Purūs kefyro blyneliai su bananais

AUTORIUS:
Oksana
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 28)
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 28)
Purūs kefyro blyneliai su bananais
@Shutterstock
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
250 mililitrų kefyro (arba natūralaus jogurto)
1 vienetas bananų
1 vienetas kiaušinių (didesnio)
2 šaukštai sviesto (arba aliejaus)
1 stiklinė miltų
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 šaukštelis kepimo miltelių
šiek tiek cukraus (arba medaus ar klevų sirupo)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Šakute sutrinkite bananą. Bet taip ne per smarkiai, jog liktų banano gabaliukų.
2.
Į dubenį supilkite kefyrą, įmuškite kiaušinį, suberkite vanilinį cukrų, įberkite pagal skonį cukraus (galima ir visai nedėti arba pakeisti medumi ar klevų sirupu), supilkite tirpintą ir atvėsintą sviestą ir viską gerai išplakite.
3.
Į kiaušinių-kefyro plakinį suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir išmaišykite, bet taip nepermaišydami, tik kad viskas apsijungtų. Sudėkite trintą bananą ir atsargiai išmaišykite. Palikite tešlą pastovėti 15-20 minučių, jog miltai pabrinktų. Ji gausis tiršta, viskas gerai, taip ir turi būti.
4.
Tešlą kabinkite šaukštu ir dėkite į įkaitintą su trupučiu aliejaus keptuvę, šaukštu paformuodami blynelius. Kepkite ant vidutinės ugnies, gražiai apkepdami iš abiejų pusių.
AUTORIUS: Oksana
Skaityti komentarus
Spausdinti

REKLAMA

Komentarai (7)
Vasloba
2019-05-04 02:11
Nesigavo ATSAKYTI
Lina
2019-05-04 13:43
Kas būtent nepavyko? Gal galėčiau patarti, pagelbėti, ką patobulinti :) ATSAKYTI
Giedre
2019-02-16 15:23
Skanu, bet man kaip ir kiekvieni blynai prisigeria daug aliejaus kepant, tai nepatinka, o be aliejaus - svyla. I tesla dedama sviesto, tai tikejausi, kad gaal keptuveje nereikes riebalu kepant, bet reikejo ATSAKYTI
Ieva
2019-02-17 08:57
Jeigu jums visi kepami blynai prisigeria aliejaus, o be jo svyla, gali būti viena iš dviejų bėdų - per aukšta kaitra (geriau kepti ant vidutinės kaitros, kiek ilgiau, nei ant aukštos). Arba keptuvė - kokybiška nelimpančios dangos keptuvė, ypač, jei tešloje yra sviesto ar aliejaus, neturėtų "traukti" tešlos. ATSAKYTI
Irma
2018-02-25 23:57
Labai skanūs blynai gaunasi ATSAKYTI
Vanda
2017-09-26 19:32
Labai skanūs, tik aš vietoje kefyro dėjau graikišką jogurtą. Tešla gavosi tokia labai tiršta, bet blynukai iškepė superiniai, tokie lyg bandutės, mums labai patiko. Tik dariau iš dvigubos normos, o bananą vieną sutryniau šakute taip nesmarkiai, o kitą supjausčiau mažais kubeliais, kad labiau jaustųsi gabaliukai, super gavosi! ATSAKYTI
Milda
2016-01-13 19:20
Labai skanūs,mums patiko:) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital