Agurkų kąsneliai su tuno užtepėle

AUTORIUS:
Laurinta
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Agurkų kąsneliai su tuno užtepėle
Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos
Autorius apie receptą: Greitai paruošiama užkandėlė, kuri pavyksta labai daili ir skani. Žinoma, šią tuno užtepėlę tinka tepti ir ant duonos ar bagetės riekelių, bet su agurkais derinukas yra ypač Greitai paruošiama užkandėlė, kuri pavyksta labai daili ir skani. Žinoma, šią tuno užtepėlę tinka tepti ir ant duonos ar bagetės riekelių, bet su agurkais derinukas yra ypač gaivus. (...daugiau) Laurinta
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
160 gramų tuno savo sultyse (arba aliejuje, jei norite skalsesnės užtepėlės)
0.5 vieneto ilgavaisių agurkų
20 gramų salierių (arba marinuotų agurkų)
1 saujelė svogūnų laiškų (smulkintų, apie 10g)
20 gramų graikiško jogurto
20 gramų majonezo
1 šaukštelis sriracha padažo (arba pagal skonį, galima nedėti ar keisti sweet chili padažu)
2 šaukšteliai sojos padažo
1 šaukštelis ryžių acto (arba obuolių acto ar citrinų sulčių)
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
Papuošimui:
šiek tiek svogūnų laiškų
šiek tiek sezamo sėklų
šiek tiek sriracha padažo
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Į dubenį dėti graikišką jogurtą, majonezą, Sriracha, sojų padažą ir ryžių actą, berti pipirus. Gerai išmaišyti.
2.
Salierą supjaustyti kuo smulkesniais kubeliais, svogūno laiškus smulkiai sukapoti. Nuo tuno labai gerai nusunkti skystį - kuo geriau nusunksite, tuo stabilesnė bus užtepėlė.
3.
Į dubenį su padažu sudėti tuną, salierą, svogūno laiškus ir gerai permaišyti. Paragauti, ar patinka skonis. Jei norisi sūriau, įdėkite dar šiek tiek druskos ar sojų padažo, o jei aštriau - daugiau aštraus padažo.
4.
Agurką supjaustyti griežinėliais, ant kiekvieno dėti po šaukštelį paruoštos užtepėlės. Užkandėles galima papuošti smulkintais svogūnų laiškas, sezamų sėklomis ir šlakeliu Sriracha ar kito aštresnio padažo.
AUTORIUS: Laurinta
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital