Spurgos spurgytės - net 26 burnoje tirpstantys receptai!

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2018-02-10
Spurgos spurgytės - net 26 burnoje tirpstantys receptai!
@ Shutterstock

Traški plutelė ir purus, korėtas vidus - tobulai minkštos, spirgančios aliejuje ir padengtos cukraus pudros sniegeliu... O gal plikytos ispaniškos? Arba kvepiančios riešutais! Kiek spurgų rūšių esate ragavę? Artėjančioms Užgavėnėms siūlome rinktis net iš 26 puikių receptų.

 

Spurgų fiestą pradedame mylimiausiomis varškės spurgomis iš vaikystės! Recepto autorė Alina dalinasi nuostabiu, laiko ir daugybės ragautojų patikrintu ir vertinamu receptu, kurį rekomenduojame išbandyti ir Jums!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Alina, Apie viską

Gardžios spurgytės be varškės, vos iš kelių ingredientų! Minkštutės, kepdamos neprisigeria riebalų, o iš nurodytų ingredientų jų prikepsite gausybę! Patariama tešlą būtinai atvėsinti, kad spurgas būtų lengviau formuoti ir jos neliptų prie rankų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @ Shutterstock

Traški plutelė ir nuostabus minkštumas viduje - viskas ko reikia tobuloms spurgytėms. O dar švelni citrinos nata skonyje jas paverčia tiesiog neatsivalgomai gardžiomis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Pasakiškai skanios senovinės spurgytės. Rūgpienį šiame recepte galima keisti kefyru. O jeigu spurgomis nevaišinsite mažųjų, į tešlą, kad ji sugertų mažiau riebalų, galite įpilti šaukštą degtinės ar brendžio.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @ Shutterstock

Spurgos, visų pirma, mums siejasi su varške, o tuomet - su kvietiniais miltais. Odeta siūlo kvietinius miltus pakeisti grikių miltais ir tikina, kad nuostabus spurgyčių skonis jus nustebins!

Receptą rasite čia.

Visiškai klasikinės itališkos spurgos su nuostabiu kremu. Jeigu nenorite ruošti kremo, spurgas galite įdaryti tiesiog džemu, na, o riebesniam variantui - plakta grietinėle. Šios spurgos puikios tuo, kad iškepa tuščiavidurės, todėl galima skanauti ne tik paprastai iškeptas, bet ir su įvairiais įdarais. Jei naudosite rūgštesnį įdarą, į spurgų tešlą dėkite daugiau cukraus, nes jos pačios savaime nėra labai saldžios.

Receptą rasite čia.

Šios spurgytės nėra pernelyg saldžios, tad turėtų patikti ir nuosaikesniems smaližiams. Miltų tešloje nėra daug, bet voliojamos tarp rankų ir formuojamas rutuliukas padaro tokia plutelę, kurios dėka neprisigeria spurgos riebalų, o vidus būna minkštas.

Receptą rasite čia.

Puikios spurgos iškeps ir be varškės! Šios tokios šiek tiek amerikietiškos, purios, minkštos ir labai tinka puošti cukraus pudros glaistu, tirpintu šokoladu ar skanauti ir visai be papuošimų.

Receptą rasite čia.

Varškės spurgos su netikėtu ingredientu - riešutais! Minkštos ir purios, kaip ir klasikinės, o kiekvienas kąsnis - malonus atradimas su riešutų gabalėliais ir fantastišku aromatu.

Receptą rasite čia.

Siūlome skanėstų ir veganams! Jas valgant, nė neįtartum, kad jų sudėtyje nėra nei kiaušinių, nei pieno produktų - tai puiki tradicinių spurgų alternatyva. Jas galite įdaryti rūgštesne uogiene ar skanauti be jos - spurgos nuostabios!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Inga's Sweeterie

Nuostabios mielinės spurgytės, kurių tešla kildinama šaldytuve, tad nereikės vargi namuose ieškant kampo, kur būtų pastovi, šilta temperatūra. Spurgas įdarome uogiene, o pagal nuostabų receptą jų iškepsite daugybę!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Inga's Sweeterie

Pažiūrėjus į šias gražuoles, gali pasirodyti, kad jų paruošimas sudėtingas, bet ne - viskas labai paprasta, o išbandžius kyla tik viena mintis - kodėl jų nekepiau anksčiau? Tobulai skanios spurgos! Galite kepti tiek ilgas, kaip nuotraukoje, tiek mažesnes, vieno kąsnio spurgytes. Skanaukite pabarstytas cukraus pudra ar su šokoladiu kremu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Inga's Sweeterie

Nuostabiai skanios, minkštos ir labai drėgnos spurgos smaližiams! Jų įdaras švelnus ir kremiškas, kiekviena spurgytė tiesiog ištirpsta burnoje.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Reda, Miss Dish

Spurgos su ypatingai traškia plutele, o vidus purus ir korėtas. Varškę rinkitės sausesnę, birią, iš maišelių, iš jos spurgytės pavyks nepakartojamai gardžios.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Alina, Apie viską

Skanutėlės varškės spurgos, kurioms kepti nereikia papildomų riebalų ir jokio pavojaus apsitaškyti verdančiu aliejumi. Spurgos kepamos orkaitėje gali nuskambėti neįprastai, bet rezultatas tikrai labai gardus. Šios spurgytės skaniausios dar šiltos.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Alina, Apie viską

Klasikinės varškės spurgytės su nuostabiu siurprizu viduje - vyšnių džemu! Įadarą galite rinktis ir kitokį - pagal savo skonį ir šaldytuvo turinį.

Receptą rasite čia.

Nuostabiai skanios spurgytės, kurios visuomet labai greitai išgaruoja nuo stalo! Receptas tikrai labai paprastas, o paragavę jų ne tik mintimis grįšite į vaikystė, bet norėsite jų dar ir dar vienos.

Receptą rasite čia.

Dar vienas puikus varškės spurgų receptas, pagal kurį iškepsite tikrų skanuolių. Spurgos, be abejo, minkštos ir joms beveik neįmanoma atsispirti.

Receptą rasite čia.

Purios amerikietiškos mielinės spurgytės. Spurgų nereikės kočioti ar formuoti rankomis, jos spaudžiamos stikline, tad visos iškeps vienodai dailios formos, o papuoštos glajumi ar pabarstukais bus ne tik labai skanios, bet ir ypatingai dailios.

Receptą rasite čia.

Dar vienos puikiosios spurgytės be varškės, šį kartą iš plikytos tešlos. Viduje spurgos purios ir korėtos, o išorėje traškios, bet švelnios. Labai tinka pabarstyti cukraus pudra.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dalia, Saldymetis

Klasikinis ispaniškas skanėstas smaližiams! Receptas ypatingas dar ir tuo, kad joje sudėtyje nėra nei kiaušinių, nei cukraus, moliūgų spurgos natūraliai saldžios.

Receptą rasite čia.

Ypač minkštos mielinės spurgytės smaližiams. Gardžios ir šiltos, ir atvėsusios, bet tuo galite ir nespėti įsitikinti, nes nuo stalo išgaruoja akimirksniu!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Loreta

Šis skanėstas - tai kruasano ir spurgos junginys, kuris mus ypatingai sužavėjo tuo, kad jam galima naudoti sluoksniuotą tešlą. Tad šis receptas puikus ir tiems smaližiams, kurie nenori ilgai suktis virtuvėje, tačiau labai apsidžiaugtų tokiu skanėstu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ omnomnom

Nepaprastai skanios spurgytės - švelnios tekstūros ir skonio! Labai paprastai pagaminamos ir tuo dar labiau nudžiuinančios smaližius.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Gabrielės blogas

Kai, atrodo, jau jų prisivalgei, ranka pati siekia dar vienos - taip geriausiai galima apibūdinti šias spurgas. Jos purios, mielinės ir su saldžia šokoladine paslaptimi.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Saldžios šypsenos

Sigitos receptas skirtas tiems, kas nori pasimėgauti puikiomis spurgomis be papildomų riebalų. Ar gali būti geriau? Gali - jų tešlos net nereikia minkyti! Tradicines, minkštutėles mielines spurgas galite papuošti šokoladiniu glajumi ar paprasčiausiai pabarstyti cukraus pudra. Skanaus!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Sigita cooks

LaMaistas.lt
Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

skanu@lamaistas.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

reklama@tipro.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis