Skanutėlė plėšoma česnakinė duona su žolelėmis

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 52)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 52)
Skanutėlė plėšoma česnakinė duona su žolelėmis
Autorius apie receptą: Tobulai dera prie ant grilio keptos mėsos ir daržovių! Duonelė tikrai labai skani, kvapni, iš išorės traški, o viduje minkštutė... Tiesiog garduma!
Iš nurodytų
Tobulai dera prie ant grilio keptos mėsos ir daržovių! Duonelė tikrai labai skani, kvapni, iš išorės traški, o viduje minkštutė... Tiesiog garduma!
Iš nurodytų ingredientų iškepiau 2 duoneles 20 cm ilgio kekso formoje.
(...daugiau) Andželika
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Tešlai:
550 gramų miltų
200 mililitrų vandens (šilto)
100 mililitrų pieno (šilto)
50 mililitrų aliejaus
42 gramai šlapių mielių
2.5 šaukštelio druskos
0.5 šaukštelio cukraus
Pertepimui:
120 gramų sviesto (minkšto)
4 skiltelės česnako (galima ir daugiau)
šiek tiek druskos
šiek tiek petražolių (smulkintų)
šiek tiek krapų (smulkintų)
šiek tiek džiovintų bazilikų
šiek tiek raudonėlio
šiek tiek rozmarino
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Šiltą vandenį sumaišyti su cukrumi ir trupintomis mielėmis, palikite šiltai pastovėti 10 - 15 minučių. Supilkite šiltą pieną, aliejų, berkite druską, persijotus miltus, 5 - 7 minutes minkykite tešlą. Jei reikia, berkite dar truputį miltų. Į švarų dubenį pilkite truputį aliejaus, juo aptepkite tešlos kamuolį ir uždenkite rankšluostėliu. Palikite šiltai kilti 40 - 45 minutes.
2.
Pertepimui sviestą išmaišykite su tarkuotu česnaku, druska ir žalumynais bei prieskoniais.
3.
Stalą pabarstyti miltai, iškočioti tešlą iki 0.5 cm storio, sutepti paruoštu sviesti, supjaustyti 5 - 6 cm pločio juostomis ir sulankstyti kaip armoniką (žr. nuotrauką). Dėti į kepimo popieriumi išklotą formą.
4.
Kepti iki 190 - 200 C įkaitintoje orkaitėje 20 - 30 minučių, kol gražiai paruduos. Skanaus!
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (13)
Jurga
2021-06-15 15:09
Gal bandete pakilusia ir suformuota duonele užsaldyti? Noreciau pasiruost is anksto, bet iškept tik Kai reikia ATSAKYTI
Inga
2020-03-30 17:34
O kažin kiek sausų mielių reikėtų dėti? ATSAKYTI
Aistė
2020-03-30 18:26
Apie 14 - 16 gramų :) ATSAKYTI
Justinas
2020-03-16 12:43
Kiek laiko kildinti formoje?? ATSAKYTI
Agnė
2020-03-16 14:53
Papildomai formoje kildinti nebūtina :) ATSAKYTI
Dalia
2019-02-15 19:58
Labai skanu, seimai labai patiko. Aciu uz recepta. ATSAKYTI
Vetre
2019-02-08 12:09
O bemielis variantas? Imanomas? ATSAKYTI
Ieva
2019-02-08 13:44
Be mielių, bent pagal šį receptą, tikrai nepavyktų, nes tešla neiškils, bus kieta. ATSAKYTI
Taip
2022-04-06 15:30
nugesinta soda kildina taip pat ATSAKYTI
Fėja
2018-03-19 19:34
Kokie geriau tiktų miltai? Ar jau kas nors išbandė kepėjėlių? ATSAKYTI
Rita
2018-03-19 20:28
Aš kepiau su Ekstra, berods Kauno grūdų, labai skaniai gavosi. ATSAKYTI
Rasa
2017-07-10 09:14
Sudomino gardžiai atrodanti plešoma duonele su žolelemis,tik nelabai suprantu kaip ja reikia sulankstyti? ATSAKYTI
Vida
2017-07-10 13:07
Tiesiog sudėkite tas iškočiotos tešlos juosteles tarsi į vietą ilgį šiek tiek suklijuodami vieną su kita (tokia tarsi ilga duonelės pločio juosta gaunasi) ir "raukšlėkite" kaip armoniką :-) Labai rekomenduoju šitą receptą, ne vieną kartą jau kepiau ir visada būna labai pasisekusi tarp valgytojų ši duonytė ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital