Kefyro blyneliai su uogiene ir jogurto padažu

AUTORIUS:
Tomas Rimydis
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3
Kefyro blyneliai su uogiene ir jogurto padažu
Kefyro blyneliai su uogiene ir jogurto padažu
Kefyro blyneliai su uogiene ir jogurto padažu
Kefyro blyneliai su uogiene ir jogurto padažu
Autorius apie receptą: Gardieji blyneliai tobuliems savaitgalio pusryčiams ar pietums. Įbėrus į tešlą šiek tiek džiovintų burokėlių miltelių blyneliai nustebins visus valgytojus išskirtine Gardieji blyneliai tobuliems savaitgalio pusryčiams ar pietums. Įbėrus į tešlą šiek tiek džiovintų burokėlių miltelių blyneliai nustebins visus valgytojus išskirtine spalva. Puikus būdas maloniai nustebinti artimuosius. (...daugiau) Tomas Rimydis
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
200 gramų kefyro
100 gramų kvietinių miltų
50 gramų cukraus
50 gramų sviesto
2 vienetai kiaušinių
5 gramai vanilės
5 gramai džiovintų burokėlių miltelių
1 gramas cinamono
pagal poreikį aliejaus
Padažui:
100 gramų jogurto, natūralaus
100 gramų mėlynių uogienės
Patiekiant:
pagal poreikį uogienės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Kiaušinių tryniai atskiriami nuo baltymų.
2.
Tryniai gerai išplakami drauge su cukrumi, vanile, cinamonu ir burokėlių milteliais.
3.
Pilamas kefyras, išmaišoma.
4.
Ištirpinamas sviestas (neleiskite pradėti burbuliuoti ar rūkti), supilamas į tešlą ir išmaišoma.
5.
Sudedami miltai, gerai išmaišoma
6.
Baltymai išplakami iki standumo ir įmaišomi į tešlą.
7.
Keptuvėje įkaitinamas aliejus. Dedama po šaukštą tešlos ir kepami blynai, gražiai juos apkepant iš abiejų pusių.
8.
Padažui jogurtas išmaišomas su uogiene. Jei norite vientisesnės tekstūros, pertinti per sietelį.
9.
Blyneliai patiekiami pagardinus mėgiama uogiene (aš patiekiau su namine morkų, žr. patarimus) ir padažu. Galite dar papuošti rūgštynių ar mėtų lapeliais.
Patarimai:
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.
Morkų uogienę aš gaminu taip - puode ištirpinu 150 g cukraus (kol karamelizuojasi iki gintarinės spalvos). Suberiu 200g kubeliais pjaustytų morkų, išmaišau, kad morkos pasidengtų cukrumi. Tada užpilu litrą vandens ir verdu ant nedidelės ugnies iki uogienė sutirštėja (apie 60-90 minučių).
AUTORIUS: Tomas Rimydis
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital