Senoviškos spurgos su rūgpieniu

AUTORIUS:
Jovita
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 18)
Porcijų skaičius: 20
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 18)
Senoviškos spurgos su rūgpieniu
@ Shutterstock
Autorius apie receptą: Labai skanios senovinės spurgytės. Jeigu neturite rūgpieno, jį galite drąsiai keisti kefyru. O jeigu spurgomis nevaišinsite mažųjų, į tešlą, kad ji sugertų mažiau Labai skanios senovinės spurgytės. Jeigu neturite rūgpieno, jį galite drąsiai keisti kefyru. O jeigu spurgomis nevaišinsite mažųjų, į tešlą, kad ji sugertų mažiau riebalų, galite įpilti šaukštą degtinės ar brendžio. (...daugiau) Jovita
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 20
Tešlai:
2.5 stiklinės miltų
1 stiklinė rūgpienio (arba kefyro)
1 vienetas kiaušinių
5 šaukštai cukraus
3 šaukštai aliejaus
1.5 šaukštelio sodos
1 žiupsnelis druskos
Kepimui:
šiek tiek aliejaus
Pabarstymui:
šiek tiek cukraus pudros
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Kiaušinį išplakite su cukrumi. Supilkite rūgpienį, aliejų, berkite sodą, druską. Gerai išplakite. Suberkite miltus ir kruopščiai išmaišykite. Minkykite tešlą, kad kuo mažiau liptų prie rankų, jeigu reikia, berkite dar miltų. Tačiau jų nepadauginkite! Nurodytiems ingredientų kiekiams nenaudokite daugiau nei 3 stiklinių miltų, kitaip spurgos bus kietos! Jei suberus tiek miltų, tešla dar lipni, spurgas formuokite šlapiomis rankomis.
2.
Giliame puode, ant vidutinės ugnies įkaitinkite aliejų. Ar aliejus tinkamos temperatūros, gali patikrinti įmesti vieną spurgą - ji turi greitai iškilti į paviršių, bet riebalai neturi rūkti, neturi kilti dūmų.
3.
Spurgas traukite iš aliejaus ir sudėkite ant rankšluostinio popieriaus, kad nutekėtų riebalai.
4.
Spurgas, po kelias, dėkite į puodą ir vis pavartykite kiaurasamčiu, kad apkeptų iš visų pusių. Išėmus padėkite ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų aliejaus perklių.
5.
Dar karštas spurgas pabarstykite cukraus pudra.
AUTORIUS: Jovita
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
užkandžiai
ruošiamės žiemai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis