Spurgos spurgytės - 29 burnoje tirpstantys spurgų receptai!

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2020-02-20
Spurgos spurgytės - 29 burnoje tirpstantys spurgų receptai!
@ Shutterstock

Traški plutelė ir purus, korėtas vidus - tobulai minkštos, spirgančios aliejuje ir padengtos cukraus pudros sniegeliu... O gal plikytos ispaniškos? Arba kvepiančios riešutais! Kiek spurgų rūšių esate ragavę?

Artėjančioms Užgavėnėms siūlome rinktis net iš 29 puikių LaMaistas.lt ir projekto SkoniuBlogas.LaMaistas.lt dalyvių receptų.

 

Tobulai minkštos ir purios varškės spurgytės traškia plutele ir burnoje tirpstančiu, porėtu vidumi! Šioms spurgytėms gaminti labiausiai tinka sausesnė varškė iš maišelių. Pačios gardžiausios jos bus dar šiltos, bet, žinoma, be galo skanios ir atvėsusios.

Receptą rasite čia.

Gardžios spurgytės be varškės, vos iš kelių ingredientų! Minkštutės, kepdamos neprisigeria riebalų, o iš nurodytų ingredientų jų prikepsite gausybę! Patariama tešlą būtinai atvėsinti, kad spurgas būtų lengviau formuoti ir jos neliptų prie rankų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @ Shutterstock

Purios, apvalios, mielinės spurgos su saldžiu džemu nostalgiškam skoniui sunku atsispirti... Spurgos pačios gardžiausios tol, kol jos šviežios, tad siūlome jų išsikepti namuose ir nedelsiant mėgautis jaukiomis akimirkomis su puodeliu kavos, arbatos ar pieno stikline.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Pažiūrėjus į šias skanuoles, gali pasirodyti, kad jų paruošimas sudėtingas, bet ne - viskas labai paprasta, o išbandžius kyla tik viena mintis - kodėl jų nekepiau anksčiau? Gaminant pagal šį detalų "žingsnis po žingsnio" receptą nepavykti tiesiog negali!

Receptą rasite čia.

Traški plutelė ir nuostabus minkštumas viduje - viskas ko reikia tobuloms spurgytėms. O dar švelni citrinos nata skonyje jas paverčia tiesiog neatsivalgomai gardžiomis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Išvaizda gal kiek primena varškėtukus, bet skonis kaip tikrų spurgelių! Jos purios, putlios, ruošiamos be varškės, mielių ir net kiaušinių. Tešla ypatinga tuo, kad jos nereikės ilgai laikyti, minkyti, tiks ir vegetarams. Uogienę naudokite mėgstamą, tik būtinai tirštesnę, kad kepant neišbėgtų į keptuvę. Spurgytės skaniausios tą pačią dieną, o jei visų neįveiksite, galima sudėti į sandarų indelį ir į šaldytuvą, skanios bus ir atvėsusios ar pašildytos mikrobangėje.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Labai skanios turkiškos spurgytės Tulumba. Spurgos mirkomos atvėsusiame sirupe, todėl valgomos šilsvos arba visai šaltos, jeigu visų nesuvalgysite, laikykite šaldytuve.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Šios spurgytės minkštos, skanios ir visaip kitaip geros. Jos iš kiek kitokios tešlos - ne tik su varške, bet ir kremišku maskarponės sūriu. Tikrai gardu ir rankos pačios siekia dar ir dar vienos. Spurgos minkštesnės, kremiškesnės nei klasikinės varškės spurgos.

Receptą rasite čia.

Pasakiškai skanios senovinės spurgytės. Rūgpienį šiame recepte galima keisti kefyru. O jeigu spurgomis nevaišinsite mažųjų, į tešlą, kad ji sugertų mažiau riebalų, galite įpilti šaukštą degtinės ar brendžio.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @ Shutterstock

Spurgos, visų pirma, mums siejasi su varške, o tuomet - su kvietiniais miltais. Odeta siūlo kvietinius miltus pakeisti grikių miltais ir tikina, kad nuostabus spurgyčių skonis jus nustebins!

Receptą rasite čia.

Visiškai klasikinės itališkos spurgos su nuostabiu kremu. Jeigu nenorite ruošti kremo, spurgas galite įdaryti tiesiog džemu, na, o riebesniam variantui - plakta grietinėle. Šios spurgos puikios tuo, kad iškepa tuščiavidurės, todėl galima skanauti ne tik paprastai iškeptas, bet ir su įvairiais įdarais. Jei naudosite rūgštesnį įdarą, į spurgų tešlą dėkite daugiau cukraus, nes jos pačios savaime nėra labai saldžios.

Receptą rasite čia.

Labai skanios, nesudėtingai paruošiamos spurgos tiems, kad nemėgsta varškės spurgų ar tiesiog nori paįvairinti savo kepinių meniu. Spurgos viduje korėtos, todėl į iškepusias konditeriniu švirkštu galima įspausti uogienės.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Šios spurgytės nėra pernelyg saldžios, tad turėtų patikti ir nuosaikesniems smaližiams. Miltų tešloje nėra daug, bet voliojamos tarp rankų ir formuojamas rutuliukas padaro tokia plutelę, kurios dėka neprisigeria spurgos riebalų, o vidus būna minkštas.

Receptą rasite čia.

Receptas iš vaikystės, labai senas ir patikrintas. Minkštos, purios ir labai skanios spurgytės su traškia ir plona plutele. Kitą dieną taip pat išlieka minkštos.

Receptą rasite čia.

Nuostabiai skanios, minkštos ir labai drėgnos spurgos smaližiams! Jų įdaras švelnus ir kremiškas, kiekviena spurgytė tiesiog ištirpsta burnoje.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Reda, Miss Dish

Siūlome skanėstų ir veganams! Jas valgant, nė neįtartum, kad jų sudėtyje nėra nei kiaušinių, nei pieno produktų - tai puiki tradicinių spurgų alternatyva. Jas galite įdaryti rūgštesne uogiene ar skanauti be jos - spurgos nuostabios!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Inga's Sweeterie

Tai minkštos, labai skanios mielinės spurgytės iš Kazachstano. Spurgytės skanios ir šiltos, ir atvėsusios, puikiai tinka su puodeliu arbatos. Beje, man jos labai patinka ir tuo, kad, kitaip nei tradicinės spurgos, jų kepimui nereikia tiek daug aliejaus, tad išeiga taupesnė, taip pat tešla ruošiama be kiaušinių. Receptą kažkada radau Youtube, išbandžiau ir labai juo džiaugiuosi! Tešloje nėra daug cukraus, todėl spurgos nėra itin saldžios, jei nebarstysite cukraus pudra, jas galima valgyti ir pusryčiams su rūkytomis mėsytėmis, sūriu, net su sriuba!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Manau, kad retas prisipažintų, kad nemėgsta šio deserto, bet kartais galima save palepinti. Skanios, minkštutės spurgos. Iš nurodyto ingredientų kiekio iškepsite 25-27 spurgas.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Cukruoti Debesys

Tešla paruošiama labai greitai, spurgytės iškepa minkštos viduje, o dėl tešloje esančių manų - su ypač traškia plutele. Skanaus!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Spurgos su ypatingai traškia plutele, o vidus purus ir korėtas. Varškę rinkitės sausesnę, birią, iš maišelių, iš jos spurgytės pavyks nepakartojamai gardžios.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Alina, Apie viską

Nuostabiai dailios ir labai skanios plikytos tešlos spurgos prancūziškai. Rasite ir puikaus glajaus receptą, bet skanu ir be jo.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Daiva, Gudės hobis

Varškės spurgos su netikėtu ingredientu - riešutais! Minkštos ir purios, kaip ir klasikinės, o kiekvienas kąsnis - malonus atradimas su riešutų gabalėliais ir fantastišku aromatu.

Receptą rasite čia.

Skanutėlės varškės spurgos, kurioms kepti nereikia papildomų riebalų ir jokio pavojaus apsitaškyti verdančiu aliejumi. Spurgos kepamos orkaitėje gali nuskambėti neįprastai, bet rezultatas tikrai labai gardus. Šios spurgytės skaniausios dar šiltos.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Alina, Apie viską

Klasikinės varškės spurgytės su nuostabiu siurprizu viduje - vyšnių džemu! Įadarą galite rinktis ir kitokį - pagal savo skonį ir šaldytuvo turinį.

Receptą rasite čia.

Kitokios spurgytės - iš rikotos sūrio tešlos. Jos kiek kremiškesnės, minkštesnės nei tradicinės varkės spurgos. Iškepusias taip pat, kaip ir klasikines, barstome cukraus pudra.

Receptą rasite čia.

Gražuolės spurgytės "Knysliukai" - tokios patiks ne tik suaugusiems prie kavos, bet ir mažiesiems smaližiams! Iškepusias barstome cukraus pudra.

Receptą rasite čia.

Purios amerikietiškos mielinės spurgytės. Spurgų nereikės kočioti ar formuoti rankomis, jos spaudžiamos stikline, tad visos iškeps vienodai dailios formos, o papuoštos glajumi ar pabarstukais bus ne tik labai skanios, bet ir ypatingai dailios.

Receptą rasite čia.

Nuostabiai skanios spurgytės, kurios visuomet labai greitai išgaruoja nuo stalo! Receptas tikrai labai paprastas, o paragavę jų ne tik mintimis grįšite į vaikystė, bet norėsite jų dar ir dar vienos.

Receptą rasite čia.

Ypatingos varškės spurgas su jaukumo suteikiančiu kapučino prieskoniu. Jei mėgstate kavą, šios spurgos jums labai patiks. Šeštadienio popietei spurga ir arbata – geriausias variantas.

Receptą rasite čia.

Spurgos gali būti ir tokios - su silke! Šios minkštos, purios ir labai skanios spurgos tikrai maloniai nustebins.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Dar vienos puikiosios spurgytės be varškės, šį kartą iš plikytos tešlos. Viduje spurgos purios ir korėtos, o išorėje traškios, bet švelnios. Labai tinka pabarstyti cukraus pudra.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dalia, Saldymetis

Šios varškės spurgos labai skanios, su cinamono ir tirpios kavos trupinukais išorėje. Kavos skonis net be kavos puodelio!

Receptą rasite čia.

Klasikinis ispaniškas skanėstas smaližiams! Receptas ypatingas dar ir tuo, kad joje sudėtyje nėra nei kiaušinių, nei cukraus, moliūgų spurgos natūraliai saldžios.

Receptą rasite čia.

Ypač minkštos mielinės spurgytės smaližiams. Gardžios ir šiltos, ir atvėsusios, bet tuo galite ir nespėti įsitikinti, nes nuo stalo išgaruoja akimirksniu!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Loreta

Sigitos receptas skirtas tiems, kas nori pasimėgauti puikiomis spurgomis be papildomų riebalų. Ar gali būti geriau? Gali - jų tešlos net nereikia minkyti! Tradicines, minkštutėles mielines spurgas galite papuošti šokoladiniu glajumi ar paprasčiausiai pabarstyti cukraus pudra. Skanaus!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Sigita cooks

Nepaprastai skanios spurgytės - švelnios tekstūros ir skonio! Labai paprastai pagaminamos ir tuo dar labiau nudžiuinančios smaližius.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Gabrielės blogas

Kai, atrodo, jau jų prisivalgei, ranka pati siekia dar vienos - taip geriausiai galima apibūdinti šias spurgas. Jos purios, mielinės ir su saldžia šokoladine paslaptimi.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Saldžios šypsenos

Šis skanėstas - tai kruasano ir spurgos junginys, kuris mus ypatingai sužavėjo tuo, kad jam galima naudoti sluoksniuotą tešlą. Tad šis receptas puikus ir tiems smaližiams, kurie nenori ilgai suktis virtuvėje, tačiau labai apsidžiaugtų tokiu skanėstu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ omnomnom

LaMaistas.lt
Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
salotos, mišrainės
užkandžiai
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital