Humusas - puikioji avinžirnių užtepėlė

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Humusas - puikioji avinžirnių užtepėlė
Autorius apie receptą: Klasikinis rytų Viduržemio regiono užkandis, šiuo metu plačiai paplitęs po visą pasaulį. Ši porcija yra pakankamo dydžio patiekti su daržovių lazdelėmis ir dalintis su Klasikinis rytų Viduržemio regiono užkandis, šiuo metu plačiai paplitęs po visą pasaulį. Ši porcija yra pakankamo dydžio patiekti su daržovių lazdelėmis ir dalintis su draugais vakarėlyje ar iškyloje. Jam pagaminti nereikia daugybės produktų ar specialios įrangos. Pakaks blenderio ar virtuvinio kombaino, tačiau nemanau, kad rankinis trintuvas susitvarkytų su šia užduotimi. (...daugiau) kitchenJulie
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
1 skardinė avinžirnių (konservuotų)
4 šaukštai sezamų pastos tahini
4 šaukštai alyvuogių aliejaus
4 šaukštai vandens
2 skiltelės česnako
1 vienetas žaliųjų citrinų (galima pakeisti citrina)
1/4 šaukštelio druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
1.
Avinžirnius nusunkite nuo skysčio.
2.
Į elektrinį trintuvą supilkite tahini. Malkite vieną minutę, kad tahini pasiplaktų ir pašviesėtų. Silikonine mentele nugramdykite indą, kad neliktu tahini likučių ant sienelių. Supilkite alyvuogių aliejų ir susmulkintą česnaką. Malkite 30 sekundžių. Vėl nugramdykite indo sieneles. Supilkite išspaustas laimo sultis, malkite dar 30 sekundžių. Suberkite pusę avinžirnių, malkite 1 minutę. Suberkite likusius avinžirnius, vandenį ir malkite iki gausite vientisos konsistencijos humusą. Jei norite skystesnio humuso, galite įpilti šiek tiek vandens (pradėkite nuo valgomo šaukšto). Pasūdykite, jei druskos trūksta.
3.
Perkelkite humusą į maisto saugojimui skirtą indą ir patiekite arba laikykite šaldytuve iki 5 dienų.
4.
Patiekite apibarstę paprika, aitriaisiais pipirais ir apšlakstę alyvuogių aliejumi kartu su šviežiomis salotomis ir graikiško jogurto užtepėle.
Rašyti komentarą
Spausdinti

REKLAMA

Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital