Greitas kefyro pyragas su vištiena ir sūriu

AUTORIUS:
Laura
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 36)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 36)
Kefyro pyragas su vištiena ir sūriu
@Shutterstock
Kefyro pyragas su vištiena ir sūriu
Kefyro pyragas su vištiena ir sūriu
Autorius apie receptą: Tikrai labai skanus ir greitai pagaminamas pyragas. Ji tinka kepti tiek su paprasta vištiena, tiek su parūkyta, jeigu norisi stipresnio skonio. Vietoje vištienos taip pat tinka Tikrai labai skanus ir greitai pagaminamas pyragas. Ji tinka kepti tiek su paprasta vištiena, tiek su parūkyta, jeigu norisi stipresnio skonio. Vietoje vištienos taip pat tinka mėgstamas kumpelis ar kita mėsytė. Pyrago idėją nusižiūrėjau iš Loretos ir jis mūsų šeimoje prigijo labai smarkiai. (...daugiau) Laura
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
400 gramų vištienos (virtos, keptos arba rūkytos)
1 stiklinė kefyro
1 stiklinė miltų (apytikriai)
200 gramų fermentinio sūrio
2 vienetai kiaušinių
1 vienetas svogūnų
3 skiltelės česnako
1.5 šaukštelio kepimo miltelių
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
šiek tiek aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Ant trupučio aliejaus pakepinti smulkiai pjaustytą svogūną iki gražiai auksinės spalvos. Sudėti smulkiai kapotus česnakus ir dar minutę pakepti. Palikti atvėsti.
2.
Kiaušinius išplakti su kefyru. Suberti persijotus miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir gerai išmaišyti. Miltų dėti tiek, jog tešla būtų panašios konsistencijos kaip kepant mažus blynelius.
3.
Sūrį smulkiai sutarkuoti. Porą saujų tarkuoto sūrio atsidėti pyrago viršui, o likusį sūrį įmaišyti į tešlą. Ten pat įmaišyti smulkiais kubeliais supjaustytą vištieną ir atvėsusius svogūnus. Pagal skonį pagardinti druska bei pipirais. Galima dar įberti mėgiamų paukštienos prieskonių.
4.
Masę supilti į kepimo popieriumi išklotą arba aliejumi pateptą ir miltais pabarstytą kepimo formą ir šauti į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepti apie 30-40 minučių, kol pyrago viršus gražiai rustels. Ar pyragas iškepė, galite patikrinti įkišdami medinį pagaliuką į pyrago vidurį - jeigu ištrauktas bus neapsivėlęs tešla, vadinasi iškepė. Likus keletui minučių iki kepimo pabaigos, pyrago viršų apibarstykite likusiu sūriu ir dar keletą minučių pakepkite, kol sūris gražiai išsilydys.
5.
Šį pyragą tinka skanauti tiek karštą, tiek atvėsusį.
AUTORIUS: Laura
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (3)
Dovilė
2018-06-01 15:04
Išbandyta. Labai patiko. Papildomai įdėjau tarkuotos morkos (pakepta kartu su svogūnu), daug krapų, svogūnų laiškų ir naudojau pilno grūdo kvietinius miltus. ATSAKYTI
Elena
2017-08-25 22:33
Pamaciau si recepta ir uzsimaniau pabandyti,bet neturejau vistienos ,o sudejau rukytos mesytes ir rukytos desrytes. Gavosi super. Tiesa dar ipjausciau paprikos truputuka ir truputi poro. Gavosi laaabai skaniai ! ATSAKYTI
Regina
2017-08-22 11:26
Skanu, mano seimynai patiko ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis