena! Blyneliai sotūs ir tikrai labai skanūs! Skanaukite su grietine ir žalumynais.

Receptą rasite čia.

Traškūs išorėje, minkšti viduje, skanūs ir šilti, ir atvėsę, mažiesiems ypač patinka valgyti rankomis - nuostabūs Čirviniai blynai. Vejame žiemą iš kiemo gardžiai!

Receptą rasite čia.

Mėgstantiems žuvį labai patiks! Tiekiame su šviežiais žalumynais ir skanaujame puikų blynelių, rūkytos skumbres ir lydyto sūrelio skonių derinį.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Purūs, putlūs ir minkštutėliai kefyro blynai tobuliems pusryčiams. Tešla ypatinga, dėl joje esančių bananų - kremiška ir labai gardi. Skanaujame su uogiene, jogurtu ar tiesiog grietine.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Šios spurgytės minkštos, skanios ir visaip kitaip geros. Jos iš kiek kitokios tešlos - ne tik su varške, bet ir kremišku maskarponės sūriu. Tikrai gardu ir rankos pačios siekia dar ir dar vienos. Spurgos minkštesnės, kremiškesnės nei klasikinės varškės spurgos.

Receptą rasite čia.

Gardieji blyneliai tobuliems savaitgalio pusryčiams ar pietums. Įbėrus į tešlą šiek tiek džiovintų burokėlių miltelių blyneliai nustebins visus valgytojus išskirtine spalva. Puikus būdas maloniai nustebinti artimuosius.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Šie vafliai nepaprastai skanūs. Traškūs išorėje ir purūs bei minkšti viduje (pastovėjus ilgiau, išorė suminkštėja). Jie neutralaus skonio, tad puikiai tiks patiekti ir su saldžiais, ir su sūriais priedais.

Receptą rasite čia.

Lietinius blynus galima paruošti įdomiau! Tai puiki idėja, kaip paįvairinti lietinių blynų patiekimą. Įdarą galima rinktis ne tik tokį, koks siūlomas recepte, bet ir kitokį, pvz., rūkytą kumpį ir sūrį.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Minkštučiai, natūraliai saldūs, tokie labai varškiniai ir na tiesiog tobuli sotiems, maistingiems pusryčiams. Skoniu jie primena švelnius varškėtukus, bet mums patinka net labiau. Aguonos ir citrinos žievelė tinka idealiai, bet ir be šių priedų blyneliai bus puikūs.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Putlūs, labai drėgni ir skanūs blyneliai su obuoliais smaližiams. Obuolinius blynelius labai tinka patiekti pabarsčius cinamonu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Šiame straipsnyje rasite tris skirtingus pusryčių blynelių receptus. Visi jie be kvietinių miltų, be glitimo, be pieno produktų, o grikių blyneliai – dar ir veganiški (be kiaušinių ir kitų gyvulinės kilmės produktų). Ir tikrai neišsigąskite ingredientų stulpeliuose pamatę neįprastesnius miltų ar pieno produktų pavadinimus - visus juos tikrai rasite didesniuose prekybos centruose ar sveiko maisto parduotuvėlėse.

Receptą rasite čia.

Užgavėnėms galima paruošti blynų tortą, jo skonis, žinoma, neprimins klasikinio, bet ir toks labai skanus. Ypač, jei liks lietinių po Užgavėnių.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Pasakiškai skanios senovinės spurgytės. Rūgpienį šiame recepte galima keisti kefyru. O jeigu spurgomis nevaišinsite mažųjų, į tešlą, kad ji sugertų mažiau riebalų, galite įpilti šaukštą degtinės ar brendžio.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @ Shutterstock

Tradicinis, laiko ir daugybės maisto gaminimo entuziastų ir lietuviškos virtuvės gerbėjų patikrintas receptas. Blynai sotūs, taupūs ir tikrai labai gardūs labai patiks tiems, kas ilgisi nostalgiško vaikystės skonio!

Receptą rasite čia.

Lenkiškai šie lietiniai blynai vadinami krokiety - tai į vamzdelį susukti, pikantišku įdaru (pvz. daržovėmis, raugintais kopūstais, mėsa) įdaryti lietiniai, kurie mirkomi kiaušinio plakinyje ir apvoliojami džiūvėsiuose, o tuomet paskrudinami keptuvėje.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Nuostabūs, spalvingi blyneliai, nudažomi natūraliais maisto produktais. Puikiai tiks Užgavėnėms, tiek Valentino dienai, tiek valstybinėms šventėms pasilepinti! Tiekiame su norimais įdarais ar tiesiog vienus.

Receptą rasite čia.

Jei turite moliūgą ar tiesiog juos labai mėgstate, galite išsikepti nuostabiai minkštų ir spalvingų moliūgų sklindžių.

Receptą rasite čia.

Traškūs ir purūs vafliai nepaliks abejingų. Labai skanūs ir puikiai tinkami tiems, kas maisto gamyboje nenaudoja kvietinių miltų arba nori paeksperimentuoti virtuvėje.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Dar vienas puikus receptas smaližiams - užkepti lietiniai su varške, obuoliais ir cinamonu. Iškepusius pabarstome cukraus pudra.

Receptą rasite čia.

Gardus lietinių blynų apkepas su vištiena ir sūriu labai patiks mėgstantiems sočius ir greitai paruošiamus patiekalus.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Kitokie bulvių blyneliai - dideli, putlūs ir labai skanūs! Gardinkite mėgstamais žalumynais, papildomai galima dėti smulkintu rūkytu kumpiu.

Receptą rasite čia.

Skanūs, putlūs stori ir lengvai pagaminami. Jie kepami su labai mažai papildomų riebalų, todėl patiks tiems, kas nemėgsta riebių blynelių. Valgome su uogiene ar vienus.

Receptą rasite čia.

Purūs obuoliniai blyneliai, lyg maži pyragėliai, akimirksniu burnoje ištirpsta kiekvienas jų kąsnis. Dėl pasukų tešloje blynai išsipučia į purius, oringus ir labai minkštus. Patiekiant tinka pabarstyti cinamonu, cukraus pudra ar valgyti su trintomis uogomis.

Receptą rasite čia.

Jei visada norėjote išbandyti putlių, storų amerikietiškų blynelių, skubame Jums į pagalbą ir siūlome išbandyti šį puikų receptą. Paruošti tikrai labai paprasta, o nuo stalo išgaruos akimirksniu.

Receptą rasite čia.

Sotūs, o kartus ir tikrai nesunkiai paruošiami bei nebrangūs lietiniai su įdaru. Puikiai tiks šeimos pietums ar vakarienei.

Receptą rasite čia.

Paruošti juos labai paprasta, o nuo stalo išgaruos tiesiog akimirksniu! Neįmantrūs, atrodytų, visai paprasti, o skonis jų - tiesiog pasakiškas. Labai skanu su trupučiu cinamono, cukraus pudra, trintomis uogomis ar šaukšteliu graikiško jogurto.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Reda, Miss Dish

Vienas blynas - viena porcija, taip kepami šie puikūs bulviniai blynai. Ypač skanu su česnakinės varškės padažu - tiesiog sumaišykite varškę su trupučiu jogurto ar grietinės, įspauskite česnako, pagardinkite norimais prieskoniais.

Receptą rasite čia.

Gardžių blynų receptų tiek daug, kad čia visų skaniausių sutalpinti paprasčiausiai nepavyko, todėl, jei ieškote bulvinių blynų idėjų jas rasite čia.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Na, o jeigu norite pažinti naujų blynų skonių iš įvairiausių pasaulio šalių, čia jų rasite net 12 - prancūziški lietiniai, putlūs amerikietiški ir dar daugiau!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Traški plutelė ir purus, korėtas vidus - tobulai minkštos, spirgančios aliejuje ir padengtos cukraus pudros sniegeliu... O gal plikytos ispaniškos? Arba kvepiančios riešutais! Kiek spurgų rūšių esate ragavę? Šiame straipsnyje dalinamės savo mėgstamiausiais spurgyčių receptais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

LaMaistas.lt
Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
salotos, mišrainės
užkandžiai
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital