Lenkiški paniruoti lietiniai su pikantišku įdaru

AUTORIUS:
Reda
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Lenkiški paniruoti lietiniai su pikantišku įdaru
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Lenkiškai šie lietiniai blynai vadinami krokiety - tai į vamzdelį susukti, pikantišku įdaru (pvz. daržovėmis, raugintais kopūstais, mėsa) įdaryti lietiniai, kurie mirkomi Lenkiškai šie lietiniai blynai vadinami krokiety - tai į vamzdelį susukti, pikantišku įdaru (pvz. daržovėmis, raugintais kopūstais, mėsa) įdaryti lietiniai, kurie mirkomi kiaušinio plakinyje ir apvoliojami džiūvėsiuose, o tuomet paskrudinami keptuvėje. (...daugiau) Reda
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
Blyneliams:
250 mililitrų pieno
150 gramų miltų
120 mililitrų vandens
2 vienetai kiaušinių (didelių)
3 šaukštai sviesto (lydyto ar aliejaus)
1 žiupsnelis druskos
šiek tiek aliejaus (kepimui)
Įdarui:
200 gramų pievagrybių
1 vienetas svogūnų
80 gramų maltos mėsos (virtos ar kepinto faršo)
1 saujelė raugintų kopūstų
1 saujelė sūrio (tarkuoto)
pagal skonį druskos
šiek tiek sviesto (ar aliejaus)
Apvoliojimui:
1 vienetas kiaušinių
1 šlakelis vandens
1 sauja maltų džiūvėsėlių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Tešlai kiaušinius išplakite su druska, sviestu ar aliejumi, vandeniu. Įsijokite miltus ir užmaišykite labai tirštą tešlą. Tuomet ją išmaišykite su pienu. Tešlą gerai išplakite šluotele ir 30 min. palikite subręsti šaldytuve.
2.
Į įkaitintą, vos vos aliejumi pateptą keptuvę pilkite po samtelį tešlos ir iš abiejų pusių apkepkite plonus lietinius.
3.
Įdarui svogūną ir pavalytus grybus smulkiai sukapokite, apkepinkite svieste ar aliejuje iki kol suminkštės. Sudėkite smulkiau supjaustytus kopūstus dar porą minučių patepkite. Sudėkite mėsą. Viską pagardinkite druska, prieskoniai pagal skonį. Įdarui truputį atvėsus į jį įmaišykite sūrį. Sūrio reikia tik tiek, kad įdaras truputį suliptų tarpusavyje.
4.
Kiaušinį lengvai išpakite su vandeniu.
5.
Ant kiekvieno lietinio dėkite įdaro, truputį užlenkite viršų ir apačią, susukite. Suktinuką merkite į kiaušinio plakinį, o tuomet apvoliokite džiūvėsiuose.
6.
Paruoštus paniruotus suktinukus kepkite įkaitintame aliejuje, kad būtų apsemti iki pusės vis pavartydami, kad kiekvienas šonas gražiai apskrustų.
7.
Iškepusius sudėkite ant popierinių rankšluostėlių, kad susigertų riebalų perteklius ir po minutėlės tiekite.
AUTORIUS: Reda
Rašyti komentarą
Spausdinti

REKLAMA

Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital