Rūgštynių sriuba su kumpiu

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Rūgštynių sriuba su kumpiu
Rūgštynių sriuba su kumpiu
Rūgštynių sriuba su kumpiu
Rūgštynių sriuba su kumpiu
Autorius apie receptą: Rūgštynės – vienas pirmųjų pavasario žalumynų. Jų galima pasisėti daržo lysvėse, galima rasti ir žaliuojančiuose laukuose. Rūgštaus skonio lapeliai naudojami ir Rūgštynės – vienas pirmųjų pavasario žalumynų. Jų galima pasisėti daržo lysvėse, galima rasti ir žaliuojančiuose laukuose. Rūgštaus skonio lapeliai naudojami ir salotoms maišyti, ir kokteiliams plakti, bet nėra labiau nostalgiško valgio nei rūgštynių sriuba. Paruošite ją greitai ir paprastai, o skonis sugrąžins į vaikystės dienas, kai tokią sriubą virdavo mama ar močiutė. Jei sriubą virsite sezono metu, naudokite šviežius rūgštynių lapelius, o panorėjus jos išsivirti žiemą ar rudenį, puikiai tiks konservuotos ar šaldytos rūgštynės. Virdami sriubą, nuosekliai laikykitės eiliškumo ir rūgštynes į puodą berkite tik tuomet, kai bulvės bus išvirusios. Kiaušinius galite tarkuoti arba smulkiai pjaustyti, o tuomet arba įmaišyti į dar puode esančią sriubą, arba patiekti atskirai, po saujelę įberiant į kiekvieną dubenėlį. (...daugiau) Asta, Saulėta virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
1 litras kiaulienos sultinio (naudojau 2 „Gallina Blanca“ kiaulienos sultinio kubelius)
150 gramų šaltai rūkyto kiaulienos kumpio (arba šoninės)
3 vienetai bulvių (vidutinio dydžio)
2 vienetai kiaušinių (kietai virtų)
2 saujos rūgštynių (arba 140 gramų konservuotų)
1 sauja krapų
1 šaukštas sviesto
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis grūstų juodųjų pipirų
Patiekiant:
pagal skonį grietinės
pagal skonį krapų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Sviestą ištirpinkite puode virš vidutinės ugnies. Suberkite mažais kubeliais supjaustytą šaltai rūkytą kiaulienos kumpį arba šoninę. Pakepinkite, kol gardžiai apskrus.
2.
Supilkite kiaulienos sultinį, užvirkite. Sultiniui užvirus, suberkite vidutinio dydžio kubeliais supjaustytas bulves ir virkite, kol jos suminkštės.
3.
Sudėkite rūgštynes (šviežias arba konservuotas, jei sriubą verdate ne rūgštynių sezono metu), suberkite smulkintus krapus. Pagardinkite druska ir pipirais. Leiskite užvirti. Paragaukite, ar sriuba pakankamai sūri, ne per rūgšti.
4.
Kiaušinius galite sutarkuoti arba smulkiai supjaustyti, o tuomet – įmaišyti į sriubą puode arba patiekti atskirai, kad kiekvienas valgytojas į savo dubenėlį įsimaišytų jų tiek, kiek nori.
5.
Patiekite sriubą su grietine, papuoškite šviežių krapų šakele.
Daugiau saldžių ir žavingų Astos receptų galite rasti šioje Saulėtos virtuvės saldumynų knygoje
RECEPTO DRAUGAS:
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital