Greitos jogurtinės duonelės keptuvėje

AUTORIUS:
Dovilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Video Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai
Jogurtinės duonelės keptuvėje
Jogurtinės duonelės keptuvėje
Jogurtinės duonelės keptuvėje
Jogurtinės duonelės keptuvėje
Jogurtinės duonelės keptuvėje
Autorius apie receptą: Šios duonelės skoniu primena legendines indiškas naan, bet paruošiamos dar paprasčiau - be mielių ir kildinimo. Jos tobulai tinka užtepėlėms, prie kario, sriubos ar tiesiog Šios duonelės skoniu primena legendines indiškas naan, bet paruošiamos dar paprasčiau - be mielių ir kildinimo. Jos tobulai tinka užtepėlėms, prie kario, sriubos ar tiesiog skanauti vienas. (...daugiau) Dovilė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
2 stiklinės miltų
1 stiklinė graikiško jogurto (naudojome 10% riebumo, žr. patarimus)
1 šaukštelis kepimo miltelių
1/4 šaukštelio sodos (arba 0.5 šaukštelio kepimo miltelių)
1 šaukštelis česnako miltelių (nebūtina)
0.5 šaukštelio druskos
1 gabalėlis sviesto
Patiekiant:
pagal skonį ZIGMAS stintenių ikrų užtepėlės su krevetėmis
1 vienetas avokadų
1 saujelė vyšninių pomidorų
šiek tiek petražolių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Į dubenį beriame miltus, kepimo miltelius, sodą, druską ir česnako miltelius. Išmaišome.
2.
Į miltus sukrečiame graikišką jogurtą, gerai išmaišome ir užminkome tešlą (minkome iki tešla taps vientisa). Mes minkėme virtuvės kombainu, bet galima minkyti ir rankomis. Tešla bus šiek tiek lipni, viskas gerai.
3.
Paliekame tešlą bent pusvalandį pastovėti (galima ir ilgiau).
4.
Atgnybiame apie šeštadalį tešlos. Dedame ant miltais pabarstyto paviršiaus ir iškočiojame ovalų 2-3mm storio paplotėlį.
5.
Keptuvę labai gerai įkaitiname (riebalų nereikia). Dedame iškočiotą duonelę ir kepame apie 2-3 minutes iš vienos pusės (arba iki paruduos). Apverčiame ir kepame dar apie 1-2 minutes.
6.
Išimame duonelę iš keptuvės ir dar karštą iš abiejų pusių patepame sviestu
7.
Valgyti duonelę galima kaip tik norisi. Mes ją aptepėme stintenių ikrų užtepėle su krevetėmis, pagardinome avokado riekelėmis, vyšniniais pomidoriukais ir trupučiu petražolių.
Patarimai:
Duoneles galite kepti ir iškart tik užmaišius tešlą, bet pastovėjusi tešla būna elastingesnė, o duonelės - minkštesnės. Tešlą galima užsimaišyti ir iš vakaro - tiesiog laikykite ją šaldytuve.
Patepimas sviestu duoneles suminkština ir skonį padaro dar puikesnį, primenantį indiškus naan paplotėlius, bet galite sviesto ir nenaudoti.
Kad duonelės neatvėstų iki iškepsite visas, galite jas laikyti iki 40-50 laipsnių pašildytoje orkaitėje, pridengtas rankšluostėliu (apsaugos nuo išdžiūvimo).
Graikišką jogurtą naudojome 10% riebumo. Jeigu naudotumėte liesesnį, į tešlą papildomai galite pilti šaukštą tirpinto sviesto arba aliejaus.
RECEPTO DRAUGAI:     
  ir Delimano
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Asta
2021-06-09 15:28
Superinės!! Visada jas darau prie indiškos sviestinės vištienos arba kario. Dingsta nuo stalo nepastebimai, net greičiau už patį patiekalą :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
grilio patiekalai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital