Traški plutelė ir purus, korėtas vidus - tobulai minkštos, spirgančios aliejuje ir padengtos cukraus pudros sniegeliu... O gal plikytos ispaniškos? Arba kvepiančios riešutais! Kiek spurgų rūšių esate ragavę?
Receptas iš vaikystės, labai senas ir patikrintas. Minkštos, purios ir labai skanios spurgytės su traškia ir plona plutele. Kitą dieną taip pat išlieka minkštos.
Purios, apvalios, mielinės spurgos su saldžiu džemu nostalgiškam skoniui sunku atsispirti... Spurgos pačios gardžiausios tol, kol jos šviežios, tad siūlome jų išsikepti namuose ir nedelsiant mėgautis jaukiomis akimirkomis su puodeliu kavos, arbatos ar pieno stikline.
Gardžios spurgytės be varškės, vos iš kelių ingredientų! Minkštutės, kepdamos neprisigeria riebalų, o iš nurodytų ingredientų jų prikepsite gausybę! Patariama tešlą būtinai atvėsinti, kad spurgas būtų lengviau formuoti ir jos neliptų prie rankų.
Pažiūrėjus į šias skanuoles, gali pasirodyti, kad jų paruošimas sudėtingas, bet ne - viskas labai paprasta, o išbandžius kyla tik viena mintis - kodėl jų nekepiau anksčiau? Gaminant pagal šį detalų "žingsnis po žingsnio" receptą nepavykti tiesiog negali!
Traški plutelė ir nuostabus minkštumas viduje - viskas ko reikia tobuloms spurgytėms. O dar švelni citrinos nata skonyje jas paverčia tiesiog neatsivalgomai gardžiomis.
Išvaizda gal kiek primena varškėtukus, bet skonis kaip tikrų spurgelių! Jos purios, putlios, ruošiamos be varškės, mielių ir net kiaušinių. Tešla ypatinga tuo, kad jos nereikės ilgai laikyti, minkyti, tiks ir vegetarams. Uogienę naudokite mėgstamą, tik būtinai tirštesnę, kad kepant neišbėgtų į keptuvę. Spurgytės skaniausios tą pačią dieną, o jei visų neįveiksite, galima sudėti į sandarų indelį ir į šaldytuvą, skanios bus ir atvėsusios ar pašildytos mikrobangėje.
Labai skanios turkiškos spurgytės Tulumba. Spurgos mirkomos atvėsusiame sirupe, todėl valgomos šilsvos arba visai šaltos, jeigu visų nesuvalgysite, laikykite šaldytuve.
Šios spurgytės minkštos, skanios ir visaip kitaip geros. Jos iš kiek kitokios tešlos - ne tik su varške, bet ir kremišku maskarponės sūriu. Tikrai gardu ir rankos pačios siekia dar ir dar vienos. Spurgos minkštesnės, kremiškesnės nei klasikinės varškės spurgos.
Pasakiškai skanios senovinės spurgytės. Rūgpienį šiame recepte galima keisti kefyru. O jeigu spurgomis nevaišinsite mažųjų, į tešlą, kad ji sugertų mažiau riebalų, galite įpilti šaukštą degtinės ar brendžio.
Spurgos, visų pirma, mums siejasi su varške, o tuomet - su kvietiniais miltais. Odeta siūlo kvietinius miltus pakeisti grikių miltais ir tikina, kad nuostabus spurgyčių skonis jus nustebins!
Visiškai klasikinės itališkos spurgos su nuostabiu kremu. Jeigu nenorite ruošti kremo, spurgas galite įdaryti tiesiog džemu, na, o riebesniam variantui - plakta grietinėle. Šios spurgos puikios tuo, kad iškepa tuščiavidurės, todėl galima skanauti ne tik paprastai iškeptas, bet ir su įvairiais įdarais. Jei naudosite rūgštesnį įdarą, į spurgų tešlą dėkite daugiau cukraus, nes jos pačios savaime nėra labai saldžios.
Labai skanios, nesudėtingai paruošiamos spurgos tiems, kad nemėgsta varškės spurgų ar tiesiog nori paįvairinti savo kepinių meniu. Spurgos viduje korėtos, todėl į iškepusias konditeriniu švirkštu galima įspausti uogienės.
Šios spurgytės nėra pernelyg saldžios, tad turėtų patikti ir nuosaikesniems smaližiams. Miltų tešloje nėra daug, bet voliojamos tarp rankų ir formuojamas rutuliukas padaro tokia plutelę, kurios dėka neprisigeria spurgos riebalų, o vidus būna minkštas.
Varškės spurgas galima ruošti ir kitokiu būdu - dar žaismingesniu ir kiek neįprastu. Na, ir gardžiuotis jomis labai skanu, puikios vaišės svečiams, o ypač vaikams.
Siūlome skanėstų ir veganams! Jas valgant, nė neįtartum, kad jų sudėtyje nėra nei kiaušinių, nei pieno produktų - tai puiki tradicinių spurgų alternatyva. Jas galite įdaryti rūgštesne uogiene ar skanauti be jos - spurgos nuostabios!
Tai minkštos, labai skanios mielinės spurgytės iš Kazachstano. Spurgytės skanios ir šiltos, ir atvėsusios, puikiai tinka su puodeliu arbatos. Beje, man jos labai patinka ir tuo, kad, kitaip nei tradicinės spurgos, jų kepimui nereikia tiek daug aliejaus, tad išeiga taupesnė, taip pat tešla ruošiama be kiaušinių. Receptą kažkada radau Youtube, išbandžiau ir labai juo džiaugiuosi! Tešloje nėra daug cukraus, todėl spurgos nėra itin saldžios, jei nebarstysite cukraus pudra, jas galima valgyti ir pusryčiams su rūkytomis mėsytėmis, sūriu, net su sriuba!
Šios Naujojo Orleano spurgytės, kurios Justinai šiek tiek primena žagarėlius, yra tikrai labai skanios. Ir labai tinkamos mėgautis dabar, smarkiai atvėsus orams.
Manau, kad retas prisipažintų, kad nemėgsta šio deserto, bet kartais galima save palepinti. Skanios, minkštutės spurgos. Iš nurodyto ingredientų kiekio iškepsite 25-27 spurgas.
Purios, putlios, skanutėlės varškės spurgos, kurių tešla patobulinta grietine. Spurgos iškepa minkštos ir labai skanios. Atvėsusias tinka barstyti cukraus pudra, bet jos tokios skanios, kad vargu, ar spės atvėsti.
Spurgos su ypatingai traškia plutele, o vidus purus ir korėtas. Varškę rinkitės sausesnę, birią, iš maišelių, iš jos spurgytės pavyks nepakartojamai gardžios.
Tikriausiai retas prisipažintų, kad nemėgsta šio deserto, bet kartais galima save palepinti. Skanios, minkštutės spurgos. Iš nurodyto ingredientų kiekio iškepsite 25-27 spurgas.
Varškės spurgos su netikėtu ingredientu - riešutais! Minkštos ir purios, kaip ir klasikinės, o kiekvienas kąsnis - malonus atradimas su riešutų gabalėliais ir fantastišku aromatu.
Skanutėlės varškės spurgos, kurioms kepti nereikia papildomų riebalų ir jokio pavojaus apsitaškyti verdančiu aliejumi. Spurgos kepamos orkaitėje gali nuskambėti neįprastai, bet rezultatas tikrai labai gardus. Šios spurgytės skaniausios dar šiltos.
Kitokios spurgytės - iš rikotos sūrio tešlos. Jos kiek kremiškesnės, minkštesnės nei tradicinės varkės spurgos. Iškepusias taip pat, kaip ir klasikines, barstome cukraus pudra.
Purios amerikietiškos mielinės spurgytės. Spurgų nereikės kočioti ar formuoti rankomis, jos spaudžiamos stikline, tad visos iškeps vienodai dailios formos, o papuoštos glajumi ar pabarstukais bus ne tik labai skanios, bet ir ypatingai dailios.
Nuostabiai skanios spurgytės, kurios visuomet labai greitai išgaruoja nuo stalo! Receptas tikrai labai paprastas, o paragavę jų ne tik mintimis grįšite į vaikystė, bet norėsite jų dar ir dar vienos.
Ypatingos varškės spurgas su jaukumo suteikiančiu kapučino prieskoniu. Jei mėgstate kavą, šios spurgos jums labai patiks. Šeštadienio popietei spurga ir arbata – geriausias variantas.
Dar vienos puikiosios spurgytės be varškės, šį kartą iš plikytos tešlos. Viduje spurgos purios ir korėtos, o išorėje traškios, bet švelnios. Labai tinka pabarstyti cukraus pudra.
Klasikinis ispaniškas skanėstas smaližiams! Receptas ypatingas dar ir tuo, kad joje sudėtyje nėra nei kiaušinių, nei cukraus, moliūgų spurgos natūraliai saldžios.
Ypač minkštos mielinės spurgytės smaližiams. Gardžios ir šiltos, ir atvėsusios, bet tuo galite ir nespėti įsitikinti, nes nuo stalo išgaruoja akimirksniu!
Sigitos receptas skirtas tiems, kas nori pasimėgauti puikiomis spurgomis be papildomų riebalų. Ar gali būti geriau? Gali - jų tešlos net nereikia minkyti! Tradicines, minkštutėles mielines spurgas galite papuošti šokoladiniu glajumi ar paprasčiausiai pabarstyti cukraus pudra. Skanaus!
Kai, atrodo, jau jų prisivalgei, ranka pati siekia dar vienos - taip geriausiai galima apibūdinti šias spurgas. Jos purios, mielinės ir su saldžia šokoladine paslaptimi.