Bulviniai blynai įdomiau - 37 gardžios idėjos

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2019-02-23
Bulviniai blynai
Shutterstock

Bulviniai blynai - visoje Vidurio ir Rytų Europoje paplitęs patiekalas, priklausantis tradicinei žydų virtuvei. Iš tarkuotų ar trintų bulvių, o taip pat ir kitų daržovių, sūrio, lešių suformuoti blyneliai riebaluose buvo kepami jau Viduramžiais. Žydai juos tiekia per Chanukos šventę, pagardinimui siūlo grietinę, obuolių padažą ar džemą. Siūlome prisiminti šį puikų patiekalą ir pažvelgti į jį kūrybiškai - dalinamės įdomiomis bulvinių blynų variacijomis!

 

Tikriausiai niekas nesuabejos, kad ir lietuvių virtuvėse bulviniai blynai labai mėgstami! Dalinamės net 37 puikiais LaMaistas.lt ir projekto SkoniuBlogas.LaMaistas.lt dalyvių receptais, iš kurių išsirinks kiekvienas!

 

Nuostabiai minkšti viduje ir su traškia plutele išorėje - gardieji bulviniai blynai vokiškai, kurių receptu dalinasi Odeta. Beje, tiekti juos labai tinka su obuoliene, kaip tai tradiciškai daroma Vokietijoje - išbandykite!

Receptą rasite čia.

Lietuvoje pradėjus auginti bulves labai greitai atsirado daugybė jų patiekalų. Kunigaikščių Radvilų dvaruose, Kėdainiuose buvo pradėti kepti bulviniai blynai su mėsa. Auomet jie vadinti Kėdainių papločiais ir buvo kepami dideli, per visą keptuvę, tačiau ilgainiui forma sumažėjo, o šiandien šį patiekalą vadiname Kėdainių blynais. Dvare šie blynai tradiciškai buvo patiekiami su vištienos spirgais arba bruknių uogiene.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @ Shutterstock

Nors blynas šveicariškas, bet labai tiks ir patiks lietuviškos virtuvės gerbėjams. Šie blynai taupūs ir labai skanūs. Iš nurodytų ingredientų kekio kepti galima didesnėje keptuvėje vieną blyną arba mažesnėje du blynus. Tradiciniai Šveicariški bulviniai blynai tiekiami kaip sotūs pusryčiai ar garnyras.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Puikus patiekalas ir ypatingiems pusryčiams, ir kitokiems pietums! Sotūs, minkšti viduje ir traškūs išorėje virtų bulvių blyneliai - tikras atradimas, kuriuo norime pasidalinti ir su Jumis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Labai skanūs, minkšti bulviniai blyneliai tiems, kas pasiilgo klasikinio jų skonio! Papildomai galima įmaišyti rūkytos šoninės gabalėlių. Tiekiame su grietine, spirgučių ar pievagrybių padažu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Reda, Miss Dish

Kaip blynai gali būti ir mieliniai, ir bulviniai? Pasirodo, kad tokie blynai ne tik egzistuoja, bet ir yra labai skanūs! Blynai pavyksta purūs, minkšti, kitokie negu įprasti bulviniai blynai. O ir kepdami jie sugeria daug mažiau aliejaus. Mums jie labai patinka.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Puikus bulvinių blynelių receptas, kuriame įprasti bulviniai blynai paįvairinami vištiena! Blyneliai sotūs ir tikrai labai skanūs! Skanaukite su grietine ir žalumynais.

Receptą rasite čia.

Tradicinis, laiko ir daugybės maisto gaminimo entuziastų ir lietuviškos virtuvės gerbėjų patikrintas receptas. Blynai sotūs, taupūs ir tikrai labai gardūs labai patiks tiems, kas ilgisi nostalgiško vaikystės skonio!

Receptą rasite čia.

Minkštutėliai virtų bulvių blyneliai kitaip - su varške! Iškepti blyneliai bus traškūs išorėje ir labai minkšti viduje, juos gardinti galite mėgstamais prieskoniais. Recepte rasite ir kaip paruošti grybų padažą, tačiau jis tikrai nėra būtinas, blyneliai labai gardūs ir su grietine.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Nesudėtingas, bet tikrai skanus ir greitai pagaminamas patiekalas. Jei naudojate čirvinių blynų keptuvę nelimpančiu paviršiumi, juos galima iškepti visai be papildomų riebalų!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Labai sotūs ir skanutėliai blyneliai, kuriuos galite ruošti ir iš bulvių košės likučių. Pagardinti galite ne tik recepte nurodytomis, bet ir kitokiomis daržovėmis, o jei neturite sūrio - bus skanu ir be jo. Tiekti galite su jogurtu, tirpintu sviestu ir grietine ar kitokiu padažu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Traškūs ir labai skanūs bulviniai blynai kiek kitaip, kai pabosta tradiciniai ar norisi įvairovės. Valgyti labai skanu su grietine, spirgučių ar grybų padažu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Tai patobulintų bulvinių blynų receptas, kuris pasitarnauja norint kiek sotesnės ir įdomesnės vakarienės ar pietų. Vietoje dešros galite naudoti smulkiai supjaustytą karšto rūkytą kumpį ar šoninę.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Liucija

Paįvairinkite įprastus bulvinius blynelius cukinija! Blyneliai bus traškūs išorėje ir minkštučiai bei sultingi viduje! Gardinkite krapais, svogūnų laiškais ar kitais daržo žalumynais, o tiekite įprastai - su grietine ar graikišku jogurtu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Dar vienas puikus Kėdainių blynų variantas - blynai minkšti viduje ir traškūs išorėje. Įdarui rekomenduojame rinktis vištieną, kalakutieną ar vištieną.

Receptą rasite čia.

Žemaičių blynus tikriausiai mėgsta daugelis lietuviškos virtuvės gerbėjų! Kaip juos paruošti sveikiau? Kepkite orkaitėje, taip nenaudosite papildomų riebalų! Įdarui galite naudoti apkepintą kalakutienos ar vištienos faršą, o jei norite dar liesiau - naudokite sumaltą virtą mėsą.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @ Shutterstock

Paprasta, skanu ir greita, žinoma, jei turite bulvių tarkavimo prietaisą. Jei tokio neturite, reikės trinti rankine trintuve, bet rezultatas to vertas. Skanaus!

Receptą rasite čia.

Sotūs bulviniai blynai puikiai vakarienei. Šie Žemaičiai kiek neįprasti - be mėsos, tačiau su tąsiu, gardžiu sūrio ir špinatų įdaru. Vietoje špinatų galite į varškę įspausti porą skiltelių česnako ir rinktis  krapų, petražolių, kalendros ar kitų žalumynų. Tiekite su grietinės - sviesto padažu!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Dar vieni bulviniai blyneliai su staigmena viduje - su rūkytu kumpiu ir sūriu. Taip pat tinka naudoti ir šaltai ar karštai rūkytą šoninę ar net pasmulkintą rūkytą vištieną.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Jeigu mėgstate bulvinius blynus, tačiau norite juos paįvairinti ypatingu ingredientu - šis receptas kaip tik Jums. Blyneliai iškepa traškūs, labai gardūs ir vilioja nuostabiais kvapais. Tiekti tinka su grietine ar graikišku jogurtu.

Receptą rasite čia.

Itin gardūs blyneliai! Paprasta paruošti, o su malonumu mėgausis tiek maži, tiek dideli. Bulves galima išsivirti iš vakaro arba naudoti tiesiog vakarykštės bulvių košės likučius. Beje, jeigu neturite po ranka bulvių grūstuvės, galima jas tiesiog sutarkuoti burokine tarka.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @ Shutterstock

Jei pabodo paprasti bulviniai blynai, su keliais papildomais ingredientai iš jų galite paruošti čeburekus. Įdaras gali būti įvairus: faršo, grybų ar toks, kokį mėgstate.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Audronė

Kitokie bulvių blyneliai - dideli, putlūs ir labai skanūs! Gardinkite mėgstamais žalumynais, papildomai galima dėti smulkintu rūkytu kumpiu.

Receptą rasite čia.

Paprastai pagaminami, sotūs ir skanūs blyneliai kitaip - su varške ir cukinijomis. Būtent dėl šių ingredientų blynai iškepa itin minkšti ir sultingi. Valgome su grietine, graikišku jogurtu, taip pat tinka patiekti su sūdyta ar šaltai rūkyta lašiša.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Labai gardūs bulviniai blyneliai! Įprasti  bulviniai blyneliai pagardinti malta mėsa - taip jie tampa dar sotesni. Kepkite gardžiuosius blynelius ir nudžiuginkite visą šeimą.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Audronė

Dar vienas be papildomų riebalų, orkaitėje keptų Žemaičių blynų receptas. Šį kartą su grybų įdaru. Įdarui galite naudoti pievagrybius ar apvirtus miško grybus.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Iš išorės traškūs, o viduje purūs, minkštučiai ir išsilydžiusiu sūriu besipuikuojantys blynai tikrai sužavės visus išalkusius! Šie blynai ruošiami iš virtų bulvių ir rūkyto kumpelio - skanūs ir kvapnūs.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Bulviniai blynai kitaip! Šis patiekalas - tai ir puikus būdas sunaudoti bulvių košės likučius, jei nenorite jų šildyti, ar norite juos iš garnyro transformuoti į pagrindinį patiekalą.

Receptą rasite čia.

Skanutėliai bulviniai blynai tiems, kas nori įdomesnio, intensyvesnio skonio - šiuose blyneliuose jaučiamas svogūnų skonis, tačiau jis nėra pernelyg stiprus. Puiki idėja paįvairinti pietus!

Receptą rasite čia.

Skanieji Kukorai tiesiai iš vaikystės - tai lyg Žemaičių blynai, bet šiek tiek kitaip, mažiau riebūs, kepami orkaitėje. Siūlome išbandyti ir Jums - ne tik kepsite su mažiau riebalų, bet ir nereikės ilgai stovėti prie viryklės, varant blynelius.

Receptą rasite čia.

Gardūs, spalvingi bulviniai blynai - su špinatais. Šie blynai skiriasi nuo klasikos ne tik puresne tekstūra, bet ir gausesne skonių puokšte. Jei naudosite šaldytus špinatus, juos reikėtų atitirpinti ir labai gerai nuvarvinti.

Receptą rasite čia.

Skanučiai blynai, kuriems galima sunaudoti bulvių košės likučius. Kiekvieną kartą blynelius galite ruošti vis kitokio skonio, į tešlą įmaišydami vis kitokių žalumynų.

Receptą rasite čia.

Traškūs, kitaip kepti bulviniai blynai - orkaitėje. Taip kepami blynai nebūna riebūs, tuo labiau skanūs!

Receptą rasite čia.

Dar vienas puikus virtų bulvių blynelių - kepsnelių receptas! Šis patiekalas puikus ir tuo, kad juose slepiasi gardieji brokoliai, todėl tai puikus būdas jų įsiūlyti vaikams.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Vienas blynas - viena porcija, taip kepami šie puikūs bulviniai blynai. Ypač skanu su česnakinės varškės padažu - tiesiog sumaišykite varškę su trupučiu jogurto ar grietinės, įspauskite česnako, pagardinkite norimais prieskoniais.

Receptą rasite čia.

Skanūs, paprasti, minkšti, o skaniausi ką tik iš keptuvės blynai. Šilti jie tiesiog nepakartojami! Siūlome valgyti šiuos blynus su gardžiu agurkiniu padažu.

Receptą rasite čia.

Kvapnu, be galo skanu ir sotu - bulvinės bandos tiesiai iš močiutės virtuvės! Beje, tokias bandas galima kepti ir iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol iškeps vidus ir susiformuos traški plutelė.

Receptą rasite čia.

Puikus receptas tiems, kas turi galimybę pasinaudoti griliu - taip kepami bulviniai blynai įgauna puikaus dūmo kvapo.

Receptą rasite čia.

Labai skanūs orkaitėje kepti Žemaičių blynai su kitokiu - troškintų raugintų kopūstų įdaru! Labai skanu su grietine ar spirgučiais. O jei nenorite kaisti orkaitės, kepti tinka ir keptuvėje.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Traškūs bulviniai blyneliai dėl miltų yra traškesni, o prieskoniai suteikia nuostabaus kvapo ir gardumo. Tradiciškai tiekiame su raugintais kopūstais.

Receptą rasite čia.

Tai airiškas bulvinių blynų receptas. Šie, kaip ir kiti airiški bulviniai blynai, kepami iš virtų, sugrūstų bulvių, pagardinami kmynais, smulkintomis petražolėmis, juodaisiais pipirais. Blynai kepami ne aliejuje ar taukuose, o svieste bei tradiciškai valgomi, dažant juos į tirpintą pasūdytą sviestą.

Receptą rasite čia.

Vokiški ir žydiški bulviniai blynai labai dažnai patiekiami su obuoliene - kodėl tuomet obuolių iš karto neįmaišius į tešlą? Išbandykite ir, manome, kad Jums jie tikrai patiks!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Tarp vėjo gūsių

Skanutėliai bulviniai blynai be kiaušinių. Jie išties labai skanūs ir taupūs. Patiekti labai skanu tiesiog su sviestu ar grietine.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Šeimos virtuvė

LaMaistas.lt
Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis