Ruošiamės iškylauti! 43 skanutėliai patiekalai, kuriuos lengva pasiimti į gamtą

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2021-06-17
Iškylų receptai
@ Shutterstock

Šiltą savaitgalį smagu leisti gamtoje! O dar smagiau, kai iškylauti galima skaniai!

Atrinkome net 43 puikius receptus, kurie tobulai tiks Jūsų iškyloms. O jeigu išvykos į gamtą neplanuojate, šie skanėstai puikiai tiks ir draugų ar šeimos susibūrimui!

 

Gardūs keksiukai, kuriuos galite pasiimti į mokyklą, į darbą, iškylą ar kelionę. Keksiukus nesudėtinga pritaikyti pagal savo skonį - gardinkit mėgstamu rūkytu kumpiu, daržovėmis ar grybais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Traškūs išorėje, minkšti viduje - labai skanūs brokolių ir sūrio kąsneliai. Mums jie labai gardūs tiek kaip garnyras, tiek kaip užkandis. Beje, skanūs ir atvėsę!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

Tikiriausiai retas draugų pasisėdėjimas apsieina be keptos duonos su česnakais. Tačiau tokį skanėstą paruošti gamtoje sudėtinga. Siūlome gardžią alternatyvą - labai minkšta, puri, gardinta česnaku ir gausybe žalumynų, plėšoma duona!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Skani ir greita užkandėlė, kuria galima mėgautis ir šilta, ir šalta! Prireiks vos kelių ingredientų ir sotus skanėsas jau ant Jūsų stalo. Jeigu visgi gamtoje užkandėlės norėtumėte ragauti šiltos, ją galite suvynioti į foliją ir trumpai, iš abiejų pusių pakaitinti ant grilio.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Šie traškūs krekeriai yra be glitimo ir be kiaušinių. Vos trys ingredientai, 20 minučių ir triauškinam. Krekeriai natūraliai salstelėję, bet tobulai tinka su sūriais priedais - užtepėlėmis, sriuba, sūriu ar salotomis. Patikėkite, jie be galo skanūs!

Receptą rasite čia.

Šie keksiukai ne tik veganiški, bet ir be glitimo, iš sveikų produktų. Jie yra tikrai labai skanūs! Tai nėra tas purūs minkštučiai klasikiniai keksiukai, bet jie labai gardūs, o ir gana maistingi ir sotūs – puikiai tiks ne tik kaip desertas, bet ir kaip pusryčiai skubantiems arba priešpiečių užkandis.

Receptą rasite čia.

Jei yra bandelių rojus, jame tikrai gyvena šios plėšomos bandelės. Sunku nusakyti jausmą, kai atsiplėši dar šiltutį gabalėlį, užsitepi sviesto ir su kiekvienu kąsniu dingsti pojūtyje. Tobulai purios, minkštutės, skoniu primenančios brioche, tik kelis kartus geriau. Galite jas pasiruošti iš vakaro, o ryte tiesiog palikti pakilti ir šauti į orkaitę. Šiame recepte jos gamintos su nesaldžiu sūrio įdaru (sūrį galima naudoti bet kokį mėgstamą), bet galima jas gaminti ir saldžias - tiesiog į tešlą dėti truputį daugiau cukraus, o įdarui - pvz. cinamono ir cukraus mišinį, aguonas, uogienę ar kt.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Jei labai mėgstate kibinus, bet abejojate savo jėgomis - siūlome išbandyti šį puikų receptą! Tešla minkšta, bet standi, todėl kepami kibinai išlaiko dailią formą ir jų vidus išlieka sultingas. Maltą mėsą galite gardinti mėgstamais prieskoniais ar niekada nenuviliančiais druska ir pipirais.

Receptą rasite čia.

Taip paruošti šonkauliukai tobuli - minkštučiai, sultingi, o barbekiu padažo glazūra suteikia jiems nuostabią plutelę, kurią visi taip mėgstame. Pagal šį receptą šonkauliukus galite kepti tie orkaitėje, tiek kepsninėje, o galima ir taip: apkepti namie orkaitėje, atvėsinti, susukti į foliją ir pasiimti į iškylą. O tada glazūruoti jau ant grotelių gamtoje!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

Labai skani avinžirnių užtepėlė. Jei neturite laiko virti avinžirnių, juos galite naudoti konservuotus. Beje, šiame recepte gausu vietos improvizacijoms: galite drauge su avinžirniais sutrinti šiek tiek šviežio čili pipiro, pagardinti humusą orkaitėje keptomis paprikomis ar net burokėliais, dėti kitų mėgstamų priedų, o gamtoje kabinti traškučiais ar duonos lazdelėmis!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ kitchenJulie

Šiai picai tinka pirktinė ar naminė picos tešlos, o jei turite - ir sluoksniuota bemiele tešla. Įdarą galima ruošti ne tik iš recepte siūlomų ingredientų, ir iš to, ką tinkamo turite šaldytuve - visaip bus skanu!

Receptą rasite čia.

Nuostabaus skonio, minkštutėlė ir labai skani duonelė! Galite rinktis ir kitokį, nebūtinai fetos sūrį, alyvuoges taip pat rinkitės mėgstamas - juodas ar žalias, o gal jų mišinį? Improvizacijoms vietos apstu, o skonis maloniai nustebins!

Receptą rasite čia.

Klasikinės Kaprio salos salotos ruošiamos vos iš trijų ingredientų ir labai gardaus padažo! Tąsaus mocarelos sūrio, sultingų pomidorų ir kvapnių bazilikų derinys tiesiog užburia tobula skonių derme ir paprastumu. Rekomenduojame paragauti! Gamtoje juos paruošti itin paprasta: tereikia pasiimti pomidoriukų, baziliko, pakelį mocarelos kamuoliukų ir aliejaus!

Receptą rasite čia.

Tradicinę sūrio duonelę primenantis skanėstas. Kuo daugiau sūrių įdarui sumaišysite, tuo įdomesnis bus jo skonis, tačiau bus labai gardu ir su vienos rūšies sūriu. Pagal šį receptą iškepsite net tris duoneles. Nors tradiciškai šios duonelės valgomos šiltos, jos labai skanios ir atvėsusios, o jei norite pašildyti, galima įvynioti į foliją ir pašildyti ant grotelių po kelias minutes iš abiejų pusių. Įdarui papildomai galima įmaišyti rūkyto kumpio, o jeigu norite sveikesnio varianto, dalį sūrio galima pakeisti varške.

Receptą rasite čia.

Mini pyragėliai su mėsa yra labai paprastas, gardus ir neįmantrus užkandis, juos įvertins sotų ir paprastą maistą mėgstantieji. Pyragėliai puikiai tiks ir atšalę, o ypač skanu patiekti su sultiniu. Beje, ruošti juos galite ne tik su faršu, bet ir su daržovėmis, pvz., raugintais kopūstais, ar net grybais!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Šios duonelės skoniu primena legendines indiškas naan, bet paruošiamos dar paprasčiau - be mielių ir kildinimo. Jos tobulai tinka užtepėlėms, prie kario, sriubos ar tiesiog skanauti vienas.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

Vienas didžiulis karštas sumuštinis, kurio pakaks visos šeimos pusryčiams! Tiesa, jis toks skanus, kad gali nesinorėti dalintis. Paruošiamas gana greitai, o skonis - puikus. Sumuštinis gardus tiek šiltas, tiek jau atvėsęs. Pasiimti į iškylą galima supjausčius į kelis didesnius gabalus, o supjaustyti mažesniais gabaliukais prieš skanaujant.

Receptą rasite čia.

Puikus, skanus, su gardžia apskrudusia plutele, o pastangų jam paruošti reikia visai nedaug. Beje, sūris toks skanus, kad rekomenduojame iš karto kepti ne vieną. Jį sus savimi pasiimti galite jau iškeptą arba viską paruošti pagal receptą, o kepti jau iškylaujant.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Reda, Miss Dish

Greitai paruošiami ir labai skanūs suktinukai. Galbūt pagalvosite, kam juos kepti, jei ir paprasti suktinukai skanūs? Taip paruoštais jais mėgautis galima tiek šiltais, tiek atvėsusiais, tik skirtumas tas, kad valandėlę pastovėję ant stalo jie nepažliunga, nepraranda formos, juos patogiau pasiimti su savimi į iškylą ar darbą pietums.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Šie kepsneliai “greitukai” yra puikus būdas maistingai panaudoti grikių likučius. Skoniu jie kažkuo primena Dzūkiškus grikainius (grikių blynelius su varškės įdaru), bet pagaminami dar greičiau ir paprasčiau. Galima juos paįvarinti įdedant mėgiamų pakepintų daržovių, pvz. svogūnų, morkų ar kt. mėgiamų prieskonių. Žalumynai irgi tinka patys įvairiausi. Atvėsę kepsneliai sutvirtėja, todėl galima pasiimti su savimi į gamtą!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Minkštutė, nuostabiai skani jogurtinė duonelė be kvietinių miltų. Ji išties labai gardi, puikiai tinka ir greitiems sumuštinukams gamtoje, ir su užtepėle, ir prie ant laužo virtos sriubos ar troškinio. Puikiai tiks mityboje vengiantiems glitimo!

Receptą rasite čia.

Fantastiško skonio varškės vafliai su migdolų miltais, be pridėtinio cukraus. Ne tik skanūs, bet ir labai dailūs.

Receptą rasite čia.

Labai gardu skanauti, tad ne tik paruošite, bet ir nuo stalo dings akimirksniu. Paruošti visiškai nesudėtinga, o prireiks vos dviejų ingredientų. Sūriai tinka įvairiausi - camembert, fetą ar lietuviškas varškės sūris. Vėsdami suktinukai sutvirtėja, todėl juos patogu valgyti laikant rankoje, arba galima ingredientus pasiimti su savimi ir labai paprasta juos iškepti grilyje gamtoje.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Nuo tada kai šių duonelių receptą kažkada seniai atradome, jos tapo vienu dažniausiai gaminamų pusryčių patiekalų. Tiesą sakant, mėgstame kepti jas ne tik pusryčiams, bet ir kai norisi lengvesnės vakarienės ar sveikesnio užkandžio prie filmo ar draugų vakarui. Šios duonelės gardžios tiek šiltos, tiek atvėsusios, tiek su pagardais, tiek vienos.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Kas sakė, kad pica - ne iškylų maistas? Šie "picukai" tikrai puikiai tiks į gamtą, o vaikai bus tiesiog sužavėti! Tešla minkštutėlė, o įdarui galite rinktis ne tik recepte siūlomus, bet ir kitokius mėgstamus priedus pagal savo skonį.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Greitai ir nesudėtingai pagaminamas, puikaus skonio pyragas. Skanaujame ir šiltą, ir atvėsusį. Receptui kuo puikiausiai tiks ir virta, ir rūkyta, ir orkaitėje kepta paukštiena ar kitokia mėsa. Papildomai galima dėti ir smulkintų daržovių, pvz., pomidorų, paprikų, ar net turimų grybų. Kad būtų patogiau pasiimti į gamtą, galima kepti ne didelį pyragą, o mažesnius pyragėlius keksiukų formelėse.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Purios, minkštutės bandelės, tobulai tinkančios mėsainiams. Būtinai pabandykite jų išsikepti namuose - nenusivilsite!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Kauno Grūdai

Šie sėklų krekeriai visų pirma yra labai maistingi - tikras skaidulų, augalinių baltymų ir naudingųjų medžiagų užtaisas! Nors ir pagaminti tik iš sėklų, prieskonių bei vandens, jie yra traškūs ir skanūs, natūraliai augalinės kilmės (veganiški), be glitimo, be riebalų, be cukraus, be jokių nereikalingų priedų. Žinoma, nereikia tikėtis tokio pat skonio, kaip iš miltinių krekerių - tai visai kitokios sudėties, skonio ir tekstūros produktas. 

Receptą rasite čia.

Tešla minkšta, putli, o kildinti ją galima šaldytuve netgi iš vakaro susiminkius. Ruošiame su įvairiausiais mėgstamais įdarais - tiek saldžiais, tiek sočiais.

Receptą rasite čia.

Šie keksiukai pavyksta labai skanūs, drėgni ir kvapnūs. Rekomenduojame išbandyti ir Jums! Kepti galima su šilauogėmis, avietėmis, mėlynėmis ar kitomis mėgstamomis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Naminę duonelę iškepti daug paprasčiau nei atrodo, o šios nereikia net minkyti. Ją gardinti tinka tiek smidrais, tiek kitomis mėgiamomis daržovėmis, pvz., šparaginėmis pupelėmis, pievagrybiais ar tiesiog vien žalumynais. Beje, recepte rasite patarimų, kaip šią duonelę kepti tiek orkaitėje, tiek grilyje!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Minkšti ir putlūs pyragėliai, kuriems net nereikės kaisti orkaitės. Jie, beje, gardūs tiek šilti, tiek atvėsę, o valfyti labai patogu laikant rankose.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

eigu jums patinka karaimų pyragėliai kibinai, rekomenduojame išsikepti jų pusbrolių iš Didžiosios Britanijos - sočiųjų Kornvalio pyragėlių! Šie pyragėliai pasižymi dar paprastesne ir kiek trapesne tešla bei didžiule įdarų įvairove. Pasakojame kaip juos kepti žingsnis po žingsnio ir dalinamės šiais tešlos bei įvairių įdarų receptais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Ieškantiems nekasdieniškų, bet paprastai pagaminamų, vegetariškų pietų idėjų – brokolių ir sūrio kepsneliai. Vos keli ingredientai ir pietūs paruošti! Šie kepsneliai labai gardūs ir kašti, ir atšalę, todėl gali būti puikus užkandis Jūsų pietų dėžutėje. Brokolių kepsneliai labai tiks ne tik su salotomis ar kitais garnyrais, juos taip pat galima panaudoti gaminant vegetariškus “mėsainius“.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Liucija

Sotūs, maistingi ir labai paprastai pagaminami brokolių, sūrio ir kiaušinių keksiukai. Skanūs ir karšti, ir atvėsę. Skoniu primena frittatą. Puikiai tinka pusryčiams ar kaip užkandis į pietų ar iškylos dėžutę. Jeigu norite gaivesnių keksiukų, dėkite perpus mažiau kiaušinių ir daugiau nevandeningų daržovių, pvz., prokolių, smidrų, stambiai tarkuotų morkų ar saldžiųjų bulvių, arba apkepintų vandeningesnių daržovių, pvz., svogūnų, paprikų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Ypatingai skanūs pyragėliai su maltos jautienos įdaras. Pyragėliai šiek tiek primena lietuviškus kibinus ir tikrai ne mažiau gardūs. Pyragėliai labai skanūs tiek šilti, tiek atvėsę, o įdarą galima rinktis ne tik recepte siūlomą, bet ir kitokį mėgstamą, pvz., kupmį su sūriu, kepintus pievagrybius ar daržoves.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Norite pajusti Meksikos kvapą savo virtuvėje? Paruoškite puikiųjų kesadilijų! Įdarą galite ruošti ir vegetarišką, ir kokį tik patinka, pavyzdžiui, su faršu ir taco prieskoniais. Vaikai noriai ragauja ir be jokių papildomų ingredientų, tik su sūriu ir majonezu (jį galite rinktis sveikuolišką) bei šiek tiek džiovinto baziliko.

Receptą rasite čia.

Nesudėtingai paruošiamas, labai skanus ir sveikas skanėstas iš avižų ir kitų puikių bei maistingų ingredientų! Šį gardėsį galima laikyti šaldytuve, kad visuomet turėtumėte sveikų užkandžių.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai greitai pagaminamas puikus užkandis iškylai gamtoje. Skonis labai priklauso nuo pasirinktos dešrytės ar kumpio, tad būtinai rinkitės savo mėgstamiausia ir gaminsite tikrai dar ne kartą.

Receptą rasite čia.

Tik trys pagrindiniai ingredientai, truputis improvizacijų ir Ispaniška tortilija puikuosis ant Jūsų stalo! O pagal šį receptą paruošta tortilija dar ir sveikuoliška - su brokoliais! Tiekite su jogurtiniu padažu ir šviežiomis daržovėmis. Kad būtų patogiau valgyti iškylaujant, ją kepti galima kvadartinė formoje ir iškepusią supjaustyti kvadratukais, o galima kepti ir keksiukų formelėse!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Liucija

Dar vienas puikus, didelis sumuštinis visos šeimos iškylai! Tiekiame su šviežiomis daržovėmis. Iškeptą galima suvynioti į foliją, o gamtoje supjaustyti norimo dydžio gabaliukais, o jeigu kursite grilį, apkepą galima pašildyti ir skanauti karštą!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Skoniu šios bandelės panašios į picos keksiukus. O dar kaip skaniai jos kvepia ką tik iškeptos! Skanios ir atvėsusios.

Receptą rasite čia.

Tiesiog labai skani duonelė su alyvuogėmis, kurią galima ragauti vieną, puikiai tinka su užtepėlėmis ar ragauti prie šašlykų! Paruošti ją visai nesudėtinga, o nuo stalo išgaruoja akimirksniu!

Receptą rasite čia.

Ypač skanūs, maistingi ir itin paprastai pagaminami užkandžių batonėliai. Šiam skanėstui reikės tik trijų ingredientų, o jų derinimo būdų daugybė, atraskite savo mėgstamiausią ir būtinai išbandykite šį skanėstą! Beje, iškyloms juos geriau ruošti ne su pūstomis kruopomis, o avižiniais dribsniais - taip jie bus tvirtesni.

Receptą rasite čia.

Lengvas, minkštas ir purus apkepą primenantis pyragas, kurį tinka tiekti tiek kaip labai gardų užkandį, tiek kaip karštą patiekalą. Tiks, kai išsiruošite į gamtą, kai užsinorėsite lengvos, vėsios vakarienės ar pasiimti į darbą, kur nėra galimybės pasišildyti pietų, nes skanus ne tik šiltas, bet ir atvėsęs. Beje, vietoje rikotos šiam pyragui puikiai tinka ir varškė, tik ją rinkitės drėgnesnę, kreminę ar iš kvardatinių pakelių.

Receptą rasite čia.

Tikriausiai daugelis jau yra ragavę saldžios beždžionėlių duonos, bet ją galima paruošti ir pikantiškiau - su sūriu! Tai puikus užkandis, kurį smagu dalintis su visa draugų kompanija. Tiekti galima vieną ar su mėgstamais padažais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Pyragėliai iškepa labai gardūs! Juos galima ruošti ne tik su recepte siūlomomis, bet ir kitomis mėgstamomis daržovėmis, o vietoje sūrio naudoti varškę, ar sūrio tiesiog nedėti visai. Skanūs ir šilti, ir atvėsę.

Receptą rasite čia.

Skanios bandelės iš turkiškos mielinės tešlos. Net ir atvėsusios jos išlieka minkštos, gardžios ir labai primena mokyklos laikus! Gardžios ir vienos, ir prie salotų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Minkšti, gardūs ir labai kvapnūs avinžirnių kepsneliai! Juos labai skanu tiekti su šviežių daržovių salotomis, o padažui pasitelkite natūralų jogurtą, sumaišytą su žalumynais ar tiesiog apšlakstykite citrinos sultimis.

Receptą rasite čia.
LaMaistas.lt
Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
grilio patiekalai
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital